L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 7 de juliol del 2010

Assemblea de la Casa de la Cultura i nota de premsa de la InterAMPA Valldigna


Us oferim l' enllaç a un vídeo a youtube sobre l'assemblea d'ahir dimarts i la nota de premsa de la InerAMPA la Valldigna que donen una complida informació d'aquest tema que afecta a la Valldigna.

http://www.youtube.com/watch?v=uO21lRQmHCM&feature=email


NOTA DE PREMSA

La passada setmana, LA INTERAMPA DE LA VALLDIGNA, convocava una sèrie de mobilitzacions i accions per protestar contra l’ORDRE de la Conselleria d’Educació per la qual, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO, que fins ara estudiaven al centres de primària, passaven als IES corresponents sense que les obres del nou IES “La Valldigna” estiguen acabades.

Des de reunions simultànies a Benifairó, Simat i Tavernes, concentracions a les portes dels dos instituts de Tavernes, la NO matriculació de l’alumnat de Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà i ESO, i avui amb l’assemblea informativa multitudinària, pretenen pressionar a l’administració educativa perquè la seua proposta és la més raonable, la més econòmica i la que defensen la totalitat de pares i mares.

Vora 500 persones omplien la Casa de la Cultura per rebre informació de La INTERAMPA, després d’haver-se entrevistat aquest mateix matí amb el Subdirector Territorial, Ramon Esteban, l’inspector de secundària, Julio Gómez, juntament amb el director de l’IES Jaume II el Just, la directora de l’IES La Valldigna, el regidor d’Educació de Tavernes i una representació de La INTERAMPA. En aquesta reunió, Ramon Esteban ha descartat la proposta de La INTERAMPA argumentant la seua inviabilitat. Ha reconegut que col·locar els barracons en el pati dels dos IES representava un cúmul de problemes insalvables. La tercera opció que plantejava era organitzar-se en doble torn, és a dir, matí i vesprada.
Però faltava la quarta opció que fins aquest moment no s’havia plantejat, tot i semblar que aquesta ja s’havia tractat discretament; segons el senyor Esteban. L’ajuntament de Tavernes, cediria uns terrenys en la zona verda dels “Sequers”. L’ajuntament es comprometia a tancar l’espai i la Conselleria a asfaltar la zona per poder col·locar els barracons. La reunió, en alguns moments ha estat tensa davant la insistència de La INTERAMPA de defensar la postura dels pares i mares. Li han dit reiteradament que anul·lar l’ORDRE de Conselleria era una decisió política, però això implicava reconéixer que s’havien equivocat. Finalment, Esteban ha afirmat que aquesta decisió política li corresponia a la Directora Territorial; si ella autoritzava, ell acataria la decisió.

La INTERAMPA aprofitarà aquestes paraules per reclamar l’anul·lació de l’ORDRE i és per això que durant l’assemblea, s’ha decidit convocar una concentració davant la Conselleria d’Educació el proper dilluns, 12 de juliol a les 10 h. A més a més, un grup de pares, ha plantejat convocar altra concentració davant l’ajuntament de Tavernes el proper dijous, 8 de juliol a les 11 h., per saber quin posicionament té, si està al costat de la Conselleria o si pensa recolzar la proposta dels pares i mares de La Valldigna. Altres pares i mares han plantejat la legalitat sobre la ubicació dels barracons tant a prop de la Caserna de la Guàrdia Civil. A més a més, La INTERAMPA, independentment de les mobilitzacions acordades pels presents, ha acceptat el compromís del regidor d’Educació de Tavernes, d’assistir a una reunió conjunta que sol·licitarà a la Directora Territorial de València.

A més a més, s’ha acordat continuar amb les concentracions a la porta dels IES i sense matricular a l’alumnat. Dit açò, continuarem amb les mobilitzacions i accions.

A l’assemblea ha assistit la presidenta de FAPA-València, Ma. José Navarro Vercher i José Pachón, conseller de La Safor i secretari de Comarques de FAPA- València. Ha excusat la seua absència, el president de la Federació d’Escola Valenciana(FEV), Diego Gómez i el regidor d’Educació, Salvador Ribis del PP. També ha assistit l’alcaldessa de Simat, Agustina Brines del Bloc, el regidor del PSOE, Eladi Mainar i el regidor d’Esquerra, Joan Serra. Tots han reiterat el seu suport als pares i mares, manifestant que l’opció que defensem, és la més fàcil, la més coherent i econòmica, perquè si han estat tants anys esperant, no hi ha cap problema en retardar un any més, donat que l’IES no està acabat ni se sap el termini de finalització.

Demanem a la Directora Territorial que retire l’ORDRE, donat que La Valldigna no és, tal i com afirmava Esteban, l’única zona que encara s’imparteix el primer cicle d’ESO en les escoles. De fet, poblacions com Pego o Benimàmet, per posar dos exemples, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO, continuaran el proper curs en les escoles de primària. Si a Pego i Benimàmet es pot romandre a les escoles, La Valldigna reclama el mateix tracte.

El posicionament de La INTERAMPA és ben clar, quan s’acaben les obres del nou IES, l’alumnat passarà a les seues aules; mentrimentres, romandran a les escoles com fins ara.

La INTERAMPA vol agrair l’assistència, el suport i l’ajuda incondicional de molts pares i mares que, durant aquestos dies, han estat al nostre costat. Gràcies per no matricular els seus fills i filles. Gràcies per la vostra constància.

La Valldigna, 7 de juliol de 2010.

Donem les gràcies a la InterAMPA per haver-nos facilitat tota la informació.
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Un petit detall a la Interampa. No em sembla correcte que s'indique el partit dels regidors assistents i que no indiqueu el partit de l'alcaldessa de Simat, el Bloc, i més quan és l'únic almenys a Tavernes que s'ha manifestat a favor de la vostra postura en el ple de dilluns.
Suposem que serà un "lapsus" perquè no cal fer d'açò una pugna partidista.

Anònim ha dit...

Tal i com es diu, ha estat un làpsus sense cap intenció. La nota ha estat revisada per vàries membres de La INTERAMPA i ningú s'ha adonat del detall. La persona responsable m'ha dit que altre membre li ho havia dit fa pocs minuts i que ràpidament s'ha rectificat. A la web de l'IES "La Valldigna", en l'apartat de l'AMPA, està la nota de premsa rectificada. He emplaçat a INTERAMPA a dir-vos que podeu rectificar-ho, posant (PP) al costat de Ribis i (BLOC) al costat de Brines. Coneguent a les persones que s'estan llevant la pell en aquest tema, estic segur que no hi ha cap mala intenció.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho rectifiquem nosaltres també.