L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 13 de gener del 2010

La Conselleria d'Educació dóna a conéixer l'adscripció a l'IES La Valldigna


La Conselleria d’Educació ha donat a conéixer l’adscripció de centres al nou institut, l’IES La Valldigna. Seran els alumnes dels col·legis de Benifairó i Simat i els C.P. Sant Miquel de Tavernes qui aniran al nou centre, mentre la resta de centres de Tavernes, s’adscriuran al IES Jaume II el Just.
La noticia es va donar a conéixer ahir en la reunió del Consell Escolar Municipal, però segons ens han informat membres del mateix Consell Escolar, sembla ser que el govern municipal del PP ja coneixia prou abans la decisió de Conselleria però no l’havia informada a ningú, o a quasi ningú.
Hem aconseguit el document original (clic sobre la foto per fer-lo gran) i només cal mirar la data. L'entrada seria - ens diuen - sobre el 28 de desembre, però no es va informar com hem dit ni als partits del consistori.
Aquestes fonts ens han dit també que des del govern municipal de Tavernes es va convocar a les AMPES del poble a una reunio abans del Consell on se'ls hauria comunicat l'assumpte i on es va fer tot el possible perquè les associacions del poble prenguen una postura contra la decisió.
Una cosa està ben clara: el Consell Escolar Municipal va decidir no presentar cap al·legació contra la proposta d’adscripció de la Conselleria, en considerar-la lògica i adequada a la realitat de la Valldigna. El PP de Tavernes sembla haver oblidat que la Conselleria, del seu partit, ha de regular d'acord amb l'interés general de la zona educativa que forma la Valldigna i no pensant en l'interés particular del PP.
La postura del Consell Escolar Municipal, ens conten, no va ser del grat del govern municipal de Tavernes, que es va mostrar prou contrariat per la decisió. No oblidem que aquest és un organ oficial consultiu, constituït segons una norma legal, i on estan representats tots els sectors educatius.
A pesar d’això, ja està confirmat que el PP ha convocat un ple extraordinari per demà dijous perquè siga l’ajuntament qui deixe a un costat la decisió del Consell Escolar Munipal i el consistori decidesca presentar al·legacions, tot en base de la majoria absoluta que té el PP.
Una llàstima que l’interés que ara demostra el PP per l’institut no l’haja tingut quan calia per empentar l'obra, ans el contrari no hem d’oblidar que va ser el PP qui va paralitzar tot el projecte en el 1999 i gràcies a això l’edifici que estava previst acabar-se en el 2002 encara no sabem si acabarà en aquest 2010. I mentrestant el primer cicle d'ESO en les escoles i alumnes en barracons.
ACLARIMENT: Ens han informat que la votació del Consell Escolar va considerar com a vàlida l'adscripció proposada per la Conselleria però sempre i quan, i així es va aprovar se li demanara, mantinguera l'adscripció feta el novembre del 2008, que incloia el col·legi Divina Aurora. Un matís que les nostres fonts no ens digueren i que afegim per evitar mals entesos.