L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 18 d’octubre del 2009

De fums i olors a la Vall...


Ens envien el següent correu:
Per cert Cotorra, ja no parleu dels fums que hi ha a Tavernes. Es nota com si la campanya que es va fer havera servit per a no tindre tanta polució. Al menys així ho observa alguna gent en la que he parlat. ¿Sabeu si han fet alguna cosa? Ja que tinc entés que els nous filtres encara no estan posats. ¿Pot ser que ara respecten mes la direcció del fums? Vull dir que si fa ponent no solen anar les xemeneies.
Si teniu alguna informació al respecte seria molt interessant coneixer-la.
Salutacions, que ve de salut, Cotorra.


Segons el que sabem, l’estat de la qüestió:

Podem considerar dues línees:
a) Una institucional, que porta el Bloc, que ve preguntant des de juny “pels fums industrials i les olors que patim a Tavernes”. El Bloc, considera que es un problema de salut pública, i mai ha dit el nom de cap empresa ni indústria del poble com autora. Va ser el mateix alcalde qui va dir clarament i assegurar en el ple que els fums venien d’Asfaltos Chova.
Ho diguem perquè la gent del Bloc ens diu que està un poc calenta davant les acusacions d’alguns que, mesclant-ho tot, acusen els valencianistes de voler tancar la fàbrica, quan el Bloc assegura que només va preguntar pels fums i pensant en la salut de tot com, per exemple, s’interessa per altre qualsevol tema que li indiquen els veïns i és d’interés o preocupació general.
Nosaltres estem d’acord amb el que deia un conegut membre: si un partit polític no pot fer ús del ple, organ d’expressió i representació dels veïns, per donar a coneixer el que pensa i el que proposa. ¿On han de preguntar i trasladar els regidors les inquietuds i peticions dels nostres veïns i votants?
Segons es va dir en el ple, el tècnic municipal està fent l’informe oficial, i ja portem alguns mesos. Esperem que algún dia l’acabe. El senyor alcalde va assegurar a alguns veïns el passat estiu que l’11 de setembre estarien posats els filtres, però el passat plenari encara no eren en funcionament. No passa res: un més dalt o baix, no té importància. Si només és un mes…

b) Un grup de particulars de Tavernes ha començat una arreplegada de firmes. En porten presentades més de 400 en l’ajuntament i continúen la recollida. Ací no hi ha implicat cap partit. I tampoc parlen de cap empresa com a autor. Simplement es parla dels fums i pudors que tot el món nota i es demana a l’alcalde que garantesca la respiració amb tranquil•litat i seguretat.
Ens conten que hi ha gent que no ha volgut firmar i diuen com a justificació: Si algún familiar teu treballara en Asfalts Chova ¿tu firmaries perquè tanquen la fàbrica? Una errada de plantejament, segons afirmen els arreplegadors de firmes, perquè haurien de ser els treballadors els primers interessats a treballar en un ambient saludable i sense cap possible afecció a la salut. Però bé, cadascú s’ho mira com vol….

Ens diuen també que l’empresa ha instal·lat uns filtres nous, i dels bons. I també – i açò sense haver-ho pogut confirmar- que les olors augmentaren el passat abril, quan l’empresa va canviar de materies primeres per a fer els seus productes.

1 comentari:

perdudet72 ha dit...

fa 25 anys que en van explicar d'on procedien eixes olors i puc dir bla,bla,bla a pagar-la nosaltres.