L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 25 de juny del 2010

Compromís vol estalviar 2 milions a les Corts Valencianes

El grup parlamentari Compromís presentarà en la pròxima Comissió de Govern Interior unes mesures d’austeritat de pressupostos amb els quals vol estalviar a la Càmara més de 2 milions d’euros en dos mesos. La proposta la contraposada a la “ridícula” i de “paper mullat” que portarà el PP i que només implica estalviar de 450.000 euros.
A més, Compromís està a favor d’establir un sistema que premia amb més assignació económica la productivitat dels diputats.
El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha justificat les mesures en la "responsabilitat" i "exemple" que han de donar els polítics i governants en un moment de crisi econòmica "gravíssima".
Morera vol que s’estudie un sistema de productivitat semblant al que funciona en el Parlament Europeo, on el diputat absent, que no treballa i no compleix uns mínims, no cobra. I s’apuntava que en el Parlament valencià qui tindria dificultats per passar el mínim seria Rita Barberá.
Compromís calcula en 2.226.944 euros l’estalvi en sis mesos i vol que eixos diners es destinen "obligatoriament" a una nova línia del pressupost de la Conselleria de Bienestar Social per ajudes a les persones sense ocupació, en risc d’exclusió social i a la dependència.
Els mes de 2 milions contrasten amb la proposta popular, xifrada en 450.000 euros i van criticar que el PP parle de reduccions de salaris sense esmentar per a res els membres de la Mesa ni els alts càrrecs de les Corts.
Compromís planteja reduir el 10 % el sou dels diputats; reduir un 20% els complements dels membres de la Mesa de les Corts, cas de la presidenta i vicepresidents i secretari.
Compromís proposa rebaixar un 15% les assignacions dels portaveus i 12% els portaveus adjunts i reduccions del 30% en dietes, indemnitzacions i despeses de transports d’alts càrrecs.
Altra proposta de Compromís demana mesures per eliminar actuacions com les de regalar televisors de pantalla plana per Nadal.
- Elaboració: Nota d'Europa Press i de Compromís
-