L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 12 de juny del 2010

Camps regala Bancaixa a Madrid mentre l’agència S&P diu que la Generalitat augmenta el risc de pagaments enmig d’un entorn econòmic recessiu

Bancaixa ja no dependrà dels valencians i es convertirà en una entitat controlada pel PP d’Esperanza Aguirre. La central operativa de la nova entitat estarà a la capital d’Espanya i els impostos aniran a les arques madrilenyes. La que fins fa uns dies era caixa valenciana ostentarà el 42% del Sistema Institucional de Protecció (SIP) però tindrà la "seu social", una simple formalitat sense cap poder decisori.

I mentre seguim ofrenant noves glòries a Espanya, l'agència de qualificació creditícia Standard & Poor'S (S&P), anuncia la rebaixa de la qualificació de la Comunitat Valenciana, com a conseqüència del “fort deteriorament pressupostari experimentat des del 2008”, i diu que el deute consolidat del sector públic valencià arribe, previsiblement, al 170%, quasi dos voltes més dels ingressos corrents al tancament del 2010.
Això significa que els interessos a pagar en cas d’accedir a crèdit seran molt més alts dels que abonava per la pèrdua de credibilitat. Segons S&P, la xifra se situa “clarament per damunt de la mitjana del conjunt d'entitats europees comparables situades en el nivell 'AA-'”.
L’agència de qualificació assenyala que la baixada està condicionada també per “un entorn econòmic recessiu, que està afectant València en major mesura que la major part dels seus homòlegs espanyols i, particularment, europeus”. En este sentit, considera que els resultats pressupostaris de l'any 2009 han estat “molt dèbils”, amb un estalvi brut negatiu i un elevat dèficit després d'inversions. A més, estima que els resultats del 2010 seran “pitjors” per la baixada dels ingressos impositius i del fons de
Davant d'aquesta situació, l'agència apunta que la qualificació podria tornar a "estable" si el control de la despesa condueixen a una millora de l’estalvi brut i si la Generalitat estabilitza el ratio del deute. És a dir, que deixe de gastar tant, una situació difícil quan el deute generat és tan alt que els interessos obliguen a abonar grans quantitats de diners als bancs.
Segons el document d'S & P, la Comunitat Valenciana que dirigeix el PP i Francisco Camps "està patint una profunda recessió, que es reflecteix en una caiguda del PIB del 4,3% en 2009, la segona major baixada estatal d'acord amb les dades preliminars de l'INE", mentre que la desocupació ha arribat al 23% en el primer trimestre del 2010, el cinqué major valor a l’estat".
-Noticia redactada a partir de les notícies aparegues en la premsa diaria.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

font d'informació?

La Cotorra de la Vall ha dit...

La notícia està redactada a partir, entre altres, de les informacions aparegudes en:
El País, el Mundo, Las Provincias y Levante-EMV, com a més significatius.
Simplement cal que busque vosté en google: Standard & Poor's
i li deuen apareixern les informacions. Cosa senzilla.

vicent ha dit...

En el periodisme hi ha un principi i una regla que és la de guardar i no revfelar públicament les fonts d'informació, Cotorra. Llavors, no ho oblides mai perquè fins i tot la llei t'ampara. Al preguntador maliciós, mentides a éll. Si vol saber la font d'informació que esbrine amb els mitjans que tinga a l'abast i si no, presentar denúncia davant el jutge i si aquest considera que amb la informació vessada s'ha faltat a l'integritat de les persones o s'ha concorregut en acció delictiva d'una o altra índole, doncs el jutge requerirà la presència del denunciat per a la seua defensa i ahí és on haurás de donar a conéixer la font d'informació, la qual quedarà en secret i no podrà ser revelada fins que el jutge no dictamine i falle en conseqüència.
El qui vullga saber més, a l'escola de don Evaristo, que diren al meu poble.