L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

diumenge, 22 de març del 2009

I torna el PAI...


L’edició d’ “El Mundo” de València tracta el PAI Bancaja en la seua edició de diumenge. A la noticia s’afirma que el Bloc de Tavernes es mostra a favor de “centrarse en desarrollar el PGOU, que actualmente tiene más de un millón de metros por urbanizar. No tiene ningún sentido querer urbanizar otros 4 millones más”.
Les declaracions del seu portaveu, Jordi Joan, a “El Mundo” recorden que des del 2004 no s’ha posat una rajola en els sectors de la platja i demanen “potenciar estos sectores urbanísticos y desarrollar los polígonos industriales porque están bloqueados”.
Tant el Bloc com el PSOE , afirma el Mundo, manifesten que el PAI de Bancaja es un invent electoral del PP i que usa el PAI com a arma electoral.
Jordi Joan, portaveu del Bloc, manifesta que "los populares siempre han usado el PAI como arma electoral. Ahora se aprovechan de la mala situación de la agricultura para venderles el plan a los afectados".
Hem de dir que ens ha sorprés la postura del PSOE perquè en les passades eleccions estava a favor del PAI, un diferent si voleu al del PP, però PAI al cap i a la fi i ara afirma que és un invent electoral. El seu regidor, José Santos Juanes, indica que s'ha d'urbanitzar el sector Marenys 2A “que lleva 15 años intentando urbanizar-se y supone más metros de lo que hay urbanizado en la zona”.
EU considera “una locura que se echen a perder kilómetros de campos de cultivos de naranjas”.
Manolo Vidal, alcalde del PP, defensa el PAI i afirma que “no podemos vivir sólo de una economía agraria y escasamente industrial. El municipio tiene que explotar la playa, el clima y potenciar la industria del ocio”.
I te raó l’alcalde. No podem viure d’una economía agrària pero menys encara si el PP l’està deixant morir sense ajudes, sense potenciar-la i sense fer res quan apareixen noves plagues, com el trip.
Efectivament, senyor Manolo Vidal, tenim una economia escassament industrial perquè el seu partit, que ens governa des de 1995, ha passat olímpicament dels polígons industrials i de la seua adequació, de fer-ne més i de i desenrotllar els que hi ha. Érem una de les ciutats més industrials de la Safor i gràcies al PP ara ens fugen per falta d’instal·lacions i ens estem quedant a la cua.
¿I què diu vosté, què si hem d’exportar la platja i la indústria de l’oci? Quina barra que això ho diga el responsable del partit que menys ha fet per la platja, que l’ha abandonada per complet, que ha perdut una bandera blava i que l’ha deixat sense serveis , sense instal·lacions esportives i culturals i d'oci i, a més, ha aconseguit que sigam una de les pitjors platges de la comarca.

1 comentari:

Vitality ha dit...

- El PAI és una excusa de malfeiner del PP.

El PAI, ara mateix, és una al·lucinació. Tal i com estan les coses, parlar ara
d'urbanitzar 1,2, 3 milions de metres quadrats,...o mig milió, sona a broma pesada. Per exemple, podríem consultar els "gurus" de Bancaixa (els promotors inicials, primer a la llum, despres a l'ombra i ara,...,"missing"), però segurament no ens respondran o es posaran a plorar (...per a PAI's està Bancaixa actualment!).

Sobre la tramitació, un arquitecte municipal ha declarat públicament (davant de testimonis) que la documentació exposada a la web de l'Ajuntament no té validesa legal. Que no val per a res, vaja!. Aleshores, per què no retirar-la de la web?. Lògicament per
mantenir encesa la flameta del PAI al subsconscient col·lectiu. Perquè les properes eleccions municipals tornaran a ser les eleccions del PAI (i si no,... al temps!).
I l'oposició hauria de prendre nota.

Per últim, podem comentar una micà allò de la singularitat del projecte de Tavernes: El Parc Científic i Tecnològic.

La idea que ens volen vendre és: El PAI permetrà una macrourbanització (amb
camps de golf i marina) que serà cridanera per a facilitar la ubicació d'un Parc Tecnològic. Però la cosa no funciona així. En primer lloc, les empreses
tecnològiques no volen un sól car, i els interessa ben poc tindre un camp de golf al costat (prefereixen una Universitat o un Institut d'Investigació).

Per altre costat, si de cas el més realista seria facilitar en primer lloc la ubicació d'un Parc Tecnològic que, potser, desenvoluparia social i
econòmicament la zona.
I ara, en moments de crisi, quan és vital la diversificació econòmica com alternativa a la rajola, en cas de ser veritat el que ha dit públicament Manolo Vidal (davant de testimonis i no se si a la premsa), que hi han empreses interessades en el Parc Tecnològic del PAI, l'Ajuntament de Tavernes tindria que estar, prioritàriament,
"pelant-se el cul" per portar aquestes empreses d'alta tecnologia a Tavernes
ja; demà mateix, amb PAI o sense PAI. I l'oposició hauria dexigir-ho en cada plenari municipal.