L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 24 de març del 2010

El nostre govern fa amics


El tall de camins efectuat pels llauradors de Tavernes amb el vistiplau del govern municipal del PP ha alçat queixes de l’ajuntament i llauradors de Favara. Algun camí tallat, en concret el Camí de l’Alé, segons publica avui la corresponsal de Levante-EMV a Alzira (foto il·lustrativa), impedeixen als agricultors de la localitat veïna de la Ribera l’accés als camps.
Res que el nostre govern municipal es busca amics per tots els costat: fa uns mesos, Benifairó i Simat pel tema de l’institut i ara Favara.
Manuel Vidal, alcalde de Tavernes, va dir en el diari que “se trata de caminos internos que son propiedad de los agricultores" i ara el diari diu que les autoritats de Favara ho neguen i afirmen “que no se trata de una finca privada, son caminos públicos” i recorden que és un camí pel qual sempre han anat els favareros als seus camps. El tall del camí, segons diuen, obliga als llauradors de Favara a anar fins la Calçà, a 10 km, i després recorrer uns altres 30 per arribar a la Partida dels Arrossars.
El tall de camins no afecta solament als de Favara. Ahir un propietari valler ens contava la gran volta que havia fet per tota aquella zona del terme i que havia tard molt de temps per poder arribar, finalment, al seu hort quan sempre és cosa d’uns minuts.
Les autoritats de Favara afigen que els robatoris, no justifica el tall dels camins i diuen que cal una major vigilancia de policies i guardes rurals. I ací és on posa el dit a la ferida. Perquè encara que el nostre govern municipal està dient “noséque” de vigilancia nocturna i que disposa de més efectius, sembla ser que la realitat, si hem de fer cas al que hem escoltat a policies locals de Tavernes, no seria aquesta.
Així, ningú ha vist eixa vigilancia nocturna pel terme ni tampoc l’increment d’efectius. Només, com ja hem dit, hi ha quatre agents dedicats en torns setmanals: dos treballen a la setmana i altres dos descansen, i fan servei matí i vesprada. A més de coses extres: vigilancia i control de col·legis en entrades i eixides, anar a l’hospital de Gandia…
I tornem a repetir ( i van tres): per a quan les mesures que el regidor d’Agricultura va anunciar en la prensa fa més d’un mes?

14 comentaris:

Un de tavernes ha dit...

A això es coneix per "tajada politica" e cotorra..altres vegades anomenat oportunisme polític...
Esta clar que la seguretat es responsabilitat de l'ajuntament, però açò és iniciativa del llauradors...que hagueres publicat si fos en contra d'aquesta iniciativa?... després es parla d'altres periodistes i mitjans com a partidistes....
Supose que resulta impossible no creuar la línia de quan en quan...no?... aleshores hem de ser més tolerants, no creus?...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com tu diues la seguretat és responsabilitat de l'ajuntament (i d'altres estaments oficials també) i el fet que els llauradors hagen de prendre mesures dràstiques implica i/o podem deduir que "qui correspon" no fa bé la seua funció.
De tota manera, la iniciativa és dels agricultors però ens consta i així ho va arreplegar la premsa que amb total acord (les tanques, cinta plàstica, etc) de l'ajuntament (reunió dissabte). Per tant, haurien d'haver, els polítics, mesurats més les coses i les conseqüències i sobre tot la legalitat/conveniència de la mesura.
Si s'accepta eixa proposta - ens pareix just i legítim que els llauradors defensem les nostres collites- el mateix ajuntament/govern està acceptant que ell no posa els mitjans suficients. Robatoris sempre n'hi ha hagut i n'hi haurà, però tema diferent és que hi hagen sabent que hi ha un bon servei i un altre sabent que és deficitari. Hem donat dades de com està el servei, ho hem dir moltes vegades i ho pots repassar des de que existim, no solament en els camps sino platja i poble.
I com suposem que vosté és de Tavernes, no cal dir-li molt m´s que ho coneixerà igual que tot el veïnat.
No vegem l'oportunisme polític quan som els únics que des de sempre estem reclamant mes i millors serveis, davant l'autopropaganda i complaença dels polítics que sempre diuen el mateix: Tavernes va bé, som el millor poble del món, etc. etc.

Indignada ha dit...

¿¿¿Com que els robatoris no justifiquen la tallada de camins??? Estic flipant amb açò. Però si els camins estan oberts tot el dia!!! Sols es tanquen de nit. ¿Quin llaurador de Favara va a la terra de nit?? I segur que, a eixe del poble que va dir que te pegar molt gran volta, no li han furtat totes les taronges del bancal. Als llauradors que li han furtat de segur que els dona igual tardar més en arribar a l'hort. Tots recomanaven aquesta mesura. Per una vegada acceptem que es el que millor podia fer-se.

3r Món ha dit...

Açò és igual igual que les patrulles de vigilància ciutadanes. La tasca correspon a l'Administració, no als administrats que es prenen "la protecció per la seua mà" (amb mitjans certament barrorers -còdols i tota la pesca- permesos per l'Ajuntament).

Anònim ha dit...

Indignada diu que els furts justifiquen que tallen els camins encara que siguen publics. La foto que vegem del Levante no pareix un caminet qualsevol de quatre llauradors per entrar en les seues terres.
Segons tu dius, aixina es pot justificar la prohibicio de vendre vi a tots perquè la gent es bufa; o prohibir els cotxes perquè n'hi ha accidents o el futbol perquè gent dels dos equipos es barallen.
Siga'm serios i anem al gra: El PP de Tavernes no dedica mitjos a vigilar i això ho sabem tot. I els lladres també ho sabem. I actuen.

Indignada ha dit...

Anònim, que els camins estan oberts de dia, que sols els tanquen de nit, perquè es quan furten a la gana.Quin problema hi ha? Si quasi tots estan d'acord amb aquesta mesura. La qüestió es renegar i no estar d'acord amb res. A mi em dona igual qui ha sigut el que ha dit que es tanquen els camins, siguen politics o llauradors, el que val es si així s'eviten els robatoris. Que vols, que posen un policia a cada entrada de camí tot el dia? Tambè tenen que vigilar el poble, la platja.. Ves contant quans en fan falta. Tens raó, sigam seriosos, els exemples que has posat no es poden comparar, no tenen res a veure.
Vinga, proposeu vosaltres altres mesures. Clar, que no siga més vigilancia que es tirar per la via fàcil.

S. Freud ha dit...

'lapsus linguae', acte fallit o simple error de picatge?:

Siga'm serios i anem al gra: El PP de Tavernes no dedica mitjos a vigilar i això ho sabem tot. I els lladres també ho sabem [24/03/2010 13:26:00]

Anònim ha dit...

Jo proposaria fer el PAI però ràpid, arreplegar la morterà i que tots els tarongers se'n vagen a fer punyetes. Per a lo que tenen que servir d'aci quatre dies, ara quan Marroc faça cinc voltes més gran el terreny que dedica a la taronja. I per a colmo amb ajudes espanyoles i europees.
I no sé perquè demanar més policia rural és tirar per la via fàcil: és demanar al PP que complisca la seus responsabilitat com a govern.

Un de tavernes ha dit...

El que queda clar és que a aquest blog tot allò que ve del PP està mal fet i mal intencionat.. Cincerament a mi no m'agrada el PP i la seua gestió, tampoc m'agrada que al C9 ens facen vore que són els millors etc.. esperava però més d'aquesta cotorra. Segons la meva opinió en aquest tema el que havia de fer,front a la proposta de tallar els camins, es donar-li suport com ho ha fet.

tremoli, ha dit...

En la platja també entren a xoringar en els xalets de davant de la mar salada, així com birlen per tot el terme els motors de rec, llines de llum, el propietaris estan fregits, furten per tots llocs.
la meua proposta és que es faça una vigilància per satèl·lit com els americans.
ni l'ajuntament i la policia,tenen la culpa que haguen tants xoriços.
la culpa la tenim els ciutadans per tindre totes eixes coses escampades per tot el terme.

Anònim ha dit...

A Indignada. no li vaig contestar ahir per que volia estar segur. El meu cunyat em confirma que diumenge vesprada els camins tallats i dimarts a vora mig dia els camins tallats. No estaven tancats només de nit. Zona prop del bou i cami de la cantera. Cosa que era de pensar, per que menut treball tots els dies obrir i tancar amb les máquines.
Hui crec que estaran oberts. Aixo ho pense després de llegir el diari que diu que s'obrin per les queixes. I no diu res que només estavan tancats de nit. També llisc que falta més vigilancia i que l'alcalde diu que eren camins de pas de sempre.
I no crec que la mesura fora la millor com diu Indignada: més vigilancia i control, pero si com diu la Cotorra només hi ha dos guardes a la semana, poca cosa faran.
Tampoc sé per que la Cotorra no ha dit res encara del diari d'hui. Si vol ja ho explicara.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem llegit com vosté el diari. I no hem dit res perquè seria reiterar el que vàrem dir ahir:
- La mesura no havia estat meditada ni estava massa d'acord amb la normativa legal. La prova està que han hagut d'obrir els camins.
- Hauriem de dir que el nostre alcalde reconeix a la premsa que pot haver un dret de pas en haver estat sempre oberts els camins, i per tant haurien fet una mesura il·legal, cosa que ací ja insinuàrem.
- Es reconeix que cal més vigilancia, cosa que venim també aci reclamant.

Com que era tornar a repetir el mateix, segur que si ho haguerem tornat a dir, les veus de sempre estaríen ara fent comentaris de que des de La Cotorra no sabem més que criticar al PP i que no ens sembla res bé del que fan, cosa que no és del tot cert, però realment hi ha poques coses que es puguen alabar. I si ho fan, les alabem, com ferem per exemple amb la rodona de Borderia o la de les Oliveres.
Per tant, hem preferit no tornar a obrir un altre fil de noticia-comentaris i que continue aquest.

I repetim: ens sembla just i legítim que els llauradors defensen les collites, però cosa diferent és com es fa.

Indignada ha dit...

Val, tenim un govern incompetent, això ja ho sabíem. Però el que acabem de fer, obrint el camí de Favara, es tornar a donar-li via lliure als lladres que entraven per allí, tal com diu la noticia del diari. Espere que Favara faça el que ha dit i pose també vigilància. No es podien esperar a que es collira la taronja, no, per la gracia de voler tornar a demostrar que tenim una merda de govern (que es veritat) van a pagar-la els llauradors, per a no variar. Si no posen més vigilància ¿que voleu que fem??? Queixant-nos no solucionem res i si esperem que ho arregle el govern, estem aviats. Tornarà a guanyar el PP, perquè este poble és cabut i masoca i tornarem tots a renegar.... però a pagar-la el llaurador. Ja vorem com acaba tot açò.

Anònim ha dit...

Mira, Indignada, el PP governa esta terra (el poble i la comunitat) des de fa 15 anys amb majories absolutes. Ni aci ni a Valencia han fet mai res pels llauradors i això que tenen les competencies donades.
La Generalitat pot legislar molts temes i haver defensat millor l'agricultura, pero no: volia terres per urbanitzar i fer PAIs.
El sindicat AVA, i també el Sindicats locals i cooperatives, que no cal dir quin partit mana allí, alguns han anat en les seues llistes, i que tant dominen en l'agricultura del poble, mai no han obert la boca davant temes com baixos preus taronja, cars els abonos, incompliment de tractes per magatzems i un llarg rosari d'agravis, entre els quals podriem dir que teniem (he dit teniem i no que tenim) la millor taronja del món i no han sabut fer-ho servir.
Ni tampoc mai li han estirat les orelles al PP de Tavernes per la falta de guardes rurals i l'abando que hi ha de camins. El terme està fet un femer i no diuen res.
I ara, tot el mal de la taronja, on els furts només són la punta de l'iceberg, ho volen solucionar tallant quatre camins.
Però que estem tontos, o que?

El tema de la taronja crec és molt complex i no es pot supeditar a dir que evitant que roben enguany se soluciona tot. I l'any que ve?
I si pedrega? O si cauen per l'aigua? I el seguro? I la mosca? I el trip? (mesos i mesos sense enterar-se que estava el terme ple) I no vull continuar que jo si que m'indigne.