L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 15 de març del 2010

Un premi faller o el món al revés.


Les falles de Tavernes han rebut molts guardons per l’ús del valencià. La nostra Cotorra estava fa uns dies que se n’eixia de contenta i desvanida i ens deia que tants premis als llibrets són un bon preludi de les crítiques falleres d'enguany.
-"Això és una meravella. Perquè de l’explicació del llibret de la falla trauen les crítiques escrites del monument. I què és una falla sense crítica? A tots els fallers els agrada la crítica sana.

I avui ha vingut i ens ha soltat una sorpresa: -“M’ha enviat un email un amic i m’informa en exclusiva que hi ha tanta qualitat enguany que una falla té el “premi especial” a un article. El “premi” és d’eixos que no es paguen en diners sinó en prestigi i l’ha donat la Secció de Museus Nacionals del Ministeri de Cultura. És una meravella”.

Ens hem quedat amb la boca oberta i ens ha explicat que li han dit que un article del Passeig que parla d’un museu valencià ha agradat tant al Ministeri, que se l’ha apropiat, l’ha traduït al castellà i amb ell, ha fet la página web del museu. I això és un premi especial que no obtenen tots.

- "El ministeri no li ha canviat ni una coma a l’article. ¡Els ministeris de Zapatero no tenen vergonya. Ens ho furten tot!. La falla li hauria de demanar drets d’autor i, damunt, exigir que el ministre escriga mil vegades: “no copiaré articles de llibrets de falla en el web”.

I ens ha donat pèls i senyals de què li han dit. Quan li hem preguntat si algú més se l’havia copiat s’ha posat misteriosa per dir: -"L’email diu que li preguntem a Sant Google, que és un xivato!".

Ens ha deixat bocabadats. Ai, ai, aquesta Cotorra nostra…. Sort que els fallers són amants de la crítica i no li ho tindran en compte.

6 comentaris:

Un del poble ha dit...

Li podrien fer un homenatge al guardonat, i així tindre el merescut reconeixement a tant meritori treball d'investigació.

Propose que en el pròxim plenari l'Ajuntament li entregue una placa conmemorativa.

Per cert qui ha segut el premiat?

Voltio ha dit...

Els polítics solen dir mentiretes i després del "No a l'alta tensió" ja res ens estranya.

Anònim ha dit...

Google confirma que l'autor ha pegat una "copià" de por de les webs d'internet. I qui firma, l'exalcalde, no sap tant de valencià, caldrà pensar en un "negre".

Anònim ha dit...

a vores si m'entere:

Qui signa és Eugenio Pérez i ha fet un copia i pega d'internet ????


jajjajajajaj

es molt bo ... pero han calgut els comentaris per enterar-nos, La Cotorra tindria que ser menys romantica i dir les coses pel seu nom.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Una té el seu coret.

Rabosa ha dit...

L'originalitat al poder!