L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 de febrer del 2010

Camps accepta la proposta de Morera d'alliberar l'AP-7


Remés pel Bloc

País Valencià, 26 de febrer de 2010
El president de la Generalitat ha acceptat la proposta de Compromís per presentar davant del Congrés dels Diputats una Proposició de Llei per demanar a l’estat el rescat dels 300 quilòmetres d’autopista de peatge que travessa de nord a sud el territori valencià. Morera ha recordat que PP i PSOE estan evitant al Congrés dels Diputats aprovar una norma semblant i ha demanat contundència en un tema “molt important, que afecta al benestar i l’economia de les valencianes i els valencians”.
El síndic de Compromís, Enric Morera (BLOC), ha aconseguit este matí el suport del president del Consell per a tramitar davant de les Corts Generals una Proposició de Llei que, de ser aprovada, acabaria amb el peatge l’autopista AP-7, una via de comunicació que des de l’any 1971 ha obligat a les ciutadanes i els ciutadans d’este país a pagar per a poder desplaçar-se d’una forma ràpida i segura.
Morera, ha apel·lat a la seriositat i al treball parlamentari per solucionar els problemes dels ciutadans, “els que ens preocupen realment i ens afecten i este és un problema històric i per això volem un posicionament ferm i clar de les Corts i del govern valencià, que amb esta Proposició de Llei serà tangible”, segons el líder valencianista.
El parlamentari valencianista ha anunciat que el seu grup ja té preparat un esborrany sobre la futura Proposició de Llei, que no serà molt diferent al presentat pel Parlament de Catalunya i que fou aprovat per les Corts Generals amb el suport dels grups socialista, popular, CiU, BNG i PNB i que aconseguí 320 vots a favor i només un en contra.
Morera ha recordat este matí que PP i PSOE “bloquegen des de fa un any que es vote al ple de les Corts Generals esta proposta, que podia ser considerada com adequada per als interessos valencians”. En este sentit, l’anunci de Camps suposa “un posicionament polític, si més no contradictori amb allò que Mariano Rajoy ha defensat al Congrés, en no trobar oportuna en l’actual context de crisi l’aprovació d’esta llei de rescat de les autopistes”.
El síndic de Compromís ha anunciat també que traslladarà la proposta del president Camps als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats perquè tinguen coneixement i així siga aprovada el més aviat possible.

Premsa del BLOC - Grup Parlamentari Compromís
Corts Valencianes

1 comentari:

Filòsof ha dit...

La veritat es pot mesurar, i alliberar l'autopista suposaria el 50% de les despeses d'un viatge, aproximadament. Acabe de vindre, avui dilluns, de Benidorm, en concret de La Nucia, rodona numero tres. He estat en un apartament preciós d'un holandes amic personal de Johan Cruiff. La visita m'ha costat per la autopista set euros a l'anar i set al tornar, com a mínim posa-li un altre tant de gasolina i dis-me tu si podem mesurar les pèrdues de felicitat que hem tingut en aquesta visita vespertina. Una provocació d'agravi comparatiu si viatgem per Espanya i veiem com van la resta de les autovies en quan a trànsit. I sino agafes l'autopista ves per la carretera i sabràs que i ocm era fa vint anys anar per les carreteres que teniem. Sols fes la prova de Bnidorm per la carretera fins a Xàbia. Conta les curves i sabràs perquè no han arreglat aquestes carreteres. Si per a traure'ns els bitllets als estrangers i a tu i a mi. De res, estat del benestar.