L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 24 de juny del 2009

Article d'opinió

Hem rebut el següent correu electrònic:

Amics de La Cotorra: Us remet l'article d'opinió que vaig enviar a "Levante" i "Provincias" fa unes setmanes com a resposat a les manifestacions en eixos mitjans que va fer el PP a la postura del Bloc sobre l'assumpte del parquing. Un article que, ja han passat algunes setmanes, no han publicat. Espere tinga cabuda al vostre blog. Gràcies d'avantmà.
Jordi Juan - Portaveu del Bloc


L’aparcament del Passeig i l’economia a Tavernes
Jordi Juan Huguet, portaveu del Bloc a Tavernes
.

En el ple de maig, el govern del PP va decidir donar vint anys més de concessió a l’empresa que gestiona l’aparcament privat del Passeig del País Valencià: volen ajudar l’empresa ja que no guanya tants diners com l'empresa esperava en un principi. Ara, Tavernes tardarà vint anys més en recuperar un patrimoni que és seu. Des del BLOC, sempre hem qualificat esta decisió de regal a l’empresa a canvi de res i en contra dels interessos generals dels vallers.
En declaracions a la premsa, el PP diu que no és un regal ja que el contracte permet esta possibilitat. O siga, que el contracte que vostés prepararen contempla el regal en cas que l’empresa no guanye suficients diners. Molt bé, però que ho diga el contracte no implica que no siga un regal: és un regal i a canvi de res. Argumenten que el contracte és legal: mai no ho hem qüestionat. També és legal incloure que si l’empresa guanya suficients diners, esta ha de cedir una part dels ingressos a l’Ajuntament però això vostés ho han obviat. ¿Així és com defensen els interessos generals?Esta empresa no ens vol tant, recorden que va dur l’Ajuntament als tribunals per evitar-se pagar la taxa urbanística.
El govern municipal diu que “volem beneficiar a les empreses perquè així beneficiem als nostres veïns, que tindran treball”. La frase sona molt bé, però quants veïns treballen a l’aparcament? Un? Cap? Si volen beneficiar a empreses i ciutadans, potencien que els emprenedors tinguen l’oportunitat de comprar sòl industrial a Tavernes. Pensen els anys que fa que noves empreses no s’instal·len al nostre terme. Els polítics hem de defendre els pilars de l’economia vallera: la indústria, l’agricultura, el turisme i el comerç. Però vostés, des de la seua majoria absoluta, han permés que pobles més menuts de la comarca tinguen millors polígons que nosaltres, han permés la monopolització del sòl industrial (els empresaris saben de què parle) i que la nostra platja perda una bandera blava. I marejant el Departament d’Urbanisme en fums faraònics han bloquejat l’ampliació natural de la platja: la urbanització del sector Marenys inclosos en el PGOU. Gràcies a la seua gestió, Tavernes ha perdut l’oportunitat de reactivar el turisme via aquests sectors i a la vegada, donar treball a les nostres empreses, autònoms i comerciants.
Dubten si els membres del BLOC sabem que estem en crisi. Estratègia coneguda del PP: fer creure que els altres partits no s’enteren de res. Clar que ho sabem! Coneixem la situació de les famílies i, per tant, prorrogar vint anys la concessió no aportarà cap solució perquè els preus de les cotxeres són tan excessius com abans. Si l’empresa vol vendre les cotxeres, que baixe els preus. Amb esta manera de potenciar l’ocupació sols han beneficiat a l’empresa i a quatre més. Si volen beneficiar els interessos generals creen nou sòl industrial, segur que en un futur pròxim proporciona més treball que l’aparcament del passeig.
També l’Ajuntament de Tavernes acusa la crisi ja que vostés, abans de la recessió, el dugueren a la ruïna. En 2007 no teníem crisi, era època d’ingressos, i tancaren el pressupost amb un dèficit de tres milions d’euros, en 2008 han sigut quatre milions. A part, tenim els més de setze milions d’euros que devem als bancs, supereant l’endeutament permès per la llei. Del pressupost de 2009 ja en parlarem.
El BLOC sap que el PP s’ha assabentat de la crisi. Per això, per combatre-la i oblidar l’afer de l’aparcament, la Regidoria de Joventut muntà una berbena dissabte al mateix Passeig.
Donàrem la benvinguda a l'estiu, avançant-nos a Sant Joan unes setmanes, i passàrem una bona vetllada. Hi ha autònoms a Tavernes que també estan en crisi i fa mesos que esperen cobrar faenes fetes al nostre Ajuntament. Això sí, en temps de recessió, la diversió sempre va bé.