L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 de gener del 2010

Un gran artista valler, Jesús Martín

Tots coneixem l'haca de la rodona de Borderia. Molta gent coneixia al Xule, però no va ser el nostre cas en la informació que donàrem sobre la escultura a La Cotorra. Parlarem de l'obra, parlarem d'Herminio, parlarem de l'arquitecte Juan Tormo i ens recriminaren ben encertadament que no haguerem parlat del seu creador, l'escultor JESUS MARTIN. Sí així. Ho posem en lletres grans després de vore la seua exposició a la Casa de la Cultura.
I és bo que els artistes troben temps per a crear, i el més important es que puguen mostrar el seu treball, des de l'artesania, des de la creativitat a la forja: el ferro s'entortilla amb un gust refinat de vegades i tremendament dur i impactant. Entre l'harmonia d'un taronger de ferro, a la textura diferent d'unes roses fetes amb materials d'un acabat distint; des del disseny propi d'un boteller, fet d'una sola peça, fins a uns canelobres voluptuosos amb les seues curves serpentines.
Un artiste valler que gràcies a la programació cultural de l'ajuntament de Tavernes al mes de gener, hem pogut descobrir. Un altre artiste plàstic de la Vall.
Que diria el mestre de Tere Chafer en vore la força dura de colp de martell i foc sobre un ferro petri plastificat amb essències de màgia. Quan ens agradaria saber l'opinió del nostre escultor plàstic de metall Andreu Alfaro sobre l'instint creatiu de Xule.
Acabe fent menció a l'obra que dedica al seu fill, i agafa a la Valldigna com a text per a fundir en ferro etern tot allò que vol manifestar: la cultura està a la Valldigna i sempre hi ha descobriments.
L'exposició s'acaba el dia 10 de gener, però quedaran les obres grans a la sala de l'entrada de la Casa de la Cultura uns dies més, segons ha indicat el mateix autor. No perdeu l'oportunitat. L'equip de La Cotorra vol reconéixer ací el que fas, Jesús Martin.

3 comentaris:

al tio de la vara ha dit...

i aixo que el lligaren de mans i peus recutanli el presupost de lo que ell tenia pensat fer i a panyanseles com puge ai tens l'haca.

Anònim ha dit...

Hola, intento contactar con el Xule, pero no se su segundo apellido y no puedo conseguir un telefono.

Necesito ponerme en contacto con él para que relice una escultura.

628 178 850. Carlos

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nom: Jesus Martín
Cognoms: Lorente Muñoz

Telefon fix: 96 213 14 08

Si no el localitzes, dis-nos-ho i intentarem aconseguir el mòbil.