L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 27 de març del 2010

Concert extraordinari a Benifairó


Redactada a partir de la nota enviada pel Bloc de Benifairó

L’ajuntament de Benifairó ha organitzat per avui dissabte a les 8 de la vesprada a l’Auditori Municipal el concert de l’Orquesta de Cámara del Auditorio de Zaragoza – Grupo Enigma. Un acte que té el patrocini del Ministeri de Cultura i de l’ajuntament de Saragossa.
L’alcalde de Benifairó, Jesus Ferrando, del Bloc, ha assegurat que és un concert extraordinari per la qualitat de l’orquestra i que será difícil es torne a repetir. Segons l’alcalde, és un concert que no desmerexeria gens, ans el contrari, a un escenari com la sala principal del Palau de la Música i que s’ha pogut fur a Benifairo gràcies a la circumstància que a l’orquestra es troben els professors Emili Ferrando, al clarinet, i Rubén Pascual, al trombó, amdós de Benifairó i de Juli Pallás, al fagot, de Tavernes.
La OCAZ, “Grupo Enigma”, que és el nom com se la coneix popularment a l’orquestra, és un dels projectes més originals sorgits els darrers anys al panorama musical espanyol. Sota el recolzament de l’Auditori de Saragossa, l’orquestra ha fet una gran tasca centrada sobre tot en la difusió de la música contemporània i del passat segle. En els seus programes podem escoltar clàssics del segle XX i els autors més significatius internacionalment les darrers dècades.
D’estil rigorós i flexible, l’OCAZ s’enfronta a repertori clàssic i romàntic, oferint una gran varietat d’obres que van des de simfònico-corals fins a les simfonies dels compositors més celebres.
Ha participat en la major part dels festivals i cicles musicals de la geografia penínsular, i cal destacar l’espectacle “Carmina Burana” de Orff amb la compañía de dansa JIN XING en el Palacio de Congresos de la EXPO 2008, així com l’espectacle “Metrópolis” amb la companyia de teatre Che y Moche.
Ha enregistrat un disc dedicat a Joaquim Homs, qualificat com a excepcional per les revistes “Ritmo” y “Scherzo”, un segon amb obres de compositors actuals aragonesos i monogràfics dedicats a Ángel Oliver, a Luciano Berio i Paul Hindemith.
El programa d’aquesta vesprada comprén obres de Rebullida, Maurice Rabel, Silvestre Revueltas, Astor Piazzolla i Leonard Bernstein sota la dirección de Juan José Olives, director titular.