L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 10 de març del 2010

S'ha tallat l'entrada al sector Vergeret


Aquesta vesprada del dia 10 ja estava el carrer tallat i la carpa a punt en la zona Vergeret. I així fins el 20 dissabte o ¿millor el 22 dilluns?
La Cotorra volia que reflexionem, i sobre tot els responsables polítics de l’ajuntament, el que pot suposar per a la seguretat de la zona tancar l’entrada i eixida al Vergeret al final del Passeig Colom. Éixa és l’entrada/eixida que té línea directa amb la carretera, i que deu ser usada en cas d’algun succeït greu.
Ens plantegem: Què passaria si es cala foc el canyar del riu? O si hi ha algún incendi en alguna finca de la zona Vergeret o voltants? O si passa alguna de grossa on calga la intervenció de mitjans concret, per exemple ambulàncies? Què Déu no ho vulga!
Cal pensar que el monument d’una falla tanca l’altra entrada directa a la zona des de la carretera i en falles, cal anar a fer una gran volta per poder entrar per l’oest, enllà al final del poble. Si alguna dotació de bombers o ambulancia des de Gandia ha de creurar tot Tavernes i es troba amb algún embús a la carretera... potser cosa de temps i temps el que entrant per l’Avinguda de Marjaletes només serien uns minuts.

Festa, diversió, falles... sí, però sopesant les qüestions que, si passen, no les hàgem de lamentar per la falta de previsió.

22 comentaris:

Un que passava per allí ha dit...

De moment ja hi ha hagut un accident esta vesprada. El pas a través de la carpa estava obert, no hi havia cap senyalització i un cotxe s'ha estampat contra un pal que suporta l'estructura i que està enmig del carrer.
De seguida han vingut els municipals i ahi si que s'han afanyat a demanar que portaren valles. Això quan el mal ja està fet.
Ara a vore qui es fa càrrec de la reparació: les falles, l'ajuntament(és a dir, tots nosaltres, els contribuents), o els propietaris de la carpa?.
Encara no hem començat la festa i ja estem amb els desperfectes. Paciencia.

Vitriolo ha dit...

Cotorra, tot això està molt bé. I que s'ho pensen que han de fer els que manen, que falta els fa. Però i la música a tota pastilla i el soroll fins les 6 o les 7 de la matinada? No teniu res que dir?
En Valencia, en Gandia, i on siga a les 3 tot s'ha acabat. Hi ha una norma clara sobre les festes nocturnes i verbenes i la cumplixen.
Però ací a les 3 està tot el jaleo en el punt alt. Què diu d'això l'Ajuntament? I la Junta Local Fallera? I tu Cotorra, que dius?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es quasi el moment que arreplega la foto, després de l'accident i els agents allí.
I què vol vosté, Vitriolo, que diguem? L'ajuntament té aprovada una ordenança del soroll i tutti quanti. I sembla ser que hi ha una normativa autonòmica sobre festes a l'aire lliure.
Si algú sap mes al respecte que ens informe a tots i totes.

Veí del Vergeret ha dit...

Sobre el que diu Vitriolo els veïns hem demanat a l'ajuntament que ens informe per escrit dels horaris que s'han de complir. També hem demanat que es facen medicions del nivell de soroll que haurem de suportar a les nostres cases durant els concerts. Potser no ens faran cas, però la cosa no es quedarà sense averiguar, i si és el cas, es faran les denúncies pertinents.

Vitriolo ha dit...

A Gandia són més estrictes i clars. L'any passat tots els dies, menys el 18 que és més tard, la festa del carrer s'acabava a les 2'30.
I això tinc entés ho porta a rajatable la Junta Local pixavina, que tinc entés castiga fins a no participar en els actes de la Junta Local.
Per cert, els veïns sabeu qui farà les medicions? Amb una acta notarial? Enviareu la denuncia si cal a la Delegació de Govern?

Un de tavernes ha dit...

Respecte a la senyalització i ubicació pense que és responsabilitat del cap de la policia local, ja que quan és decideix utilitzar aquesta zona, és ell el que ha de controlar aquestes coses, els polítics fan política, la seguretat vial es responsabilitat de les autoritats i en aquest cas el màxim responsable és el cap...no creus cotorra?..

Respecte al soroll i hora de finalització, pense que no s'ha de castigar als mateixos. L'any passat la carpa estava al costat de correus, el que passa és que a festes també l'ubiquen allí. Es podrien fer rotacions...

Veí ha dit...

Si es dóna el cas, farem el que siga menester

La Cotorra de la Vall ha dit...

No acabem de comprendre si quan dius "la seguretat vial es responsabilitat de les autoritats i en aquest cas el màxim responsable és el cap..."
si vols dir el cap de la Polícia Local o l'alcalde, com a cap de l'ajuntament i MAXIMA autoritat.

Entenem -igual estem equivocats-que un regidor, per exemple el regidor responsable de Seguretat Ciutadana, té la competència delegada de l'alcaldia, al igual - suposem- que el cap o els agents de la Policia Local i que la responsabilitat màxima i qui dona finalment els permisos són els polítics, siga l'alcalde o regidor delegat. Si no és així, rectifiqueu-nos.

Veí de R. Malta ha dit...

Jo no crec que l’ajuntament siga el més indicat per controlar i fer les mesures dels sorolls, ni menys si després ha de denunciar-se o fer-se una queixa a si mateix.
Vos passarà com a nosaltres l’any passat, que cridàvem a l’ajuntament de matinada, quan no podíem més, i els policies ens deien que la carpa tenia permís, i era especial per ser falles. Estar en falles dona carta blanca a tot, i si jo tenia i tinc encara que anar a les 7 fora a treballar i no dorc per la nit, em fot i m’aguante. I si després tinguera un accident per la carretera per cansament, busca qui t’ha pegat.

No sé quin nom posar ha dit...

Teniu tota la raó quan demaneu que la festa no es faça sempre en el Vergeret però on siga que s’ubiquen les carpes, si hi ha alguna casa més o menys prop, estarem amb les mateixes. No m’agraden gens les Falles, no sóc fallera, no tinc pis en la platja i durant Falles jo treballe. Tota la vida he tingut una falla baix de ma casa i m’he aguantat perquè entenc que les Falles són una cosa nostra, que el poble ho viu molt intensament i que, reialment, duren poc. Tancar a les 2’30 de la matinada ho considere un poc exagerat, hi ha pubs que tanquen més tard un divendres arreu. Estic d’acord am “Un de tavernes” en que es podrien fer rotacions, ens ha tocat viure en un poble amb Falles, doncs, repartim-nos els inconvenients. És una vergonya les Festes del Poble que tenim, ¿voleu que passe el mateix amb les Falles? Per una festa que funciona bé en Tavernes, no ens la carreguem.

Rabosa ha dit...

Mai he pogut entendre que per a que uns ho passen bé, els altres s'hagen de fotre. I ens fotem sempre els mateixos.
Si teniu ganes de fer qualsevol sarao nocturn, segur que us deixen fer-lo al vergeret, total, aquesta gent, a qui li importa?

Vitriolo ha dit...

I eixos pubs que tanquen més enllà de les 2'30 compleixen la normativa? Qui ho vigila?

Que les festes siguen bones o dolentes no vindrà perquè s'acaben a les 7 del matí, vindrà de la qualitat d'espectacles i programació.
Com s'ha dit, a Gandia a les 3 tots a dormir i les falles i festes li peguen mil pataes a les de Tavernes

Un de tavernes ha dit...

Jeje.. ja sabia jo que criticar a la policia portaria tela...dons tens part de raó en allò que dius cotorra i si seguim cap a munt arribem fins al president del govern... no?... el que hem de tenir clar és que el cap de la policia local no és un soldat que rep ordres, sinó aquell que ha de respectar i fer respectar la llei a més de vetlar per la seguretat ciutadana, és per tant (com expert i antes en la matèria) el que ha de donar el vist i plau en seguretat vial... no?... si no és així haurem de demanar el currículum a tots aquells que es presenten al govern per tal de trobar la persona més apta...saps per on vaig?....el que vull dir és que moltes vegades són els funcionaris els que han de parar els peus als polítics per tal que no facen bestieses. I es en aquest cas concret on jo pense que el cap de la policia hauria d'haver previst allò que comentàvem i proposar altre lloc més idoni.

Jo mateix ha dit...

Cotorra, saps a quines falles pertany la carpa aquesta? O potser siga, com m'han dit, d'un particular que pensa traure partit de les barretes al carrer?
Sembla ser que això de facilitar la venda d'alcohol enmig del carrer és productiu, fins i tot potser que a l'ajuntament li deu semblar bé. ¿Van a controlar que no es traga la beguda de les carpes i que no es venga beguda als menors?
Ah, no me'n recordava... és que són falles i sembla ser que tot està permés!

cotillona ha dit...

Doncs no crec que li faça molta gracia a certa regidora que la policia no haja senyalitzat correctament. Perquè, cotorra, tu saps qui ha sigut l'home accidentat... ¿veritat??

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ai, Cotillona, Cotillona...que mala eres!!!
Xica, comprendràs que una senyoreta com jo, tan polida i discreta, no entre en eixe joc de xafarderies i comentaris de carrer.
Ara, si tu ho vols dir o insinuar, això ja no tinc jo res a vore.

Jo mateix ha dit...

Tinc entés que és el pare de Lluïsa.
No sé quina gràcia li farà a ella, però el que m'imagine és que ho pagarem entre tots i damunt ens haurem de tragar que el carrer estiga tallat, sense poder aparcar-hi. A veure si aixina l'ajuntament se n'adona de la barbaritat que és ficar un mostre de carpa com aquest en un carrer tan transitat.

Un de tavernes ha dit...

Jo he vist la carpa i el lloc del sinistre i hi ha que estar mirant les musaranyes per a tindre el colp! Ho sent per aquesta persona, i no lleva que estigués senyalitzat però hi ha espai suficient per passar un cotxe...

Anònim ha dit...

Sense voler polemitzar. Discrepe. Passe per ahi quasi tots els dies per anar al Alfàndec, i no vaig fort, i vaig vore el pal quan quasi el tenia al damunt i tot perquè el seu color gris es confon amb el carrer i el fons de la muntanya. I si damunt hi ha bon sol i el tens de cara, et pot gastar alguna mala broma.

Anònim ha dit...

Són el d'abans. He oblidat dir que si que és veritat que hi ha lloc per passar un cotxe, però tin en compte que és una sola direcció i solem anar en eixos carrers pel mig i el pal està al mig.

Baleta ha dit...

Qui s'encarrega de les festes de la carpa?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ho sabem. Si ens doneu més detalls i explicacions ho sabrem tots.