L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 5 d’octubre del 2009

Quina piscina tindrem??


Les obres de la piscina avancen. No tant de pressa com la gent esperava i el govern municipal voldria després d’anunciar l’acabament de les obres per aquest mes d’octubre, però avancen.
I tal com avancen, cada dia és més fort el rumor que diu que la piscina no tindrà la mida anunciada. El rumor diu que no arribarà a 25 metres de llargada, amb la qual cosa no será una piscina homologada, etc. etc.
¿Seran 24’78 cm? ¿O potser 24’90? No ho sabem, però s’ha decidit, es diu, que tinga menys de 25 metres.
I per què? Ens diuen, com avantatge, que així la Federació de Natació no la podrà “prendre” quan vulga i obligar a dedicar uns carrils de manera obligada per entrenament d’esportistes seleccionats. I quedarà tota, tota la piscina per a ús del poble.
Ens diuen, com a inconvenient, que no podrà albergar cap competició oficial i també que si es crea un club de natació no tindrà instal·lacions homologades.
I altres diuen que ¡menuda piscina! ¡Com qualsevol poble menut! I no homologa ni olimpica com correspon a la categoría de capital de la Valldigna o d'una ciutat, que com Tavernes, ha fet de l’esport la seua bandera, etc. etc. com solen repetir-nos des de dalt, encara que per instal·lacions no es note.
La veritat tot són rumors i encara que ho hem investigat, no hem pogut saber la mesura final exacta. I damunt no som experts en el tema. Ho reconeixem. Tampoc no ens atrevim a dir si és millor o pitjor que tinga o no 25 metres. Per tant obrim el debat. Esperem les vostres opinions.

4 comentaris:

Rabosa ha dit...

A mi no m'estranyaria que feren alguna jugadeta d'aquest tipus. En aquest poble tenen bastant afecció a "cagar per mig cul" (amb perdó de l'expressió) quan no es tracta de futbol.
De fet, en les pistes de bàsquet de dins del pavelló ja es van quedar curts a l'hora d'agafar ample per a poder fer pistes bones per a competicions de categories d'aleví cap avall ( hi ha les cistelles però falten uns cinc o sis metres).
A més, com que sols van posar dues pistes, ara molts equipets han d'anar a buscar-se altres llocs per a poder entrenar, de manera que sempre estan com si jugaren fora de casa, ja que, evidentment, el pavelló és de tots i s'ha de compartir amb altres activitats esportives que també han de sofrir la sobrecàrrega d'activitats que té.
Altre exemple: el que havia de ser la carretera de circumval·lació del poble, amb dos carrils i no sé quants metres d'ample, s'ha quedat en un carrer estret i d'una sola direcció, que quan els dóna la gana el tallen per a fer qualsevol festeta.
Si la piscina no té els metres adequats, a més de no poder donar cabuda a competicions oficials, l'ajuntament potser s'estalviarà el tindre un club de natació com Déu mana, i així s'estalviarà haver de donar-li subvencions ( encara que foren irrissibles com les dels altres clubs, excepte el de l'UD Tavernes, clar!)
En resum, pense que serà una poca vergonya que facen una piscina sense les mides reglamentàries. Ara bé, tampoc no em sorprendré gens si a la fi és així.

foraster ha dit...

Si això és veritat, de bell nou han tornat a ficar la pota i a fer les coses pensant amb el cul, com malauradament se sol fer a aquest excepcional país, tant al valencià com a l'espanyol.
Comptar amb una piscina homologada té molts més avantatges que no pas inconvenients. A Gandia, que tenen una piscina de 25 metres, ara volen tenir-ne una de 50 perquè això comportaria avantatges dels que ara no disposen, com per exemple: la preparació adequada dels i les nadadors/es del Club Natació i Esports (NiE). Els que volen competir han de desplaçar-se a altres llocs per poder estar a l'alçada, com és el cas de Lydia Morant -olímpica a Begín- que va tindre que dornar-se de baixa del seu club -el NiE- per ingressar a un altre amb les instal·lacions adequades i preparar-se adequadament; l'organització d'esdeveniments importants de les diferents disciplines i esports nàutics, tant de caràcter nacional com internacional; l'ús de les instal·lacions per equips, clubs i nadadors/es a nivell individual, autonòmics i estatals, així com de les diferents seleccions per entrenar i preparar campionats, etc...
Crec que a cap persona de Tavernes, tot dins d'una organització adequada i amb la suficient i deguda informació, li molestaria compartir les instal·lacions amb primeres figures de la natació de totarreu. És fals que la Federació, tant la territorial com la espanyola, prenga a la força unes instal·lacions esportives per dur a terme trobades, concentracions o competicions. Al contrari, estan a la cúa els pobles i clubs propietaris d'instal·lacions aquàtiques homologades, que han sol·licitat albergar algun tipus d'esdeveniment relacionat amb la natació de primer nivell.
Amb això, Tavernes perd una gran oportunitat de canviar i no quedar-se en la mediocritat en la que es troba instal·lada i aspirar a ser una ciutat amb cert interés.

Anònim ha dit...

es veu en la fotografia que és moooolt menuda, pareix que molt menys que les mides que dius. Faran les pistes de pàdel?

salutacionsd

Anònim ha dit...

pero si haciendola pequeña se ahorran un pastón. si tiene 25 metros hace falta dos socorristas, si llega a 50 metros 3 socorristas, mas gasto de mantenimiento, mas personal de limpieza, mas grandes los vestuarios, mas subvenciones para un hipotético club de natación, (pero rivis solo da para el furbol). Otra cagada mas de este grupo de gobierno.