L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 10 de juny del 2010

De places enjardinades, guarderies i plans Zapatero.


1-Les obres de la guarderia en la platja han començat en la Sardina. Dins del Segon Plan E, de Zapatero i enmig d’un terreny que els veïns de la urbanització sempre deien que es destinaria a gran plaça pública i enjardinada. Mirant-ho bé potser que l’ajuntament, com a propietària dels terrenys, haja pensat que com n’hi ha prou de zones verdes en la platja no en calia una més.
Continuem. Abans que res: Que conste que som partidaris dels màxims serveis i de tota qualitat i classe a la nostra platja, i per cert també dels sanitaris que ara brillen per l’absència, però pensem en la conveniència de construir ara mateix una guarderia pública en la platja quan a Tavernes no estan cobertes mínimament les necessitats materno-infantils. I això fa que les coses no es vegen clares i que en bona lògica es plantege sino hagués estat millor la instal·lació del servei de guarderia en el poble, perquè no hi ha prou.
I sembla ser que no som els únics. No hem escoltat ningú que defense, ara mateix, eixa construcció en la platja i pels mateixos motius. I ho tornem a repetir: volem una platja amb tots els serveis, però hi ha una cosa que es diu prioritats. ¿És o no prioritari aconseguir un bon servei escolar de 0 a 3 anys en la ciutat i durant els 10 mesos del curs escolar? Sabem que la gent pot desplaçar-se i portar els fills a la platja, però tots els dies, tot l’hivern?.


2 - El lloc de construcció no agrada i el desaprova la gent de la urbanització. Estava prevista una zona verda, una gran plaça enjardinada. Però l’ajuntament, amo del solar, ha disposat que no. I els veïns no comprenen l’elecció quan l’ajuntament té un solar al costat mateix (la fletxa el marca a la fotografia 1), a 10 metros i annex a la plaça..
Un solar que dóna a tres carrers (fotografia 2) i que sembla ser suficientment gran ( calculem que pot estar vora els 800 metres) per encabir una guarderia que segons el que ens han dit té una planta de 350 metres. .
¿Per què no s’ha fet al solar del costat la guarderia i s’ha deixat lliure la plaça per a fer un jardi?- és la pregunta que es fa la gent i que nosaltres repetim però no podem respondre. Pot ser algun dia qui així ho ha decidit ens ho aclaresca i potser aleshores tothom haurà de callar davant els arguments que done.

3. L’estiu passat, en l’assemblea anual del mes d’agost, la comunitat de la Sardina li va preguntar a l’alcalde perquè no havia destinat diners del Pla Zapatero per a obres de voreres i carrers en la zona. Manuel Vidal va dir que no podia ser, que la urbanització no estava iniciada, que tot estava pendent i no s’hi podien dedicar diners.
La gent es pregunta i nosaltres preguntem perquè això no es ofendre: ¿ Què ha canviat de la situació de l’any passat a ara? Pensem que res. I si l’any passat no es podia, com és que enguany si que es pot fer la guarderia amb diners del Plan Zapatero? No ho entenem. Com tampoc hem entés la construcció d’instal·lacions esportives en el Sector 12, quan la urbanització no estava ni començada i no hi ha servei de llum i aigua. I així estan: sense vestidors, ni dutxes, ni serveis higiènics...
-

5 comentaris:

Playero ha dit...

jo no portaria els meus fills a una platja que no te servei d'urgències. Si passa qualsevol incident que?

Davant d'una parada cardio respiratoria en pasar 4 minuts comença a produr-se lesions irreversibles al cervell. Que tarda una ambulància del poble a la platja?.

Playero ha dit...

Esta cotorra cada vegada que es parla d'aquest tema trau noticies de baix la manega i el tapa.
Que passa? no es prou important com per a dedicar-li una secció al teu blog? o es que de cas estic equivocat? i són coincidències?

Anònim ha dit...

I que tarda l'ambulacia de l'ambulatori al Tenis??

vicent ha dit...

No cal ens plantegem preguntes sobre aquest tema si partim de la premissa de que els governants vallers són la personificació de la incoherència i incompetència més flagrant que imagineu. Fins ací tot clar, crec.
Recorde que a l'estiu passat, un dels comentaristes que més m'agradava llegir era un que signava amb el pseudònim de FORATSER. Un dels seus escrits envers les obres del PlanE del Zero Patatero, crec recordar, ja plantejava varies qüestions i respostes sobre la conveniència de les obres i a què responien la major part d'elles. Caldria mirar de recuperar-lo.
De tota manera, quan veig la bestiesa que preténen fer, més que preocupar-me m'entra rissa. Ric perquè la Platja de Tavernes, una de les més poc agraciades que conec i més mal organitzades urbanísticament parlant, no compta ni amb un passeig a primera línia que delimite el nucli urbà de la zona de bany; no disposa dels serveis mínims i bàsics ni amb una oferta, completament nul·la d'activitats lúdiques, esportives, socials, festeres, etc. i volen construir una guarderia, servei amb el que ni tan sols compta la platja de Benidorm (que no és qualsevol cosa en el terreny del turisme de platja ni de serveis). Per quedar-nos més a prop, exceptuant Cullera, on poble i platja són una mateixa cosa urbanísticament parlant, igual que el cas Benidorm, on les guarderies, municipals oprivades, són bastant lluny del nucli urbà del que podriem considerar platja, cal mirar Gandia, una platja que abasta més de 3.000 metres de frontera i amb un nucli urbà que supera una població de 200.000 habitants en plena temporada i 11.767 censades com a habitants durant tot l'any. No confundiu platja amb el Grau, que és una altra cosa. El Grau és un poble que va deixar de ser-ho passant a convertir-se en un barri de la gran ciutat, com va passar amb Benipeixcar i Beniopa i ara pretenen fer amb Benirredrà. Al Grau hi han guarderies i també escoles, i un centre de salut i un altre de social i un camp de futbol i poliesportiu amb un munt d'equips i col·lectius que practiquen i competeixen amb l'esport. Hi han botigues, perruqueries, botigues de tot tipus i també supermercats i fins i tot, hi ha un campus universitari. Què més voleu us diga. Ja poden haver-hi guarderies, faltaria més.
Per això, no es calfeu el cap que ells faran el que els convindrà. Als ciutadans de seny sols ens resta riure. L'any venint, 2011, a maig eleccions i novament el PP les guanyarà, per poc o molt, no sé quin serà el marge al poble i a les Corts amb majoria ampliada, no cal parlar-ne. Si els que tenen que tirar fora als del PP són els que actualement hi ha a l'opisició, pel que fa al gran partit de "l'esquerra", estem aviats.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic Playero:
De veritat, no entenem que vols dir amb
"Esta cotorra cada vegada que es parla d'aquest tema trau noticies de baix la manega i el tapa.
Que passa? no es prou important com per a dedicar-li una secció al teu blog? o es que de cas estic equivocat? i són coincidències"

De quin tema parles? No entenem res del que vols dir.
Sigues més explicit i ho pots fer llargament per correu a

lacotorradelavall@gmail.com