L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 16 d’agost del 2010

Les grans festes de la Vall

Molts ens esteu preguntant per les festes i els actes. La veritat no teníem massa ganes de dir-vos res sobre la programació abans que fos totalment oficial. Pensàvem que així no us llevàvem la il·lusió de trobar-vos amb unes festes millors, de més categoria, més participatives, etc i etc. Sobre tot després del gran debat que hi hagut al si del consistori i de la societat vallera sobre les festes (Es broma!!). Però és que sou pesats, en voler saber !! I vosaltres s'ho haveu buscat. Ací les teniu explicades amb caràcter general. No caigueu de tos!

Les festes, com la Cotorra ja va avançar, comencen divendres dia 10 i acaben el diumenge 19. La programació en general és gairebé idèntica a la de l’any passat però amb menys qualitat quant a les escasses orquestres i espectacles anunciats. La pela mana, i l’ajuntament un any més i pensem que amb més exageració, ha tirat mà de les presentacions i actes esportius per omplir la programació: tots els dies excepte divendres de les disfresses hi ha competicions i presentacions d’equips. En total n’hem comptat 27 actes, amb títols de tots els colors i categories, especialment referits al futbol i bàsquet, però també tir i arrossegament, coloms i petanca. I encara em podríem afegir 4 més del ralli fotogràfic si els incloem a l’aspecte competitiu. En resum unes festes esportives, molt esportives.
També hi ha nits dedicats als músics i cantants locals, que esdevenen els protagonistes de les vetlades els dos dies dedicats al rock local i altres dos al cantants locals. Res a dir, i ens sembla bé que es potencien els nostres grups i cantants locals, però no com ho fa l’ajuntament: el empra enguany perquè li solucionen la papereta ara que no tenen un euro per a portar a ningú més. Recordeu: fa uns quants anys, ni se’n recordaven que existien.
Es mantenen les representacions teatrals i actes infantils, això sí en menor quantitat i per tant, amb menys qualitat global, en no cobrir tots els dies.
Com a novetat cal dir que s’ha buscat el Polígon el Pla com a centre de les festes joves i de les discomòbils. Era un dels punts que molts de vosaltres, inclosos nosaltres la gent de la Cotorra considerava més idoni per aquestes actuacions a fi d’evitar molèsties veïnals. Unes “festes joves” que, com no, continuen organitzades per Radio la Valldigna. Ens han comentat que és l’única empresa que s’ha interessat per organitzar la festa i per tant.... adjudicada!! Ara el que no sabem és si s’ha donat publicitat, si s’ha ofertat a altres perquè també pogueren presentar les seus ofertes i programació de festa joves.
I per omplir i potenciar el comerç local, s’ha organitzat una fira de festes en el Mercat i en el Passeig amb presència de diverses empreses locals. Que hi haja sort i bona venda.

A DESTACAR (ES UN DIR) EN LA SETMANA:

Divendres dia 10 : la inauguració de la Fira de Festes del Mercat i Passeig; el festival de Bandes de Música que canvia de data (s'avança un dia) i l’actuació de Benito Kamelas dins de la nit de rock.

Dissabte 11: el concurs de xaranges, l’inici del ral·li fotogràfic, la Baixà del Crist i el festival de balls populars.

Diumenge 12: Rosari de l’Aurora, la batuda del porc senglar (més esport encara!), visita als carrers engalanats i nit de rock local.

Dilluns 13: paella per a la gent gran, processó de la Divina Aurora i nit de rock i de cantants locals.

Dimarts 14: Teatre familiar i per a xiquets i la nit de cantants locals i discomòbil.

Dimecres 15: Teatre d’animació per a xiquets, varietés amb Máximo Valverde i discomòbil Sona la Dipu.

Dijous 16: Concurs de Paelles i ball amb l’orquestra Titànic.

Divendres 17: Parc infantil i fira de jocs alternatius. A la nit, ball de disfresses, primer a la Plaça Major i després al polígon El Pla.

Dissabte 19: Pujada del Crist i castell de focs artificials.

Diumenge 19: Tir a la guatla i demostració de bàsquet amb cadira de rodes.

La programació, com ja hem dit, es completa amb una gran multitud d’actes esportius fins a completar els dos fulls en paper. El paper, com se sol dir, és molt sofrit.
-

17 comentaris:

Anònim ha dit...

HAHAHA, quines festes de categoriaaa.

Almenys ve Benito Kamelas encara que la data la podrien fer en dissabte.

I en quan als grups locals tant de bo els donaren importància durant les festes de tots els anys que s'ho mereixen pel patiment que sofreixen.

Bé respecte les altres activitats, podria ser pitjor, encara que es podrien estirar...

Anònim ha dit...

Tos els actes que destaqueu en una setmana no omplen ni dos dies el programa oficial de ciutats de semblant categoria a Tavernes.
Una vergonya.

Un de Tavernes ha dit...

Les agències de viatges ja deuen estar fregant-se les mans en vore la programació de festes.

És evident que davant l'oferta que hi ha a festes, hi haurà un èxode massiu de gent que ja ha pres el costum de "pegar a fugir" en festes del poble.

Així ajuda l'Ajuntament al comerß local en època de crisi, afavorint que la gent del poble aprofite les festes per viatjar.

Cada vegada hi ha menys ambient a festes i els actes són cada vegada de menys qualitat. El regidor de festes s'ha lluit un any més.

Vicent ha dit...

Les poques llums que abilla el regidor, políticament parlant, sembla ser que no li permeten més. Pobret! No crec que éll haja fet massa. A l'Ajuntament el que mana mana i DON PRECISO ho fa tot i no deixa fer res que no supervise. Al govern local no fan res que no passe pel filtre.

Anònim ha dit...

Escoltar-vos parlar només mostra el vostre gran interès en donar descrèdit al preu que sigui. És increïble que encara no es trobe indicat de manera oficial alguna qui ve o deixa de venir, i vosaltres ja ho esteu tirant tot per terra. Alhora, les novetats d'aquestes festes, que les hi ha, i que bé se sap que han suposat un grandiós esforç per a l'ajuntament, i una plena col•laboració dels seus regidors encarregats i altres moltes persones, això no ho veig indicat per part alguna, com si no existís.

Us heu oblidat de l'actuació del grup que va guanyar l'última edició de Sona la Dipu... Us heu oblidat de tots els actes que tindran lloc al Passeig del País Valencià al llarc de tres dies i que són tota una novetat.

Això mostra que esteu parlant des del supost, i en absolut des del degut coneixement.

No se a que ve tant interès a donar descrèdit a les festes, quan les festes d'un poble són això, LES FESTES D'UN POBLE, i és a aquest poble a qui li correspon fer festa, però pel que llegeixo, aquest poble prefereix fer crítica en lloc d'aportar cap idea bona, i menys encara organitzar res per al be comú.

I vosaltres, què heu organitzat per a aquestes festes? ... se de gent que porta mesos preparant novetats, que es veuran en breu, i que molta altra gent a col·laborat i li suposarà un gran esforç, però no, d'això no parleu perquè no teniu ni el més mínim coneixement, la qual cosa mostra el vostre poc interés per informar-vos com cal.

Què heu organitzat vosaltres per aquestes festes????? quina es la vostra proposta per a millorar-les???????? Per favor, criticar es molt fàcil, ara bé, aportar alguna cosa constructiva per al be de tots, això ja vos costa més.

Mal camí eu pres, mal camí, qui no te amor pel seu poble, i per això no el mostra, poc farà, si governa, per ell.

Anònim ha dit...

Amen. Nomes faltava la bendició final.
Els que cobren de l´ajuntament que els calfen al cap, que per aixó cobren

Anònim ha dit...

Una altra mostra de desconeixement i de nou una clara mostra de que el vostre fi únicament és el donar descrèdit.

Resulta ser que tota aquesta gent que s'ha esforçat i treballat no cobra de l'ajuntament i alhora, serà la que aporti ja no només el seu treball i esforç, sinó que al seu torn, sufragar part de les despeses.

Mal camí, esteu embotits a donar descrèdit i ja tot el mireu amb el color del vidre que us interessa i que no és altre que el de l'descrèdit sense cap coneixement del que esteu parlant.

Només faltaria que al final fóssiu dels que per festes es van del poble després d'haver criticat fins la sacietat, ia sobre no haver aportat res més que ...

En fi, bones festes a tots.

vicent ha dit...

A l'anònim fester, per distingir-lo d'alguna manera ja que és incapàç de signar amb un pseudònim.
Està molt bé reclames idees i iniciatives de part dels que intervenim en aquest blog però no veig per cap lloc un exemple teu, és a dir, que una vegada feta la crítica i desaprovació sobre la nostra manera de fer al teu parer, (no compartitsc la teua opinió com hauràs pogut comprovar) ens hauries pogut il·lustrat almenys amb un exemple de les novetats que apuntes i així, tan ben informat com estàs, donar-nos a conéixer l'error en el què estem. Si les novetats per a tu són que l'empresa organitzadora dels bous no és la mateixa de sempre o que alguns actes no es faran o altres canviaran de dia i hora, doncs t'alabe el gust. Ets un personatge digne d'admiració.
D'altra banda no sé si ho sabràs o potser massa però et fas el tonto, que les idees que puguen aportar els veïns o ciutadans als polítics que tenen el poder i el govern de les ciutats, províncies, autonomies i estats, majoritàriament, se les passen per allà on tu saps i més si no venen de gent aprop d'ells. Tu que ho estàs, si tens idees aporta-les i nosaltres, com a veïns, t'ho agraïrem.
Sovint tinc el mal costum de posar exemples per argumentar les meues explicacions o comentaris com el que vaig a fer ara:
No molt lluny d’ací, hi ha una ciutat en la que mai ha governat un partit polític amb majoria absoluta (cosa que impideix l’absolutisme) com és el cas de Tavernes. He de reconéixer que la manera de governar a aquesta ciutat sempre ha estat més oberta, transparent i justa que no pas a Tavernes. Allí les associacions, clubs i entitats ciutadanes sempre han tingut més representació i repercussió en tot allò que s’ha fet, almenys al meu parer i per les experiències personals viscudes. Tot i això, la ciutadania esdevenia al marge de tot tipus d’organització o aportació d’idees per a les festes, casos excepcionals d’algunes associacions que realitzaven alguns actes però de poca importància més per justificar les ajudes rebudes en cada exercici. Tot i la quantitat i qualitat dels actes que tenien lloc a cada edició, des dels diferents sectors de la ciutadania es criticava el model de festes emprat. No ha sigut fins enguany, ( i encara estic per veure què, perquè no em fie del que diuen els polítics) quan es prendran en consideració idees vingudes de la ciutadania arran dels opiniòmetres que l’ajuntament va instal·lar al llarg de la ciutat en la passada edició de les festes, a la fi de copsar l’opinió dels ciutadans, sense mirar si les idees venen de ciutadans locals com de qualsevol altra població. Crec que amb això el que volen és disimular la falta de diners, (se n’han gastat massa en diferents actes al llarg de l’any) per fer una edició de festes extraordinària com havien anunciat amb motiu del 500 aniversari del naixement de Francesc de Borja, patró de la ciutat, i els 700 anys de l’atorgació de Fira a la ciutat per part de Jaume II.
Realment creus que si la ciutadania vallera, mijançant les diferents associacions, oportaren idees als governants aquests farien el que proposen els ciutadans i ciutadanes? Personalment crec que no i més encara per la manca de diners, i no perquè estem en crisi, sinó perquè a Tavernes les festes majors del poble són un pur tràmit, un problema per superar el més ràpid possible i amb el menor cost.

Anònim ha dit...

Vicent; ho sec per tu, però encara no hi ha res oficial, i fins que no siga oficial, tot hom hauria de callar. Però no, a volsaltres us agrada molt, però que molt, parlar per parlar. Encara no hi ha res oficial i ja tot sembla, per a volsaltres, que està mal.

Mal cami, pero que molt mal cami. Cal esperar a que tot siga oficial, i després, i només després, podreu, i podrem, parlar.

Anònim ha dit...

Vicente, es deber hacerte una corrección. Ese "absolutismo" que tu destacas en tu comentario, siento decirte que ha tenido lugar porque la mayoría de los votantes así lo han considerado. A la vez, también quiero hacerte destacar que todo político desea ese "absolutismo" que tú, a modo despectivo, anuncias, pero que a todas luces es el anhelo de todo partido político, y ello nos lo dice la experiencia mismo.

El "absolutismo" lo tiene quien lo tiene, porque la mayoría de los votantes así lo ha decidido. Y si lo han logrado es porque el resto de los candidatos de los otros partidos no han dado la talla para convencer a los votantes que les habrían sido necesarios ya no solo para lograr tener ellos el "absolutismo" sino al menos el haberlo impedido, pero tan siquiera ello han logrado.

Si la oposición, en el parecer del los votantes, no da la talla, ello no es motivo para que por tu parte y a modo despectivo, menosprecies lo que la mayoría ha decidido libre y democráticamente y que considera una mayoría absoluta ganada legalmente, y que tu partido y sin dudarlo también la anhela seguramente para los próximos comicios.

Que no te guste el lugar que ocupa tu partido hoy, bien, pues a trabajar a tal cual se debe, amigo.

Cuando tu partido logre el "absolutismo" si es que lo logra en alguna ocasión (ello nunca se sabe), acuerdate de estas palabras tuyas y deséchalo, por tanto que será entonces cuando podrás dar la cara y demostrar que eres consecuente con tus propias palabras, y que no cambias cierras los ojos cuando el sol lo tienes de cara.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els actes que hem fet public són oficials. I els que no estaven encara clars del tot (més que res per no saber noms d'orquestres, etc) no els hem posat.
No neguem que quan mancaven 25 dies de l'inici de festes que es van INFORMAR (que no CONSENSUAR)a l'oposició alguna cosa sempre pot canviar, però això ja ho comprovarem quan el PP done a conéixer la programació definitiva. No pensem canvie res important del que ací es diu.

Anònim ha dit...

Vinc de llegir Las provincias i el seu corresponsal anuncia les festes i no diu més, realment diu molt poc, que La Cotorra.
A eixe amic anonim que parla parla com si fera un sermo i no aporta res de no. Aci qui vol enredar a qui, amic anonim.?

http://www.lasprovincias.es/v/20100820/safor/empresarios-tavernes-montaran-plaza-20100820.html

vicent ha dit...

En resposta als anònims que semblen ser regidors del PP. Perdó he dit regidors del PP i volia dir comentaristes.
Pel que fa al primer comentari fet en la llengua autòctona. No cal esperar la oficialitat dels actes (si els actes anunciats no són encara oficials, no té major importància perquè no variarà massa) sols em remunte a altres edicions de les festes valleres. Opinió meua i la de moltes altres persones: les festes de Tavernes una bona… evitaré la parauleta de marres.
No cal que ho sentes per mi. Potser estiga més tranquil que tu i em preocupe menys el tema de la programació de festes que tu. I no per criticar allò que considere està malament, vaig pel mal camí. Camins hi ha molts i no sols és bo el que marques tu o els que pensen com tu.
Ara, referint-me al segon comentari, fet en castellà. Absolutisme, no significa el mateix que MAJORIA ABSOLUTA. La segona s’obté al aconseguir la meitat més ú dels vots emesos en sufragi universal, cosa que al partit o coalició beneficiària li correspon governar. Ara bé, absolutisme es refereix a la manera de governar i de prendre decisions. Una cosa és governar amb tolerància i denocràticament, tenint en compte les opinions i demandes de tota la ciutadania, no sols representada i reflectida en els regidors del partit o coalició que governen sinó en les altres formacios representades al consistori i que ocupen els escons de l’oposició, legalment. Ningú ha dit mai que això siga il·legal! Una altra cosa és que siga just o no. Bo per al poble o dolent.
Com altres vegades s’ha dit a aquesta Cotorra, a l’estat espanyol i en concret al País Valencià, la democràcia brilla per la seva absència. Tots sabem que l’absolutisme és una pràctica generalitzada a totarreu fruit de la mala interpretació del concepte DEMOCRÀCIA que sovint fan les persones que integren els partits. Tavernes no se’n lliura i bona prova pot ser la línia d’alta tensió, o el dipòsit d’aigua del carrer Castellets.
Respecte al que diu sobre la valua dels candidats, no sóc jo qui entraré a valuar personalment i moralment cada persona candidata encara que possiblement, i dic possiblement per no caure en la veritat absoluta, tos els demés inclòs els que no van obtenir representació siguen millors, a tots els nivells, que qualsevol altre regidor del govern local: primer com a persones i després com a polítics passant per la seua preparació acadèmica i principalment pel seu tarannà i caràcter, que també són dos conceptes diferents. Si més no, aquestes persones les quals conec de referències, em semblen més afables i humilds. Pel que veig, el seu ego és insuperable i tan opac que l’encega.
Les eleccions (no són una competició al meu parer) no les guanyen ni els patits més preprats, ni les persones més llestes i guapes, ni els programes més complets i millors, ni les campanyes més ben platejades, organitzades i realitzades, lamentablement. Les eleccions són guanyades per les formacions polítiques que han optés el major nombre de vots emesos, per desgràcia, en funció de molts factors com ara: servilisme, clientelisme, oportunisme, coveniència, gratitut personal (el que se sol dir ventres agraïts), por, desinformació, submissió, engany, etc…, i qui sap si mijançant alguna artimanya.
Lleves el tel dels ulls. No crega vosté que està ahí perquè és millor que les persones de l’oposició. Si a les properes eleccions no guanya vosté o el seu partit, segur que pensarà que no és pitjor que la resta de candidats. O si?
Això és tot, de moment.

Anònim ha dit...

Vicente, todo lo que dice usted suena muy bien, pero no logran nada en las urnas, al menos hasta el momento. Por lo tanto, solo se está engañando a usted mismo.

Por cierto, recordarle que en este blog la inmensa mayoría de los escritos que son publicados por su administrador o administradores (no se quien está detrás de todo esto), lo son en ANÓNIMO. Lo digo para que reflexione sobre ello antes de seguir con este jueguecito que pretende hacer creer que un simple “Vicente” es más que un anónimo.

vicent ha dit...

De joc res. El meu nom és Vicent i no Vicente.

Anònim ha dit...

A vore, que si l'ajuntament s'esforça, que si treballen tots molt, que si bla, bla, bla... a fer campanya quan toque, aci o posem arguments bons o al final açò pareixerà LaRazon o Intereconomia... Anonim que ens recorda lo que treballa l'ajuntament, et recorde que tot el esforç que fa este ajuntamnet es a base de talonari, y eixe talonari el paguem entre tots (per a que uns quants el despilfarren, per cert, entre amiguets queda el tema, eh?). Al "anonimo", queda clar com penses, tot perdonat perque la gent els ha votat, no? Ppepero pur i dur, a mi que me den votos (a base de falses promese, mentides i altres parafernalies populistes...) y lo demas que le den.

pepegall ha dit...

Hi han tres nits de rock local. Diumenge, dilluns i dimarts.La composició no la sé. El meu grup, Blue Hotel, obrim les nits de rock local el diumenge 12 de setembre, a les 8;30 de la vesprada.