L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 30 de setembre del 2009

De dàtils (sense doble sentit)...

La tardor ens porta a més de la pluja una gran varietat de fruits, entre els quals están els dàtils.
El nostre poble s'ha convertit en gran amant de les palmeres. Ara ja les podem vore per tot arreu, més després d’en haver-se convertit de fa uns mesos en element ornamental de molts espais urbans al poble i la platja. I això no sabem si serà perquè están les palmeres de rebaixa, o subvencionades per la Generalitat o per excés d’estoc d’algun viverista.
Les palmeres de la carretera les tenim ja ben criades de fa temps. I amb la tardor ens mostren uns penjols plens de dàtils que comencen a madurar. I en caure en terra a omplir de bruticia les voreres, fent de vegades un “pegomàs” de por. Habitualment els treballadors del nostre ajuntament passen i tallen les branques datiliferes. Moltes vegades massa tard - suposem que quan els ho manen - perquè el mal a la vorera ja està fet.
Per tant, i ara que com podreu comprovar comencen a madurar i a caure els dàtils els ho recordem i si han de fer la faena, que els la manen prompte. Abans que alguna veïna o veí no es trenque el cap amb una esvarada.

1 comentari:

al tio de la vara ha dit...

la palmera que hia mes o meins a la porta de la farmasia abans de mondria,l´aurien de arrasar una mica mes,o algun vianant es dexara algun dia la vista alli mateix.