L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 18 de juliol del 2009

Simat posa en marxa el Voluntariat Ambiental


Simat i el Grup de Muntanya Valldigna, han posat en marxa el Voluntariat Ambiental al terme simater. Les tasques seran la prevenció d’incendis forestals, control i neteja de paratges naturals i informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.
Els interessats a participar en el Voluntariat Ambiental es poden informar a l'ajuntament de Simat de la Valldigna.
El Grup Muntanya Valldigna anima als valldignencs a inscriure’s i participar en aquest Voluntariat Ambiental per aconseguir una Valldigna més neta i sense incendis. La coordinació serà feta per membres del GMV, coneixedors de la zona i la durada és entre el 15 de juliol i el 31 d’agost, amb jornades de vigilància de mati i vesprada. El horari de vigilància serà de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores.

L'ajuntament de Tavernes, malgrat els diversos conats d'incendis que hem tingut últimament, ni tan sols s'ho ha plantejat. Potser esperen el dia en què el piroman de torn, deixe cobert de cendra, mig terme municipal.



6 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona a la Regidoria de Medi Ambient de l'ajuntament de Simat. A veure si el de Tavernes pren nota.

Anònim ha dit...

Quan el que crema les Tres Creus creme el Clot i el Massalari, ells prendran nota i faran com Simat.

Anònim ha dit...

A Tavernes, hi ha un grup de voluntaris que fa voluntariat, i no sols mediambiental, tambe participa a les activitats esportives, culturals, de prevenció, divulgació,etc, que tant l'ajuntament com entitats privades organitzen.
Un grup de voluntaris, que per desgràcia, cada volta es troba més sol i amb meys suport per part de l'ajuntament,(no sabem el motiu, tal volta per no ser els voluntaris de la seua corda, o per dir-los la veritat i el que pensem de com fan les coses a la cara i sense amagar-mos, o per que tenen plans on nosaltres no cabem, parlant clar i en plata, colocar a algú, Qui sap? ) reduïnt la partida destinada a ells, possant entrebancs per al seu correcte funcionament, etc. fent que poc a poc ho avorrim, i el qual no promociona, ni fa atractiu.
Uns voluntaris maltractats i ignorats pels politics, però que quan fan falta, els fan la pilota i els prometen "el oro y el moro" i després una volta subsanat l'incident ja no s'enrecorden d'ells.
Aquest grup, es:

L'AGRUPACIÓ LOCAL DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA.

I si des de uns anys no fa tasques de vigilància forestal, es per culpa de l'ajuntament i per no fer atractiva l'activiat a la resta de la població, i fomentant aquest voluntariat, ja que per a tots aquells que som voluntaris, no cal que el facen atractiu, per que ens agrada, però que cada dia veu com es reduix el nombre de voluntaris que l'integren
Però Qué es pot esperar d'uns responsables municipal que en una reunió amb els voluntaris ens digué:" Us agraïm el que feu, i la força de voluntat que teniu, per que jo, voluntari a un paella "
Perdó pel toxo, però es la realitat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Estàs perdonat pel totxo i tens deu anys d'indulgència plenària per la informació.
I sincerament, t'has quedat fins i tot curt en retratar-nos la realitat del cos de voluntaris.

De tota manera, cal un organisme específic de vigilància perquè la Valldigna té molts llocs i paratges que poden volar.

Anònim ha dit...

Sí, però en les crítiques ens quedem. I què podem fer? Per a què omplir-se la boca de tanta Valldigna, tanta comarca, tanta unió entre els pobles, si tenim una administració supramunicipal, la Mancomunitat de la Valldigna, que és incapaç de coordinar res? Si tant estimem la nostra vall, ja va sent hora de demostrar-ho, amb polítiques conjuntes, coordinades, financiades mancomunadament, fent actuacions conjuntes. A mi i a molta gent se'ns ocorre un grapat: carril bici/carril de passeig unint els 4 pobles fins la mar, ecoparc únic per als 4 pobles, polígon industrial comú amb bones carreteres que connecten vies principals,........ Ja n'hi ha prou de voler un camp de golf per a mi, doncs jo dos camps de golf,.... Així anem al suïcidi econòmic: l'agrari, el de serveis i per suposat l'industrial. Per favor, més seny, més capacitat per aconseguir un futur més sostenible en el sentit més ampli de la paraula, no solament mediambientalment. Demanem valentia o del contrari canviem-li el nom i posem-li LA MANCOMODIDAD DE LA VALL INDIGNA o INDIGNADA.
Salut companys i companyes.

Vicent ha dit...

Jo hi afegiria:
Realment, els nostres polítics valldignencs es creuen la Valldigna?

Després dels fets que tots coneixem sobre desginació de presidents, diners gastats a porrillo en picadetes i altres xuminaetes, crec que no.