L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 8 de novembre del 2009

La taronja puja de preu i augmenten els robatoris

Mentre la taronja puja de preu i cal encertar el comerç seriós, comencen els robatoris com l'any passat, cosa que també denunciarem en la Cotorra.
Dissabte ens enterarem que en una terra situada al final del Cami de l'Hort d'Herrera, al Tancat abans de la carretera, li havien furtat les taronges. El sistema és el conegut: escampen caixons de diverses marques, cullen a tiró, els omplin arriba un camionet i desapareixen tots.
El resultat una sorpresa per al propietari vore que no quedaven taronges.
Recordem els casos de la temporada passada, com en un hort li furtaven pel centre de la terra perquè l'amo no se n'adonara i amb el mateix sistema, furtaren els horts d’un exregidor que ho té denunciat al jutjat. Tot amb el sistema de robatoris parcials, i de deixar caixons de diferents marques, cullen, arriba un camionet i carrega. Coneixem el cas d’una persona que tot i averiguar-ho, no ha pogut cobrar les taronges.

El problema, segons els llauradors, pot creixer quan comence la peladora, i més en un any com aquest que la taronja va a millor preu i damunt hi ha poca. Caldrà demanar ajuda a les autoritats per no acabar com en un poble de la Marina (Alacant), on no paraven de furtar garrofes. La població es va unir per controlar les furgonetes que no eren del poble. La mecànica era, que com es deixaven les furgonetes lluny dels bancals de les garrofes, quan tornaven a per elles per a carregar les garrofes se les trobaven inutilitzades. Amb dos parells d'accions ja no se'n van furtar més de garrofes, fins ara.
A Tavernes no podem, no devem arribar a això. Ens diuen que els llauradors, o una part, ja coneixen certs camionets que sembla ser no actúen massa bé. Cal denunciar-ho, no actuar. I ens diuen que el camp valler no pot aguantar un any més en aquestes condicions, i per això cal controlar a la peladora.
Una anecdota que ens conten, és que un productor de taronja davant del seu hort li diu a una altre veí que li compren la taronja a 600 pts. I aquest li contesta que la seua taronja no val eixe preu, la de l'hort del costat si. Una explicació clara d'on ha arribat el llaurador després de tants anys de burla. Me la compren per sis-centes pessetes i li he de dir que menys.
Ja esta bé, ignorant! Pensem que no es parlaran durant una bona temporada.
El comerç ha tingut una bona eixida dient que la taronja bona a sis-centes pessetes, perquè així el llaurador pensa que sempre hi ha una altra millor que la seua i per tant abaixarà el preu, L'exemple anterior relata com el comerç ens han menjat el tarro, el coco o l'autostima, que diria la meua psicóloga.
La veritat es que la navel la busquen i hi ha prou comerços que treballen eixe preu. La gent de la Cotorra en sabem alguns noms. És el moment d'afrontar un bon comerç i lligar bé el tracte

2 comentaris:

perdudet72 ha dit...

avui a les 12:00 del mati estava el propietari d'un hort al costat de la nave de camions de la basura al cami marenys calfanse el cap per quin per que li han tallat el candao de la porta que accedeix al seu hort,jo estava tirant unes bosses de fem i m'ha cridat i hem entrat els dos a pegar una mira,pareix ser que no hi han tocat res,pero qui diu que per la nit no façen el robatori.
devegades jo he vist furgones caregades hasta la vela entre les 5:00 i les 6:45 que es encara denit i
a donat la quasualitat que despres les he vist anat cara oliva i per-ha mes conya passant per davant de controls,jo crec que el modus es, que apoqueta nit acometen,aguarden en el mateix hort i despres a la matinada van carreguen i enfer-se de dia ja estan en la peladora els primers per -ha vendre.

Anònim ha dit...

LA SOLUCIÓ ÉS DENUNCIAR I FER PAGAR FORTES SANCIONS A QUI COMPRA LA TARONJA ROBADA. SI NO LA COMPRAREN, NINGÚ NO LA ROBARIA. ÉS MOLT FÀCIL DE CONTROLAR. SOLS CAL VOLER FER-HO.