L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 27 de maig del 2010

Campanya "Netegem la Mediterrània"


El dissabte 29 de maig, l’Agrupament Escolta Valldigna, com fat des de l’any 2002 i junt a la Fundació Scout Sant Jordi i la Federació d’Escoltisme Valencià participarà en el projecte internacional impulsat i promulgat per l’associació Legambiente anomenat “Netegem la Mediterrània” (Clean up the Med).
Legambiente és una associació Italiana sense ànim de lucre creada el 1980 que actua per protegir i conservar el medi ambient, lluitar contra la contaminació, el canvi climàtic i el comportament cap a la natura.
Netegem la Mediterrània es una activitat arrelada a les activitats educatives de l’escoltisme valldignenc que forma part d’una campanya de sensibilització ambiental envers els residus que apareixen a les platges.
Aquesta es una activitat en la que participen entitats de totes les nacions de l’àmbit mediterrani i que tradicionalment és celebra el darrer cap de setmana de maig amb la finalitat de promoure la cooperació, solidaritat i pau entre el països mediterranis, així com la protecció de la Mediterrània.
Netegem la Mediterrània 2010 tindrà lloc en la franja costanera de Tavernes de la Valldigna, entre l’“Escala de Padur” i el terme de Xeraco el dissabte 29 de maig, a partir de les 17:00h. Al ser una zona no contemplada dins del conveni de neteja de platges amb Diputació és fàcil trobar gran quantitat d'objectes, majorment trets pel mar, però també abandonats per desaprensius que tracten el cordó dunar com un femater particular al final d'un dia d'estada en la platja.
Els treballs de neteja es completaran amb activitats d'educació ambiental dirigides pels scouters per als joves participants, majorment entre 12 i 18 anys, sent també un objectiu específic ampliar el coneixement que tenen sobre les platges i la pràctica de la seua neteja dins de la seua formació mediambiental.

-