L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 31 d’octubre del 2009

El preu de la taronja


Després de gairebé quasi una dècada, en plena crisi de recessió econòmica, es dóna el cas que vénen a buscar-te per a comprar-te la taronja, ara la navel. El preu està pels 3'5 euros unes sis-centes pessetes. Ja sabeu que hi ha poca collita enguany, però la gràcia del tema és que el llaurador productor, o la llauradora, no sap que fer: si donar-la i si baixa el preu no me la colliran, o bé pot ser esperar si es l'any de traure un benefici millor.
En temps passats el llaurador diria que és massa prompte per a vendre. Però el temps actuals sabem que el primer preu ha estat el millor, ja que entra una gran quantitat de taronja de fora i fa que abaixe el preu d'eixida. Difícil situació per a un producte que no pot aguantar.
Tal vegada siga l'any de perdre com els altres anys i aguantar pel bé del sector. La veritat és que falta qui lidere un debat amb els productors del poble, cada vegada mes individuals i prendre decisions que podrien beneficiar a tots.
I així, ens trobem en una situació en què al llaurador li arriba a molestar la falta de costum que ningú vaja a sa casa a comprar-li la taronja. On hem arribat!!!!
Però si que podem dir que tots els indicis és que ara és bon moment per esperar