L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 13 d’abril del 2010

L'ajuntament demana la reforma de l'IES Jaume II el Just


El ple de l'ajuntament de Tavernes va debatre una proposició de les AMPES de La Valldigna on se sol·licitava a la Conselleria d’Educació la dotació pressupostàira escaient per a dur endavant la necessaria rehabilitació de les instal·lacions de l’IES Jaume II el Just.
La petició de la intercomarcal d'AMPES de la Valldigna, d’eixida, xocava contra la postura que temps arrere va dir el PP de Tavernes que tenia la Conselleria i que no és altra que fer un institut nou del Jaume II. Per tant, inicialment pareixia que no s’aprovaria.
Primer torn de paraula: EU va dir que estava en contra i volia un institut nou; el Bloc va recolzar la proposta indicant que això suposava també mantindre per al futur instal·lacions com el saló d’actes i gimnàs que desapareixerien en un centre nou, a més de ser més rapid una reforma total i integral que fer un nou projecte; el PSOE va aprofitar per criticar la política educativa del PP i el PP per defensar-la, i per dir també que els semblava millor un centre nou.
En acabar aquest primer torn de paraula, l’alcalde no va esperar a l’apartat de “precs” i va donar la paraula a la secretaria de l’AMPA de l'IES La Valldigna, Imma Cunyat, perquè explicarà en nom de la intercomarcal d'AMPES la proposta i que podríem resumir en que les AMPES de la Valldigna veuen millor una reforma integral de tot el centre i on es deixaria pràcticament l’estructura, amb la qual cosa es pot iniciar prompte les obres.
I nosaltres afegim: No oblidem que falta, falta … en fa, i tanta! I quan més prompte millor.
La seua intervenció va servir per propiciar el canvi d’algunes postures, en especial la del PP. Així la proposta era finalment aprovada pel PP, PSOE i Bloc i votada en contra per EU.
Amb independència d’aquest pronunciament del plenari, no hem d’oblidar que portem quatre anys de queixes d’alumnes, amb manifestacions i sentades. Sempre se’ls havia respost que a “l’any que ve, la reforma” i fins i tot tècnics i responsables de Conselleria van parlar de quantitats concretes, però la plasmació en obres no ha existit.
L’IES Jaume II del Just, després de 40 anys de funcionament, no ha gaudit de cap reforma total i com s’ha dit, la seua situació és bastant dolenta a tots els nivells. Esperem i confiem que l’acte d’anit, servesca per donar un pas endavant a una prompta solución. Pel bé dels nostres fills i de l’educació a la Valldigna.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Sort que va intervindre Imma Cunyat, secretaria de l’AMPA, ja que al plenari ja es parlava d'aplaçar la proposta.. Moltes coses haveren canviat sense la seua intervenció. Una cosa tan necessària per al nostre poble com és la remodelació de l'institut i pareix que els nostres polítics no s'ho prenen seriosament...

Mare ha dit...

I què faran de tots els alumnes de l'ESO que lleven de les escoles sense estar les obres ni tan sols començades? Haurien d'haver-se esperat a tindre les obres acabades per a moure els xiquets. No oblidem que l'IES Valldigna tampoc no està acabat i sembla difícil que ho estiga per a l'inici del pròxim curs.

Indesidenter ha dit...

Això és una proposta/sol·licitud. Ara si l'accepta la Conselleria l'haurà d'estudiar, vore com es fa, dotar-la econòmicament, etc, etc, etc.
Així que, d'ací 10 anys i mirant l'interés que té i posa el PP per l'educació pública, ja vorem si han iniciat a fer alguna cosa.

Pensem que les obres de l'IES la Valldigna ja porten més de 12 anys des què el projecte es va iniciar.

Mafris ha dit...

No sols és que la intevenció de la Secretària de l'Ampa de l'i.e.s La Valldigna fora decissiva per a que es tractara el tema ahir, sino que, si no haguera parlat ens hauríem d'haver esperat al proper plenari (el dia 3 de Maig) per a que es resolera la postura de l'ajuntament i grups polítics municipals de Tavernes sobre aquest aspecte quan, a la resta de pobles de la Valldigna, ja s'ha donat el vist-i-plau per a enviar aquest , diguem-li prec, de les entitats responsables de l'educació a la Valldigna a la Conselleria d'educació per a que recorden que després de 40 anys i, encara que ja està "quasi enllestit" el nou institut, no s'han d'oblidar de l'actual que de segur encara vorà passar a molts joves.

Respecte de la posició d'E.U, m'agradaria comentar que entenc i que prefereixquen exigir un institut totalment nou que no un de reformat, però com bé va dir el Bloc, si conservem l'actual institut es podrà continuar gaudint del Saló d'Actes i del gimnàs que, en un de nou de segur no es tindria; l'alcalde per la seva banda va deixar caure que seria millor fer-ne un de nou per temes d'accessibilitat, a la qual cosa es pot respondre que, amb diners torrons i que, si hi ha voluntat, es poden salvar totes les barreres.

El que està clar és que no podem continuar mantenint l'institut tal com està, ja que jo, a l'igual que molts, també hi vaig anar, i la remodelació ja s'hauria d'haver fet.

Senyor alcalde, pense en la necessitat i en el temps a l'hora de parlar d'aquest tema, el poble li ho agrairà.

Anònim ha dit...

I que hagués canviat si s'haguera ajornat fins el 3 de maig, 18 dies després? Tindríem més promte la reforma? Conselleria es posaria de seguida a treballar? Segur que no.
Com apunta Indesidenter, la cosa siga institut nou o reforma total va per a llarg, això si va, que jo no m'ho crec.
Em sembla bé que els amics d'Esquerra estiguen per potenciar la seua militant, però sincerament la seua intervenció no crec que influisca en el desti final o en el que es faça del Jaume II.
Totalment d'acord en que no es pot seguir amb l'institut com està i és el senyor alcalde qui ha d'espavilar-se i atendre les necessitats del poble, que potser en materia educativa i d'instal·lacions educatives no són les seues, ni ho seran. A no ser que canvien els fills de centre.

Mafris ha dit...

Està clar que per esperar 18 díes no van a vindre abans de Conselleria amb un maletí a la mà amb diners per a iniciar les obres ipso facto però més que es fiquen en marxa el més prompte possible no? la experiència ens diu que per a fer un institut a Tavernes son necessàris quant, 15 anys? 20? Amb aquest panorama no és d'extranyar que tu mateix/a (referit a Anònim)penses que no van a fer ni reforma ni institut nou ni res de res.

No cal ser amic d'Esquerra, ni de cap partit, per a entendre la necessitat de tractar aquest tema i si la secretària de l'ies la Valldigna va crear, almenys, un poc de polèmica sobre aquest punt doncs més val això que no res, ja que l'alcalde es va comprometre a enviar aquesta sol·licitud de les ampes de la Valldigna, que no cal dir que ha estat recolzada per tots els ajuntaments d'aquesta, en nom de l'ajuntament de Tavernes, doncs és un pas.

Quan a que en temes de necessitats educatives no corresponen a l'alcalde, desconec si ell o algún dels nostres dirigents ténen fills a l'ies Jaume II o a l'ies La Valldigna, però és ben segur que si els tinguéren i es preocuparen pel benestar educatiu dels seus propis fills, aquest tema s'haguera tractat fa molts anys; sinó s'entendria perfectament que no volguéren preocupar-se pels fills dels altres.

Anònim ha dit...

Efectivament, Mafris, l'experiència no em/ens dóna massa per a ser optimistes, ni per a l'institut ni per a altres coses de Tavernes.
I personalment, m'alegre que l'ajuntament de Tavernes faça seua una opció que està recolzada per les Ampes de tota la Valldigna. Tant de bo hagués estat el mateix en l'afer sorgit sobre l'adscripció fa uns mesos.
I referent a la teua frase final: On envien els fills els nostres polítics? Si investigàrem segur que ens trobaríem amb alguna sorpresa. Que tots no els envien a la pública i hi ha fins i tot que els envia a centres de fora.

serp ha dit...

cotorra, el levante t'ha copiat la crònica.upodedi

La Cotorra de la Vall ha dit...

No pensem que siga això. És normal que coincidim molt.
El corresponsal del Levante hi era present. I això és el que el tema va donar. Simplement és l'explicació dels fets.