L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 9 de juliol del 2010

La prolongació del tren fins a Dénia: un conte de mai no acabar


Després d'anys i anys de promeses ¿tindren tren fins a Dénia?
Això serviria per a recuperar part de l'antiga via estreta entre Carcaixent i Dénia, almenys en el traçat entre la Valldigna i la ciutat de la Marina.
Però any darrere any, escoltem i llegim promeses i manifestacions dels polítics dels partits estatals, però de forment ni un gra.


El secretari General del BLOC i Diputat de Compromís, Enric Morera ha lamentat que la vicepresidenta del govern espanyol no aprofitara la seua presència ahir a Gandia per demanar perdó a la ciutadania de la Safor davant l’incompliment sistemàtic dels anuncis sobre el tren Gandia-Oliva-Dénia “o presentara un full de ruta creïble on s’aclariren d’una vegada els terminis de constitució, per exemple, de la comissió mixta entre el Ministeri de Foment i la Generalitat anunciada el mes d’abril passat per impulsar definitivament la més que reivindicada connexió ferroviària”.
El síndic de Compromís a les Corts Valencianes ha reclamat hui a Gandia més pes polític a Orengo (Gandia) i Fuster (Oliva), alcaldes del PSOE, i a la resta d’alcaldes socialistes i populars de la comarca i els ha recordat “que la seua obligació es defensar la Safor per damunt dels interessos polítics, com sí fan els alcaldes del BLOC a la Marina Alta reivindicant el tren Gandia-Oliva-Dénia”
El regidor d'Oliva, David Gonzàlez, ha anunciat que el Bloc no va a consentir ni un retard més. “Estem acostumats als anuncis de projectes imminents quan venen eleccions per part de PP i PSOE i que després mai arriben. Allarguen els processos amb estudis i més estudis, que queden obsolets, amb discussions absurdes entre administracions, que en realitat formen part de l’estratègia d’enfrontaments polítics entre PSOE i PP”.
L’edil d’Oliva ha recordat que en 2008 el l’anterior Delegat de Govern va anunciar a la seua ciutat, un mes abans de les eleccions generals, que a principis de 2009 ja estaria redactat el projecte de la variant sud i que les obres estarien finalitzades al 2011 o principis de 2012. “En estos moments ningú ha eixit a dir clarament si això va a produir-se o no. Que parlen clar. I si no va a cumplir-se cal que comencem a demanar dimissions o, com a mínim, disculpes”.
Finalment, Lorena Milvaques, secretaria de la Safor, ha dit que la presentació a bombo i plateret del pla de rodalia el mes d’abril passat a València “és un altre brindis al sol. PSOE i PP han tornat a menysprear el poble valencià. N’estem farts”.

Nota remesa pel Bloc


-