L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 20 de febrer del 2009

Més sobre el trip: Article d'opinió

Un lector ens ha avisat de la publicació d'aquest article d'opinió de Perfecto Benavent sobre el "trip" del qual ni ens vàrem assabentar. Va ser publicat el dimarts dia 17 a "Las Provincias". Igual per això no el vam llegir. Li agraïm l'avís i el publiquem com ens ho demana:
El regidor d'agricultura de Tavernes, Mario Enguix, es mostra contrariat per les declaracions de la regidora del Bloc, Llum Sansaloni.¿Com no, mostrar-se contrariat a qualsevol declaració del Bloc?El Bloc és un partit de l'oposició i els seus regidors fan el treball de l'oposició: fiscalitzar i proposar. Pense, Sr. Regidor, que és pel bé del Poble i complint el mandat del Poble. Sabem que va donar nou regidors al seu partit, però no oblide que en va donar dos al BLOC.
El regidor diu que el seu partit treballa en la plaga del "TRIP". ¡Faltaria més! ¡Els nostres diners ens costa! ¿o és que el Director General i el Responsable d'Investigació de la Conselleria no cobren pel seu treball? Falta saber si el treball és productiu. A la vista dels resultats està clar que no. Si treballaren la prevenció, és possible que no es parlara del "trip". ¿Caldrà recordar quin partit té la responsabilitat de la inspecció fitosanitària en la importació de cítrics? ¡No córrega tant!
Vosté desconeix què sap o no sap el Bloc del "trip". ¿Li sona 2007, importació, Austràlia, inspecció fitosanitària? No és el moment d'una dissertació tècnica.Sr. Enguix, no busquem notorietat. No és el nostre estil i vosté ho sap. La notorietat ens l'ha donada vosté amb les seues "declaracions". Segueix la consigna del seu partit: treballem per a donar solucions. El problema és que no veiem les solucions i, li repetisc, no dubtem que treballen. Permeteu que diguem als vallers que, encara que afirmeu que treballeu, nosaltres no veiem les solucions.
El regidor diu que treballa des de novembre del 2008. Arriba tard: el "TRIP" és del 2007. Ens sembla molt bé que es reunisca amb directors generals i amb el "Sum sum corda", però ens semblaria millor que aportara solucions. Per cert, diu que es va reunir la setmana passada, és a dir, tard. ¿Treballa en el tema des de novembre i fins a febrer no es reuneix amb els màxims responsables de l'assumpte?
Sr. regidor, el Bloc sap què és un microclima (del grec mikros (menut) i clima (conjunt de fenòmens meteorològics). En fi, cultura de l'EGB. Mire si sap el Bloc que coneixem que dins del terme de Tavernes hi ha diversos microclimes. A més, tenim memòria i recordem que el bon fer dels nostres agricultors i els microclimes de Tavernes feien possible que la nostra taronja cotitzara per damunt de les taronges dels termes limítrofs. Quan el seu partit va arribar a l'alcaldia, les taronges de Tavernes tenien millor preu que les dels pobles veïns, actualment no és així. Això no és una opinió, és una realitat.
Diu vosté que ha oferit un terreny. S'ha quedat curt Sr. Enguix. No pensem donar lliçons de disseny experimental, però diga'm si el camp oferit seria de control, de línia d'investigació 1, o línia d'investigació 2. (Sabem, Sr. Enguix, sabem). Si es treballa el tema seriosament, es necessiten molts camps i, amb la quantitat de camps actualment abandonats que hi ha a Tavernes va vosté ¡i només n'ofereix un! ¡que munten a Tavernes tota la línia d'investigació!
Al final Sr. Enguix ens dóna la raó. La plaga diu que ve d'Austràlia, (ja ens pareixia que li sonava), i els serveis d'inspecció fitosanitaris han fallat. Treballen però no obtenen resultats i això preocupa als ciutadans de Tavernes. I molt.
Gestionen la construcció d'un institut: 10 anys de retard i els escolars en barracons; la construcció de la circumval·lació: ajornada "sine die"; carril bici a la platja: ni se'l plantegen (clar, coses del BLOC); la recepció de terrenys per al centre de la tercera edat: els terrenys tornen als hereus del solar; han gestionat la destrucció del Passeig del País Valencià: això sí immediat; el PGOU: aconsegueixen la paralització immediata; carretera de Tavernes a la Platja, a penes 5 Km i sis rodones!. ¿Serà rècord mundial?. Treballen, treballen, treballen sí PERÒ...
Cal treballar amb objectius, amb sentit comú, amb eficàcia, pel bé de Tavernes i dels vallers, d'aquesta manera contribuirem al bé comú.
Sr. Enguix: accepte la nostra crítica i, de tant en tant, faça cas d'alguns dels nostres plantejaments. Li ajudarà a ser feliç, perquè els vallers seran més feliços.
Perfecto Benavent

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Q vols dir Cotorra? Tu no lliges Las Provincias? Et recomane que el lliges ja q este diari ha canviat prou per a millor en els últims anys.
Per altra banda, el Sr Perfecto posa els punts sobre les "i". El PP ha tardat massa en reaccionar contra el trip.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Normalment nosaltres solem llegir tota la premsa. I hem fet algun comentari sobre notícies de Las Provincias. Eixe article d'opinió se'ns va passar. Nostra culpa.
També pensem què la resposta del secretari local del Bloc és molt encertada.