L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 14 de juliol del 2010

COLLA DE DIMONIS "FEM FREDAT: 10 ANYS DE CULTURA POPULAR A LA VALLDIGNA"


La COLLA DE DIMONIS FEM FREDAT de Simat de la Valldigna, en el seu desè aniversari, ha preparat un extens programa cultural on colze a colze amb els Ajuntaments de Barx, Benifairó i Simat de la Valldigna, organitzen tot un seguit d'actes per celebrar l'aniversari de la Colla. Hi ha previst el bateig de foc dels internacionals visitants en el CORREFOC de les festes de Benifairó en la matinada del dos d'agost.
Part dels pobles de la Valldigna se suma d'aquesta manera al projecte d'intercanvi internacional que des de fa alguns anys ja és duu a terme a diferents municipis de l'Illa de Mallorca.

En el projecte col·laboren: ESCOLA VALENCIANA; Acció Cultural del País Valencià (ACPV); el CEIC Alfons “El Vell” amb seu a Gandia; el Casal Jaume I Valldigna - Safor, l'Associació NACIONALISTES DE LA VALLDIGNA i el projecte en xarxa VALLDIGNA SOM I SEREM.

ACTES

Del 25 de juliol fins al 4 d'agost els municipis de Barx, Benifairó i Simat de la Valldigna acolliran 3 taules rodones:
-"LA NOVA CANÇO ara i abans" on intervindran Mari Carme Girau (16 Jutges) , Paco Muñoz, Pau Alabajos, Miquel Gil i que estarà moderada per l'escriptora i periodista Núria Cadenes.
- "LA MÚSICA POPULAR SIMATERA" on intervenen Pau Llorca (dolçainer), Tere Mansanet (balladora simatera), Xavi Rausell (del grup de danses "Les Folies), Ximo Caffarena (musicòleg valldignenc) moderats per Jose Luís Arnal (President de la Banda Unió Musical de Simat)
- "LA CULTURA DEL VOC" a càrrec de membres de la colla i diferents personalitat convidades per tal menester.

Les taules rodones és clouen amb els concerts de Miquel Gil i Pau Alabajos (27 de juliol a l'Auditori Municipal de Benifairó de la Valldigna), el cor de cambra valldignenc “Quinze de Març” (29 de juliol a la Casa de la Cultura de Barx) i finalment l'acústic d'Andreu Valor amb la presentació del seu disc “En les nostres mans” (30 de juliol a l'Auditori de la Casa de la Música de Simat).

El programa inclou també, el dia 28 de juliol a l'Auditori benifarioner, la presentació del documental “Més enllà del mur. Cançons contra l’Apartheid”, un documental dirigit pel valencià Josep Pitarch i produït per la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, amb la col·laboració de La Taca Produccions, que recull l'experiència dels brigadistes catalans i valencians desplaçats l'estiu passat a Palestina i on està prevista la presència dels músics brigadistes valencians Pau Alabajos, Xavi Sarrià i altres membres del grup OBRINT PAS.

Finalment hi ha prevista la presentació del llibre publicat pel CEIC saforenc “A un tir de pedra. Inventari dels senders i camins de muntanya de la Safor” amb la presència dels autors Òscar Martí i Calafat, David Gomar i Ibáñez i Vicent Cervera i Peiró.

Per acabar-ho d'adobar, en el comiat dels becaris previst per la nit del 3 d'agost, el poeta més internacional de les terres del sud, En Josep Piera, acompanyat de diferents poetes saforencs ens parlaran i faran una lectura poètica del poemari “FOR SALE”, un cant al paisatge i al territori recentment publicat i què ha estat un gran èxit per la seua qualitat i oportunitat en una terra on l'especulació i la destrucció son actualitat constant.

Consultes al blog: http://femfredat.blogspot.com

-

5 comentaris:

Frustat ha dit...

Ep, I de Tavernes què?

Vidal ha dit...

Tavernes ja va fer la trobada de joves cristians.... no tens prou?

Frustat ha dit...

A Vidal: això no és cultura, això és opi. Opi per al poble.

Vidal ha dit...

Homes senyor frustat, ho deia amb conya..... que ja ho se.Però tenim el que ens ha tocat patir. Però parat a pensar, a la gent del nostre poble els importa que tingam un poble tant abandonat com el que tenim? Els importa tots els desficacis de l'equip de govern, i també les bandades de l'oposició? Els importa no tenir un consitori a l'altura? Jo pense que no els importa... així, que com som tant pocs els que pensem que aquest poble esta governat per gent que no ho deuria posar-se a fer aquestes coses, per que pot ser tinguen carreres universitàries qui les tinguen! però idees, imaginació, i tot el que fa falta per portar un poble endavant.... no ho tenen.

vicent ha dit...

Al "senyor" Vidal. Trobe que més que un error, vosté ha incorregut, amb premeditació, en falsedat quan planteja el dubte sobre la valua dels personatges polítics locals i fa referència als de l'oposició també: PSOE, BLOC, EU, actualment representats al municipi. Com molt bé haurà de saber vosté, quan una institució, siga la que siga, està governada per una sol partit amb majoria absoluta, com molt bé diu la parauleta en qüestió, significa que té la majoria dels vots possibles per aprovar o desestimar una ressolució, proposta, etc., etc., i en democràcia preval allò que més vots obté. Llavors, trobe injus, vergonyós i incoherent fique vosté tots els regidors en el mateix sac, tinguen o no preparació acadèmica, més o menys recursos. Un vot en democràcia és més que tots els anys que vosté o qualsevol altra persona haja dedicat a la seua preparació professional. Que no se li oblide mai "senyor" Vidal. Els polítics de l'oposició a Tavernes: seran millors o pitjors; més guapos o menys; tindre major o menor qualificació acadèmica o estar més o menys preparats per a la política però poca cosa poden fer si són minoria a l'ajuntament, perquè el PP gaudeix, a hores d'ara, de 9 vots que a Tavernes suposa la majoria absoluta. 9 són més que 8, ací i en la xina. I no vaig de conya.