L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 28 d’abril del 2010

Conselleria anuncia que serà ella qui contractarà l'empresa dels menjadros escolars

La Conselleria d’Educació i no els col.legis, contractarà els serveis dels menjadors escolars a partir del proper curs escolar. Cal recordar que fa uns mesos la protesta dels col·legis va ser general per l’endarreriment de la Conselleria en pagar les quantitats i fins i tot hi va haver un conat de no seguir oferint el servei després de mesos sense cobrar. Només uns dies abans de la data prevista, Conselleria va pagar el que devia.
L’anunci fet per la Conselleria ha fet manifestar al diputat del Bloc, Josep Maria Penella que “si es tracta d’una “empresa amiga”, segurament sí que se li pagarà puntualment, no com ara, que estan ofegant els col·legis, amb tants retards en els pagaments”.
El diputat del BLOC Josep Maria Pañella ha assegurat que “vistos els precedents del que passa amb les contractacions i adjudicacions que atorga el Consell, és lícit i fins i tot obligat desconfiar de la mesura que ha pres el conseller Font de Mora, Per això ja advertim clarament des d’ara que, com és la nostra obligació com a oposició, fiscalitzarem de manera exhaustiva l’empresa o empreses que resulten contractades, les raons de la tal contractació, el desenvolupament del servei i l’acompliment de les seus obligacions contractuals.
En uns moments en què els escàndols de corrupció i favoritisme li esclaten al PP per tot arreu, és bastant sospitosa aquesta decisió de carregar-se un sistema que dotava d’autonomia els centres i funcionava en línies generals correctament. Que funcionava correctament excepte pels entrebancs que des de la mateixa Conselleria se li ficaven contínuament, amb endarreriments en els pagaments cada vegada més freqüents, com passa ara, que deuen als centres una part molt important de les subvencions assignades i pressupostades”.


Pañella ha declarat també que “veurem amb aquest nou sistema de gestió què passa amb els pagaments, si continuen endarrerint-se com fins ara, tot siga que els alumnes es queden sense servei de menjador si les empreses concessionàries es farten de no cobrar, com va passar per exemple amb la concessionària dels serveis de neteja de les instal.lacions dependent de la Conselleria de Justícia, que va rescindir el contracte per impagament.
Clar que això no passarà si les empreses contractades són “amigues”, perquè si no paguen a temps, sempre els convindrà més, i millor encara si són fins i tot de familiars, com les residències de la Tercera Edat i el conseller Cotino, encara que ixquen més cares, amb la qual cosa tampoc sembla que vagen a estalviar massa”.