L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 10 de juny del 2010

Compromís millora la nova llei de Règim Local i aconsegueix valencianitzar-la

El portaveu de Compromís-Bloc en les Corts Valencianes, Enric Morera (Bloc), considera que les esmenes que s'han acceptat del seu grup, “serveixen per a millorar un text que naix del municipalisme valencià i col·labora per a valencianitzar la legislació, perquè hem aconseguit que es respecte i es promoga l'ús del valencià en l'administració local i també s'ha defensat la pluralitat política”.
Les 13 propostes acceptades i altres 9 transaccionals de Compromis incorporades al text aprovat en les Corts donen “un pas positiu per al municipalisme valencià, un pas que no ha volgut donar el PSOE, però que gràcies a les aportacions de Compromís, hem aconseguit que s'exigesca el coneixement del valencià per als funcionaris, que es garantisca l'ús de la nostra llengua en les actes i en la resolucions i també en l'ús dels topònims de les nostres poblacions”.
Enric Morera també ha indicat que gràcies a les aportacions de Compromís, “es garanteix la pluralitat política, ja que el text original posava en perill a formacions minoritàries de quedar-se sense grups municipals i ara no serà així. També avancem en la comarcalització i en polítiques d'igualtat i de participació ciutadana"
A més ha insistit en el debat de la necessitat d'avançar en temes tan importants com és el finançament dels municipis i ha advertit al govern popular de Camps que ja és el moment de posar-se a treballar en aquest tema “per a no arribar tard com ens va passar amb el finançament autonòmic, en la qual vam ser els últims i per això ens ha tocat la pitjor part”. En aquest sentit, Morera ha exigit que es complisca al 100% l'estatut d'autonomia pactat pel PP i PSOE i en el qual es parla del Fons de Compensació Municipal, que la Generalitat té l'obligació de dotar de pressupost.
-Redacció feta a partir de la nota de premsa
-