L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 10 de juny del 2010

10 de juny del 2010: Perdem la segona batalla d'Almansa

El portaveu de Compromís-Bloc en les Corts Valencianes, Enric Morera, assegura que la fusió de Bancaixa amb Caja Madrid “és un colp mortal per a l'economia valenciana perquè ens deixa sense instruments financers sota control valencià i es compleix el pacte Zapatero-Rajoy que s'han repartit les dos principals caixes valencianes, lliurant la CAM a l'òrbita socialista i ara Bancaixa a l'òrbita del PP. Com era d’esperar, Camps ha canviat la seua proclamació provisional de candidat del PP pel control de Bancaixa per part de Madrid”.
Per al líder valencianista “ara perdem Bancaixa com ens temíem per la debilitat d'un president que no pot defensar els interessos econòmics valencians. Amb la CAM s'han perdut dipòsits per un import de 25.000 milions d'euros, ara amb Bancaixa, els valencians perdem altres 125.000 milions. Si també perdem el domicili fiscal de la nova entitat, açò causarà un impacte per al sistema de finançament autonòmic valencià per la pèrdua d'ingressos tributaris, que podia ascendir a 200 milions d'euros”.
Morera ha recordat que les associacions empresarials valencianes “no estan d'acord" com tampoc ho estan i això ho proclamaren en el seu moment i repeteixen ara cap dels partits que formem la Coalició Compromís "perquè s'ha materialitzat un pacte del centralisme més salvatge i antivalencià contra els interessos de la nostra terra, i tot amb el beneplàcit de Camps”.
El portaveu de Compromís en el parlament valencià ha assegurat que no existix “cap lògica empresarial i econòmica que justifique la fusió de les dos caixes, per la qual cosa ens trobem amb una fusió totalment política, orquestrada i ordenada des de Madrid i acatada pels súbdits del centralisme que controlen les institucions valencianes. Sens dubte, hui és un dia trist i negre per a la identitat valenciana, per al nostre autogovern perquè hui ens hem quedat financerament orfes en una situació de crisi terrible i Camps ho ha consentit, com temíem des de fa molt temps ja que mai ha contestat les nostres preguntes sobre este tema perquè ell ja era coneixedor del guió i de com anava a finalitzar esta història”.
En este aspecte, Morera ha matisat que ara, “es creuaran les dades de risc de les dos caixes i per eixe simple fet, ara moltes empreses valencianes ho tindran més difícil per a aconseguir crèdit i, per tant, la fusió perjudicarà seriosament a moltes firmes valencianes, especialment del sector immobiliari”.

I afegim nosaltres: A la batalla d'Almansa perderem els Furs i tot el poder polític. Ara amb la fusió de les Caixes i en especial aquesta de Bancaja- Caja Madrid perdem el poc poder econòmic que ens quedava.

2 comentaris:

vicent ha dit...

Això està molt clar però jo em pregunte: Quin poder econòmic hem perdut els valencians/es? Hem tingut mau cap poder, ni econòmic, ni polític, ni cultural, ni res de res? Amb la batalla d'Almansa no sols es van perdre totes les coses que heu dit: lleis i forma de govern (els Furs) i també les costums, es van perdre altres coses com: la identitat i la vergonya. Som un poble sotmés i submís, que encara és més trist. I damunt seguim ofrenant noves glòries a... la mare que els a parit.

Indesidenter ha dit...

Home, en alguna època vam tindre tot això que dius. Una llàstima que Ferran d'Aragó (dit el Católico) es casara amb la Isabel de Castilla. Ací van començar a torcer les coses i agreujades amb el descobriment d'Amèrica que va ser el colp de mort al comerç catalano-aragonés al Mediterrani i més quan ens van prohibir-hi comerciar a nosaltres perquè "erem una altra nació, com Països Baixos, França o Anglaterra". Que per això es va construir la Casa de Contratación de Sevilla!.
Ací va començar la desfeta.
Almansa? Només la culminació del procés.
Que som un poble sotmés i submís?
Si només fora això! I massoquista, ens agrada que ens donen sempre al mateix lloc.