L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 6 de gener del 2010

Reptes

Els amics del Bloc ens han enviat un article del seu secretari general on es reprodueix (i per tal que coneguem) la frase que ha estat comentada a alguns mitjans perquè Televisió Valenciana li la va censurar al seu sindic-portaveu, després de demanar-li la valoració.
És al final i l'hem subratllada
:


Tornem a la normalitat. Després d’uns dies d’excesos arriba el moment dels bons propòsits. Ens n’hem passat a les llargues sobretaules plenes de bon menjar. El pes se’ns mostra com una penitència. Així doncs, caldrà fer un poc d’exercici i millorar la dieta. I si hem gastat més diners del compte, doncs a fer una mica d’estalvi. Crec que és saludable plantejar-se reptes factibles. Uns objectius assumibles que ens permeten millorar personalment, com a família i col·lectivitat. Com a poble també necessitem una nova il·lusió, uns reptes que ens ajuden a sumar noves voluntats al nostre projecte de recuperació nacional. El País Valencià ha perdut posicions després de tants anys dels governs del PPSOE. Mires per on ho mires estem per sota de la mitjana en totes les ràtios econòmiques i de benestar social: nombre de llits hospitalaris, aplicació de la Llei de Dependència, mitjana salarial (i per tant de pensions) infraestructures, empreses innovadores… Estem, pel que fa a la renda sobre CCAA en un nivell de 90 sobre una mitjana de 100. És a dir estem en la tropa de les CCAA pobres o millor dit amb un nivell de renda inferior a la mitjana espanyola. Açò no s’explica sols per les polítiques econòmiques i socials del Partit Popular. El seu model econòmic ens ha dut a la catàstrofe. Les dades són objectives. Hui l’associació turística Hosbec publica un descens de l’ocupació hotelera a Benidorm del 3% durant el 2009. La primera indústria valenciana, el turisme, també pateix els efecte de confondre turisme amb construcció. Bé les polítiques econòmiques del PP ens duen a la deriva però cal apuntar més factors. La nostra pobre situació té molt a vore amb la secular marginació econòmica que patim des del Govern Central. El Govern socialista de J.L. Zapatero dóna per perduda la Comunidad Valenciana i ens penalitza. L’esgarrifosa situació de la desocupació valenciana té en la manca d’inversió del Govern Central una base important. Un dels casos més escandalosos és la situació de la xarxa de rodalies al nostre País: precària i deficient. La línia Alcoi-Xàtiva, o la necessària connexió d’Elx i Alacant o l’escàndol de la línia Dénia-Oliva-Gandia haurien de motivar una resposta enèrgica. Els desocupats valencians haurien de manifestar-se per uns models de finançament autonòmic, els del PP i ara el del PSOE, que ens deixen per baix de la mitjana estatal, tot i ser una CCAA pobra. I el PSOE valencià calla en una nova mostra de sucursalisme polític. I així anem. Trenta anys xuplant-nos la sang com a sangoneres.
La frase que Canal 9 em va censurar en valorar el discurs de cap d’any del President Camps va ser :“per a eixir de la crisi cal un bon govern que no enganye el nostre poble, un Govern honest que no mentisca i que actue de forma honesta i amb rigor sense falses propostes d’inversions que no existeixen als pressupostos.”
Què podem esperar d’un President de la Generalitat que no fa res en polítiques actives d’ocupació? Crec que ell es troba més a gust oferint copes i trofeus a la gent de la jet set que ve a viure de gorra i dels capricis d’un President que viu fora de la realitat.

5 comentaris:

Filosofo ha dit...

Només faltava que hi haguera censura a les paraules d'un diputat de la forma més dolenta possible, tallar-li un paragraf del mig d'una intervenció. Un atac flagrant a la llibertat d'expressió. Es a dir, el mes dur seria que amb la seua cara diguera el contrari del que esta dient. La llibertat porta a, com deia Churchill, "estic en dasacord en el que vosté diu, però donaria la meua vida per a què vosté ho puguera dir" .
Mireu com estan actuant estos amos de la tele publica valenciana. No hi ha dret.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La cosa seria encara més greu si, com tenim entés, va ser Canal 9 qui li va demanar a Morera les declaracions valoratives sobre el discurs del president Camps i li va enviar un equip per gravar-les. Després les va vetar i varan emetre les dels altre partits.

Un de tavernes ha dit...

No se en matèria d'infraestructures com pagaran tot el que està en marxa..ara he sentit que no hi ha finançament del govern central per a la nova FE i per el metro a la platja...tampoc entenc les animalades que estan fent en ensenyament hi ha places per cobrir desocupades i les borses no es mouen. Per no parlar de barracons...

El que C9 faça de les seues..que esperàveu?.. tots el mitjans "tiren pa casa" uns amb més descaro que altres però tots fan el mateix..a mi no em lleva la fam...

Una cosa si que tinc de dir amb el Juanito Lerma estavem mol pitjor.. pareix que estos estan robant però cau algun billet que altre..ara si el bloc diu que és capaç de governar honestament ..amen.

El sistema és l'adequat, els que fallem som les persones.

Indesidenter ha dit...

Efectivament, amb Juanito Lerma estàvem pitjor, i amb Franco més pitjor i en la segona república més pitjor encara però menys que en la primera.... i així ens podríem remuntar fins l'home de Neanthertal.
Ho sent, "un de Tavernes", però no podem comparar situacions allunyades en la línia del temps i amb circumstàncies diferents.
També recordar que amb Juanito Lerma no va hi haure cap cas "Gurtel" ni cosa per l'estil.
No sé a que vénen les teues paraules sobre robar i caure algun bitllet.
I també recordar que en Sanitat i altres qüestions la Generalitat té totes les competències. Per tant no sé perquè li tiren la culpa al govern central de falta de diners. Que retallen Parcs temàtics, eventos diversos, F1 i copes América i que els destinen a allò que cal.

A mi em sembla bé que Provincias, la Cope, el País o Levante tiren cap a sa casa... són empreses privades que defensen uns interessos concrets, però això no ho ha de fer un mitjà public.

Filosofo ha dit...

Atenció, pensem tots que la Cotorra ens deixa llibertat per a dir la nostra, però atenció, com deia Habemans, filosof alemany, tot es pot justificar inclús el nazisme si anem juntant el nexes de la història. Jo afegesc que si perdonem aquestes situcions com les de TVV estem en situació de que ens vinga alguna cosa pitjor. Bertolt Brech deia que va vore pegar a una persona i no va fer cas, li pegaren una segona y clar no va fer cas però al final les portaren a la càmera de gas, i evidentment ja ningú no va fer cas. En definitiva el dramaturg parla que de la reacció per la protesta. No hi ha dret.
I estic segur que el Bloc ho faria molt millor. En primer lloc qui dirigiria aquets TVV pública no seria cap polític sino un professional de prestitgi consensuat amb el parlament. I sino fos així li criticariem l'acció, que es el que ens porta ara.
La resta seguim discutint i paralant que per això tenim la Cotorra. Bon any i bones accions.