L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 1 de maig del 2009

Alarte ordena al PSOE votar en contra de la promoció de la llengua

El secretari general del PSOE, Jorge Alarte, ha canviat la posición històrica del partit i ha votat en contra de l’ingrés de la Generalita en l’Institut Ramon Llull. El fet ha fet nàixer discrepàncies després que els socialistes rebutjaren una proposta de Compromís que era calcada a la que havien presentat temps arrere els socialistes reclamant que el Consell se sume a la promoció internacional de la llengua, a través de l’institut creat el 2002 i on participen el Govern català i l’Executiu balear.
Tot per evitar aquestes males companyies i traure's de damunt l’estigma del català que, segons Alarte, acompaña el PSOE valencià (Vergonya, cavallers, vergonya o si voleu: ¿¿ens riguem del mal "xiste" d’Alarte?). Per això va ordenar votar que no.
La portaveu del PSOE en la comissió de política lingüística, Marisol Sorribes, professora de valencià, va presentar de seguida la seua dimissió
El secretari general del PSOE, Alarte, ha decretat un gir en materia lingüística per tal de alçar la bandera del pragmatisme per damunt d’altres. O siga, al PSOE li importa “un bledo” la llengua i tot el que siga tret diferenciador del poble valencià. Cosa que no ens extranya després de l’estatut vergonyós que han aprovat junt al PP per a tots els valencians.
Enllaç de premsa:

http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2009043000_19_584005__Comunitat-Valenciana-Dimite-portavoz-discrepar-politica-lingistica-Alarte-medio-grupo-apoya-escrito

15 comentaris:

LLIBERTAT.CAT-Alarte escandalitza mitja València ha dit...

Article citat a LLIBERTAT.CAT

Anònim ha dit...

D'Alarte no ens extranya res. Com alcalde del seu poble va tindre un negre protagonisme perseguint i amenaçant fins i tot un web d'Alaquas perquè no li agradaven les notícies i coses del poble que s'hi publicaven.
Fins que aconsegui que plegaren.

Anònim ha dit...

No doneu idees a vore si mos tanquen la cotorra!!!

Anònim ha dit...

Home, suposem que La Cotorra ho haurà posat perquè a la Valldigna parlem valencià i no en xinés. I qualsevol cosa de defensa i prestigi del valencià ens importa i ens interessa.
O siga que no només es Rus, que hi ha a altres llocs també.

Anònim ha dit...

Efectivament ací es parla en valencià, pero la forma en que està redactada esta entrada, és única i exclusivament per fer quedar mal a un partit polític (que prou mal ha quedat ja fent el que ha fet).

Curiosament hi hà un altre partit que també va votar el mateix que el PSOE i en esta entrada no se l'ha nomenat per a res, tant que li agrada a la cotorra parlar del PP... casualitat? no ho crec

La Cotorra de la Vall ha dit...

Simplement ens hem limitat a fer-nos ressó de la notícia que publica un altre mitjà. I posem l'enllaç perquè en quede ben clar que l'autoria no es nostra.
Ni llevem ni posem res.

Anònim ha dit...

En altres mitjans es publiquen cada dia moltes notícies referents a moltes coses, i si ens parem a observar, moltes afecten o poden afectar d'una manera o una altra a La Valldigna. Per qué s'ha publicat esta i no les altres?

La Cotorra de la Vall ha dit...

La pregunta cal fer-la a la redacció del diari del qual hem arreplegat la notícia. A l'enllaç que hem indicat hi ha obert un debat sobre el tema.

Anònim ha dit...

A la redacció del diari no cal preguntar-li res. És un fet que ha passat i que el diari recull, cosa normal ja que és un diari regional valencià i esta noticia ha tingut lloc al parlament valencià.

El que et pregunte a tu és el perquè t'has fet resó d'esta noticia i no de qualsevol altra de les que apareixen als diaris relacionades amb València o la Comunitat Valenciana.

Si es tracta de parlar de la Valldigna, no venia al cas esta noticia i si es tracta de parlar de coses que no es publiquen als mitjans de comunicació, ¿per què una entrada que és simplement una traducció d'un article d'un diari afegint quatre comentaris personals?.

Trobe que esta entrada està totalment fora de lloc en este blog. De qualsevol manera el blog és teu i pots publicar el que vullgues, però s'ha de ser coherent, o al menys intentar ser-ho.

Anònim ha dit...

Parlant de gent que li importa un "bledo" la nostra llengua, ¿qué et pareix la pancarta que exhibien l'altre dia en un acte de l'ajuntament i diputació? ¿M'ho pareix a mi o la normativa se l'han passat pel "forro"?

http://www.saforguia.com/Noticias/tabid/54/titular/CUARENTA_EMPRESARIOS_DE_TAVERNES_DESCUBREN_LA_CENTRAL_DE_COMPRAS_DE_DIPUTACI%C3%93N/idnoticia/19847/Default.aspx

Vicent ha dit...

A l'anònim que no para de preguntar perquè has publicat la noticia d'Alarte:

I tú, perquè no li ho preguntes a Alarte i que ell explique perquè va donar eixa consigna?

Anònim ha dit...

Bona idea Vicent, li preguntarem a Alarte per qué ha publicat La Cotorra esta noticia. Segur que ell ho sap de primera mà. La Cotorra encara no ens ha sabut (o volgut) dir per què ells l'han publicada, sino que han tirat balons fora i a la marxa, així que millor si ens ho explica Alarte directament.

Jo no he parlat en cap moment del per què o per què no es va votar una cosa, sino de per què s'ha publicat ací.

Vicent ha dit...

Jo crec que ho han fet per fer-li propaganda a Alarte i deuries estar content perquè li fan propaganda i això volen els polítics.

Paco ha dit...

Xe Cotorra, ¿pq no dius?: he publicat la noticia per aço i per allò, o simplement pq la pàgina es meua i publique lo que em dona la gana i acabem d'una vegà amb esta historia que ja s'està allargant massa.

Encara no li has contestat a l'anonim pq ho has fet, i en una simple contestació s'haguera evitat tot este debat. Ara, si el que estaves buscant era això, segueix sense contestar i a la marxa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Paco:
La vàrem publicar primer perque nosaltres decidim què publiquem i segon per fer palesa la postura de gent que hauria de ser capdevandera en la defensa de la llengua i que per rèdit electoral negaria fins sa mare.
Amb açò donem per tancat el tema.
I t'assegurem que no cercàvem el debat. De fet ni hem volgut entrar. A més la resposta era tan obvia que no calia ni dir-la.