L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 de desembre del 2009

El PP s'oposa ajudar a les festes de Tavernes i Simat

Remés pel Bloc

EL PP s’oposa en les Corts a la petició del BLOC d’ajudar econòmicament les festes populars valencianes perquè siguen d’atractiu turístic. Es queden sense recolzament, entre altres, les Falles i Festes de Tavernes, les festes de Simat i la Setmana Santa de Gandia o els Moros i Cristians d'Oliva, entre altres a la comarca.

El grup popular en les Corts Valencianes ha rebutjat amb la seua majoria en la Comissió de Turisme, les esmenes del BLOC presentades pel grup parlamentari Compromís perquè es destinara part del pressupost de la Conselleria de Turisme que no té una consignació clara per a donar suport a festes populars com els Moros i Cristians, així com altres celebracions típiques valencianes. Els valencianistes pretenien que des del Consell es donara suport a unes festivitats que són un atractiu turístic per als pobles valencians “i que encara ho poden ser més i, per altra banda, són un motor econòmic inqüestionable, per això necessiten ajuda”, segons paraules del secretari general del BLOC, Enric Morera.
Així, a la Safor-Valldigna, el PP ha rebutjat ajudar econòmicament els Moros i Cristians d’Oliva, la Font i Palma, a la Setmana Santa de Gandia, també les Falles de la ciutat ducal, d'Oliva i de Tavernes, així com les festes populars a Simat, Palma, Tavernes i l’Alqueria.
Enric Morera ha lamentat el posicionament del PP, “tancat en ajudar a fundacions com Agua y Progreso, a empreses privades o a projectes que poc donen al nostre país, mentre marginen les festes populars dels pobles i ciutats del País Valencià que, a més de ser un símbol significatiu de la nostre identitat, són motors econòmics perquè molts sectors i persones participen i viuen de les festes valencianes”.
El diputat valencianista ha declarat que des del BLOC, “continuarem defensant les nostres festes i tradicions, per les quals apostem perquè són una atractiu turístic molt importants per a les nostres poblacions”.

5 comentaris:

falcó ha dit...

Està molt bé que vulguen defensar-se i considerar-se les nostres festes com calga o el que siga. Tot està molt bé senyors del Bloc però, per a mi hi ha, a hores d'ara, coses més importants sobre les que cal treballar, per una banda, i lluitar, per l'altra, que no pas això.

Treballar: per aturar l'augment de l'atur, valga la redundàcia; pel millorar la qualitat de vida de les persones; per elaborar un pla estratègic front a l'estat i defensar-lo al Parlament Valencià, i tantes i tantes coses que no cabrien en aquest xicotet i insignificant comentari.

Lluitar: per que el nostre país siga un país normal, dins d'una federació o totalement independent; lluitar per les injustícies que dia a dia es produeixen a aquest territori; pels drets humans a totarreu; pel aportar polítiques per aturar el canvi climàtic o, si més no, retardar-lo o alleugerir-lo en la mesura de les possibilitats, etc, etc.

Us alabe el gust, però no, crec que això ara no tocava i el que més em preocupa és que sembla que no us n'adoneu de què "això no toca" i més que res "fa risa" en els temps que corren, si no: Per què creieu que la premsa s'ha afanyat en publicar-ho i en canvi, quan heu plantejat altres qüestions més importants no s'han fet ressò? La resposta jo la tinc però, voldria que algú del Bloc que puga llegir aquest comentari responga la qüestió i a més, m'explique per què s'ha plantejat això i ara.

Gràcies!

Vicent ha dit...

Senyor Falcó, crec que algú del Bloc vos contestarà però jo d'eixida diré que està molt bé això de pontificar.
Pel que lligsc el Bloc ha tractat en les Corts Valencianes milers i milers de temes, i molts per no dir tots els que vosté diu.
Alguns han estat publicats en aquest blog, per exemple fa uns dies els 800.000 euros de la ditxosa fundació de l'aigua.
El meu País Valencià està format per milers i milers de problemes, desitjos, cabrejos i com no de festes, llengua, cultura, economia, agricultuira, atur, injusticies a resoldre i molt més, també les festes.
En resum, senyor falcó: QUE TOTA PEDRA FA PARET per millorar aquest País i perquè se'ls gasten en la Copa d'America preferesc que se'ls gasten en les festes del meu poble.
Vosté no?

Indesidenter ha dit...

Les festes formen part de l’esperit d’un poble i de la seua cultura. Els valencians ens distingim per un total despreci envers tot allò que és nostre i en el cas de les festes passa igual. Recorde de menut que de Papa Noel, res de res; el roscon de Reyes res de res... Nadal era “la Mostra” que feiem a escola, el vers que apreníem per a les estrenes, la casca de Reis. A Nadal celebràvem el primer, el segon i si, m’apures, el tercer dia Nadal com a festa. A Gener era Sant Antoni, però Sant Antoni, eh? Amb els cavells i demés, no el que fan ara. El dia de San Valentín ni existia (bon invent el que ha fet El Corte Ingles), Pasqua eren tres dies de festa i la Setmana Santa hi havia la salpassa, el Dia de la Sang era el Dia de la Sang i no eixe sucedani que fan ara en dia feiner. I Sant Cristofol o les mateixes Festes del Poble. Tot era diferent. Més poble.
Podria parlar molt i llarg de les festes populars, de barri o de carrer, eixes que han estat substituïdes per la modernitat ( diria millor pels costums de Castella i Espanya o USA). Supose que el Bloc com a partit valencià, són eixes, les festes pròpies valencianes que reculen dia a dia fins desaparéixer, les que volia potenciar.
Estic segur que sóc molt més gran que falcó. Com aquell que diu tinc mig peu en la tomba. He viscut altres festes, i sobre tot, amb un altre esperit, molt lluny del que avui dia es respira majorment a les festes: botellón i botellón. Sent dir-ho però és el que hi ha.
Per això he vist amb simpatia la proposta del Bloc. La defensa de les nostres festes és la defensa del nostre territori, de la nostra cultura, del nostre tarannà... en resum, és també la defensa del País Valencià.
Els comentaris de falcó són habitualment assenyats, mesurats i realistes. Els he seguit des del primer dia i sap encertar i posar les coses en el seu punt just.I l'he de felicitar.
Però com l’escrivà que fa una taca a l’escrit, en aquesta ocasió crec, amic falcó (em prenc la llibertat de dir-te amic, encara que no ens coneixem), que no l’has encertada. Sincerament.

falcó ha dit...

Vaja per davant el meu agraïment a l'anàlisi que dels meus comentaris fa el company Indesidenter.

Pel que fa al motiu d'aquest nou comentari és per respondee els escrits dels comapnys Indesidenter i Vicent alhora de defensar-me un poc.

Començant pel final, valga com a defensa que en cap moment he volgut fiscalitzar l'acció política que està fent el Bloc, mijançant el Compromís, a les Corts Valencianes. Si com diu el company Indesidenter, heu seguit els meus nombrosos escrits a la Cotorra de la Vall, he posat sempre de relleu l'acció política de l'esmentat partit i he deixat palesa la meua inclinació, he de reconéixer que no ha estat sempre, de votar-los en les properes eleccions municipals i autonòmiques, per moltes i moltes raons que ja he apuntat en altres ocasions.

Ara bé, i valga això per esclarir allò exposat en el meu comentari anterior i que vosaltres mateixos poseu de relleu. A diari, i ho sé perquè a més de la Cotorra de la Vall consulte altres mitjans de comunicació a diari, el Bloc com a partit i el Compromís com a grup representat a les Corts, no paren de presentar propostes, fer crítiques, denúnciar injustícies, en definitiva, un munt d'accions polítiques que ja voldrien fer els ínclits del PSOE valencià, que sembla han decarregat tota la seva artilleria i pólvora mullada en el cas Gürtel.

Lameua crítica anava adreçada més al continent que al contingut de la proposta, és a dir, a la idoneïtat de fer-la efectiva ara mateix. És clar que són importants les nostres festes, no sols pel que d'atractiu puguen tenir, de portes en fora, sinó pel que representen, que per altra banda seria tema de discussió en un altre moment. Considere que no és el millor moment per parlar-ne d'això, més que res de cara a la galeria. Bona prova d'això ha estat la reacció de la premsa, com és el cas del blevante on, mai se'n fan ressò de cap acció del Compromís o del Bloc, per bona i interessant que siga, i quan les coses venen maldades o al seu parer fiquen la pota o realitzen quelcom que puga ser malinterpretat o malentés per la ciutadania, ho trauen.

Fins ahí la meua defensa i aclariment però, pel que fa a la proposta, de la qual desconec el seu contingut -sols el que diu la Cotorra de la Vall- crec que no estan massa encertats. Entenc, i és una apreciació i opinió molt personal, que la festa de Moros i Cristians d'Alcoi i d'alguns altres pobles del territori, o la del Betlehem de Tirissiti d'Albaida, o la Fira de Xàtiva i tantes manifestacions festeres d'arreu del nostre país, com fins i tot les festes patronals o majors de cadascuna de les poblacions valencianes, siguen considerades bens d'interés cultural, tradicional, artístic i turístic. Hi han algunes de les festes assenyalades en la proposta que, al meu parer, per història i tradició, ni són d'interés cultural, ni tradicional, ni cap altra cosa semblant. A mi no en val que un poble, des de fa 20 o 30 anys que dins de la programació de les festes majors del municipi haja incorporat la desfilada, millor o pitxor, de fiolaes de moros i cristians com un acte més. I així queda reflectit en la informació facilitada pe r la Cotorra de la Vall, no m'ho he inventat jo.

I per acabar, en la diversitat d'opinions i la disparitat d'idees rau la qaulitat de la democràcia i és la base de la llibertat d'expressió. U pot discrepar en moments assenyalats i sobre qüestions puntuals, com és el meu cas, però no discrepar de tot per costum. I quan discrepe, intente argumentar-ho, cosa que sembla no aconseguisc sempre.

Indesidenter ha dit...

Amic falcó, compartesc el que dius: hi ha festes en el llistat que potser... no.
I també pel que tu dius. Però clar, el polític ha d'atendre a tots, i no ser només per alguns, com fan qui tu i jo sabem.

Però jo anava més en la línia del teu paragraf:
"Entenc, i és una apreciació i opinió molt personal, que la festa de Moros i Cristians d'Alcoi i d'alguns altres pobles del territori, o la del Betlem de Tirissiti d'Albaida, o la Fira de Xàtiva i tantes manifestacions festeres d'arreu del nostre país, com fins i tot les festes patronals o majors de cadascuna de les poblacions valencianes, siguen considerades bens d'interés cultural, tradicional, artístic i turístic".

I ara que ho has comentat, efectivaament, és un detall que de vegades ho he comentat amb alguna gent del Bloc. Els dic: Sempre que eixiu, i especialment al Blevante, es perquè us retraguen alguna cosa polèmica: qüestions del grup de Comprómis amb EU, temes puntuals en pobles. Objectiu: nomes desprestigiar i tallar la brossa davall dels peus d'un possible partit nacionalista emergent.

I propostes aquesta gent en fa i moltes. Habitualment jo les seguesc a

http://compromispv.blogspot.com/

o en la web del Bloc:

http://www.bloc.ws/web/