L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 3 de gener del 2010

Una flor a Tavernes

El nostre col·laborador ens envia la crònica del darrer espectacle d'Ivan a Tavernes
El dissabte tinguerem a Tavernes un especial de l'equip Flor, on s'uniren tots els participants en aquest concurs de TVV excepte Olga que treballava; Maria Jose, la gitaneta, i Veronica, cantant que teniem molt de gust de vore al nostre poble.
Ivan per tant va fer un petit homenatge al seu poble que el va fer guanyar en el concurs. Recordem que teniem prop de mil linies telefoniques que amb un suport informàtic ajudaren al nostre cantant local a aconseguir el triomf amb el concurs un beso y una flor.
Aguantarem un fred davant de l'ajuntament, notarem la fredor del cantants al no cobrir l'escenari, tot i que el calor dels incondicionals es podia vore a l'eixida des de l'Ajuntament fins a l'escala de pujada a l'escenari: centenars de fans locals i algunes forasteres estigueren homenatgejant als seus coeguts cantanst televisius. L'alcalde, segons ens consta, i crec que acertadament, va demanar que es fera davant de l'Ajuntament front a la petició de fer-lo a Padur el dissabte per la nit. Les paraules de l'alcalde foren que si ell pagava escenari i equip el faria davant de sa casa.
La plaça es va omplir de un public molt variat en edat que evidentment no haguera anat a la platja. Haguera estat un altre el públic, segur. Però tot i la professionalitat de Pablo de la falla del Portal amb la seua experiencia en improvisar, així com l'equip que portava les taules de barreges que no pogueren provar veus, ja que anaren arribant els artistes a hores diferents. La darrera en arribar, per cert guapíssima fou la xica de Castelló, Claudia, que semblava una autèntica star intentant arribar fins l'escenari. Però al nostre entendre va quedar palés que una cosa es actuar a la tele i l'altra sobre un escenari. I es notava que exceptuant Ivan i en alguns moments Shaina, no arribaven a omplir l'escenari, en el sentit que no es movien quan cantaven del metre i mig quadrat d'escenari. I la diferencia es clau, la tele amb les seues cameres dona moviment, l'escenari te l'has de crear. D'ací si recordeu com es movia l'Ivan en cadascuna de les actuacions. Es va notar molt en Patri, en Francisco, que millorava molt la veu que es sentia a la tele, però no arribaven a deixar-se vore d'una a l'altra part de l'escanari, i direm que la gent tota ella tenia el mateix dret.
Es el moment de dir que tenen alguna cosa bona a les seues mans, però cal trobar a una gent que els porte en pla professional, que ja tinga una xarxa, que a pesar del contacte que tinguen els finalistes amb TVV, sapiguen arribar a tindre uns bons representants professionals que porten si es possible a Ivan i alguna més a algun programa de TV estatal, com a guanyadors d'este programa. Que sapiguen montar uns bolos, mes presentants que els que coneguem ara, on queden realment els que valen, amb un bon conjunt de musica en directe, i com no un ballet que els faça treballar també a ells.
Cal recordar-los que encara no tenen res, pero tenen unes condicions magnifiques per a no quedar-se en el camí. I com no, seria ideal que alguna cançó propia li arribara a Ivan, sense haver de pagar constantment drets d'autor. En fi, necessita un marc millor per a fer un homenatge a esta gran showan que ho ha tornat a demostrar a Tavernes el seu poble que esta amb ell. Però no podem quedar-nos en ser el millor del poble, el toc faller que tan l'ha ajudat ha de tornar-se en màxima professionalitat amb professionals. I per a mi Pablo i l'equip de so, inclús Eduard el Nano, podrien valdre, amb l'equip que es mereixen tots ells.
Que encerten en els representants. Sort. I la proxima actuació espere un teatre i vore-vos en bon lloc per a assaborir bona música.
Per cert, un dia haurem de parlar del Cremador, aixina se li conexia a una sala d'actuacions que crearen en espai obert els arquitectes Ximo Egea i Paco Mayans. Que bo ho poguerem contar, que bo que a Tavernes tinguerem eixe espai on es troba ara la casa de la Cultura, i evidentment una casa de la Cultura. La musica ho és.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ens digueu que:
Recordem que teniem prop de mil linies telefoniques que amb un suport informàtic ajudaren al nostre cantant local a aconseguir el triomf amb el concurs un beso y una flor.

Una persona que treballa a l'ajuntament m'ha parlat que tenien llogats sistemes informàtics que l'únic que feien era enviar sms a favor d'IVAN. I crec que això tindrà un cost, com pense el tindrà l'autobus i altres coses que s'han fet.
I com és normal ho pagarà el poble amb l'excusa de promoció de Tavernes, quan s'ha afavorit un particular.

Anònim ha dit...

Si, com bé s'ha dit la música és cultura. Però, confondre la música i la cultura amb aquest programa on no guanya qui té més qualitats vocals sino aquella persona en qui l'ajuntament ha invertit més diners...Ho sent molt! això no és música, ni és cultura ni és res, i no té ningún merit. Per a coses d'estes sí hi ha diners?? Diners en tenen per allò que els interessa...

Anonandat ha dit...

Totalment d'acord amb els dos anònims, és totalment injust que a quasi totes les associacions els retallen les subvencions, i es destinen tants euros per a aquest sarau. Que tindrem que fer les associacions de Tavernes, per a que el nostre Excel·lentissim Ajuntament ens tracte tant bé? Anar a un programa a la tv? Per que per l'excusa de fer propaganda del nostre poble, no hi ha color... la Banda ix fora de les fronteres valencianes, també ho fa el Cor Marinyen que ha anat fins a Castella i Lleó, Madrid, i per no parlar del Cor de Cambra QuinzeDeMarç, que ha portat el nom de Tavernes a Albacete, Barcelona, Amposta, i Praga...Mal anem, amics,mal anem.

Anònim ha dit...

Degut als meus estudis i per llaurar-me un futur millor he viatjat molt i puc asegurar que en molts païssos tant d'Europa com d'altres continents que, perquè no dir-ho, gràcies a mí saben ara situar Tavernes de la Valldigna al mapa, i en saben de Falles i de paelles... A mí l'ajuntament mai m'ha donat ni 100 eurets...i jo també he fet publicitat, no??

M