L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 3 de juliol del 2009

Què passa a Tabervall?

Hem rebut peticions que recuperem el tema de la situació de Tabervall

La veritat no tenim massa informació més enllà de la que ens fereu arribar:
A falta de ratificar per conselleria, 18 persones van a l'atur, amb la garantía de ser readmeses per a substituir a gent jubilada en un periode d'entre un i dos anys. En cas de no ser readmesos, l'empresa haurà d'indemnitzar als treballadors com si es tractàs d'un acomiadament improcedent. Estes persones han de ser menors de 53 anys.
La resta de la plantilla, passa a una situació de fixes discontinuos: 8 mesos de treball i 4 d’atur. Les persones majors de 58 anys, podrien anar-se'n a l'atur 6 mesos en compte de 4, i quan arribaren a l'edat de prejubilació (poc més de 60 anys) no haurien esgotat la prestació.
El primer torn de treballadors comença ara les vacances i tres setmanes després el segon torn. Quan s’acaben les vacances, l'empresa tancarà tres setmanes, i tots aniran a l'atur. Passades eixes tres setmanes, es suposa que alguns es reincorporaran a l'empresa i els altres es quedaran el temps que diga l'empresa en situació d'aturats.
A meitat febrer Maribar tancarà definitivamente serán incorporats els seus treballadors a Tabervall a primers de desembre.
Cal afegir les més de 50 persones estan en situació de fixes discontinuos d'un anterior ERE. Es el segon ERE en tres anys, i els comentaris son que ha empitjorar la situació de l'empresa. Si finalment l'empresa no poguera subsistir, els treballadors es quedarien sense feina, amb part o tota la prestació consumida.

I afegim nosaltres: i açò li passa a una de les poques empreses grans que queden al poble, on la industria està morta i ben morta, sense noves infraestructures ni polígons per atraure empreses. Una conseqüència més de la política d'aquests 14 anys de govern del PP al nostre poble.
Esperem que els treballadors continuen informant-nos de les novetats tant de Tabervall, com d'altres empreses locals.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els delegats, ens an vanut.

Anònim ha dit...

No treballe a TABERVALL, però aquesta situació la conec i de prop. Els ERO (Expedients de regulació d'ocupació), són uns filons que han trobat les empreses per fer el que sempre han volgut.... dominar el mercat del treball, ja sabem que si no cumplim el perfil anirem al ERO, ells sempre trobaran una excusa o altra per demanar-ho. Ja coneguem el cas FORD, que segons alguns amics que hi tinc, està totalment injustificat.... ritmes abusius, que apropen la producció de dos torns, a la dels tres que hi havien ara fa uns mesos, i encara tenen aprovat l'ERO fins a final d'any.... i l'any que ve, si no tenen l'excusa de la crisi mundial, la tindran per que tenen una crisi interna.... o per que a saber que....

Així, que ara ja s'ha obert la porta per fer el que vullguen, i ells no la tancaran mai. Ja sabem com funcionen les transnacionals, a base d'amenaces....

El que diu que els delegats en han venut.... pot ser siga així.... però les properes eleccions sindicals... tornaran a eixir els mateixos delegats... que opine? Que si ens venen, és per que ens deixem vendre.... Cal tenir el cor indomable per fer front a aquestes agresions al col·lectiu treballador.

Anònim ha dit...

tens tota, la rao....... i la solusio? perque tots sabem que, els dines, no cauen del sel, i mentre, tota aquesta jent, estiga cobrant, del paro,eixos dines no els paga, el capita moro no, els paguem nosaltres, i qui saprofita?

Anònim ha dit...

OPINE.els sindicats,van naixer venuts, al partit que governa,dells cobren, ja que de les cuotes dels, treballadors no arriben, ni al 10% del presupost que tenen,aixina es que ,tant el pp com el psoe,la politica, economica, que porten, es de dretes aixina es que...ara que fem?