L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 8 de juny del 2010

Negre, ben negre el panorama per als valencianoparlants


¿Quines negociacions fan el PP i PSOE? ¿Les negociacions que manté el PSOE amb el PP sobre la futura Llei de la Funció Pública mantenen l’exigència d’acreditar el coneixement de les dues llengües oficials?

La cosa sembla estar ben negra per al valencià. I més després que el sindic de Compromís-Bloc, Enric Morera, haja denunciat avui que els estan oferint un acord sobre la base de renunciar a l'acreditació del coneixement, i exigint que qui aprove una oposició només es comprometa a aprendre el valencià o com a mínim a entendre’l en un futur sense determinar. Per al diputat valencianista: “Açò és tota una vergonya i al nostre entendre, una vulneració dels drets dels ciutadans valencianoparlants, que tenen dret a ser atesos en la llengua en la qual es dirigesquen a l'administració. No es pot entendre que en un hospital, un metge li diga a un pacient que no li entén si li parla en valencià”.
Ara caldrà que el secretari general del PSOE, Jorge Alarte, “aclarisca quina és la seua postura sobre la futura Llei de Funció Pública i la necessitat de coneixement del valencià per a accedir a un lloc de treball en l'administració. Cal saber si les negociacions que manté amb el PP els diputats de Ximo Puig compten amb el seu suport i si s'ha arribat ja a un acord per a neutralitzar l'exigència sobre l'acreditació de conèixer les dos llengües oficials per a ser empleat públic"
El Bloc s'ha mostrat molt en contra d'eixa discriminació i ja avisa que "serà un motiu de ‘casus belli’ qualsevol concessió del PSOE a les propostes del PP, que en aquest país són menys exigents que a Galícia, per posar un exemple”.
Morera ha anunciat que es dirigirà als representants de les entitats les associacions cíviques i culturals perquè vigilen a prop les negociacions i es mobilitzen per a evitar que prospere aquest nou pacte PP-PSOE que deixa als valencianoparlants davant la indefensió més absoluta. Ara cal el recolzament de tots per a evitar que no es done un nou pas cap a la disminució de l'ús del valencià en l'Administració Pública valenciana.
-

2 comentaris:

vicent ha dit...

Cotorra. Ens vas anunciar que preparaves un treball sobre el menyspreu de les institucions públiques valencianes envers la llengua i els mitjans de comunicació en valencià, arrel d'una informació apareguda, la passada setmana, a LEVANTE-EMV.
Mira de publicar-ho el més prompte possible i si no et ve bé, ens o fas saber. Gustosament podria passar-te dades o alguna cosa més si la necessites i dispose d'ella.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ho hem oblidat. Tot arribarà.