L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 12 de juliol del 2010

Compromís-Bloc proposa en les Corts que Canal9 faça un programa dedicat a la música valenciana en la franja de màxima audiència

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat una proposició de llei perquè el Consell obligue a RTVV a fer un programa setmanal dedicat a la música en valencià en Canal 9 i en horari de màxima audiència. Segons justifica Morera “en els darrers anys, la societat valenciana s’ha allunyat de Canal 9 perquè no la senten com una televisió nostra, ni valenciana ni plural i que tampoc promociona la música i la cultura de la terra”.

Per això, el parlamentari valencianista insta al Consell a que intervinga en este assumpte i evitar que l’audiència continue afonant-se en picat com ho ha fet últimament. Segons Morera, “creiem que per a reconciliar al nostre poble amb la televisió pública, cal que esta faça més programació de producció pròpia i no sols un 30% com està fent ara i que la faça, a més a més, en valencià, que hui per hui és una llengua minoritària i minoritzada en una televisió que, per llei, deuria de difondre i de protegir més i millor la nostra llengua. Una bona fórmula de rellançar la producció pròpia i en valencià seria fent un programa setmanal en horari de màxima audiència dedicat a la música actual en valencià”.

El portaveu de Compromís en les Corts i secretari general del BLOC, apunta que la realització d’este programa “és molt factible per la gran quantitat de publicacions, discogràfiques, productores, col·lectius i experts que treballen dia a dia amb els músics i artistes que fan música actual en valencià” i suggereix que l’espai televisiu setmanal compte amb entrevistes, reportatges i emissió de videoclips de música en valencià.
- Nota remesa per Compromís-Bloc
-