L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 7 de setembre del 2010

Compromís denuncia que el conseller Juan Cotino ha desviat fons del Ministeri d'Habitatge destinats a renovar un barri d'Elx


La situació financera de la Generalitat és tan greu que qualsevol euro que es puga recollir val el seu pes en or. Encara que siga fent maniobres de dubtosa legalitat com li va passar a la Conselleria de Medi Ambient amb l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA). La diputada de Compromís, Mireia Mollà, va denunciar ahir que la delegació que gestiona Juan Cotino "ha desviat" fons del Ministeri d'Habitatge destinats a la renovació urbana d'un barri d'Elx per a pagar despeses corrents de l’empresa pública.

Després de contestar una pregunta de la pròpia Mollà, la Conselleria va argumentar que havia certificat al Ministeri que s’havia gastat dos milions d’euros en la reurbanització del barri de Sant Antón d'Elx. Amb el compliment d’este requisit, el Govern central donava més de 500.000 euros per escometre estes obres.

Segons Mollà, Cotino va respondre que el seu departament havia emés dos certificats sobre la destinació dels fons del Ministeri, el primer del qual apuntalaria la tesi de Compromís, i un segon, que modifica l'anterior, i que no s'adjunta amb la resposta del conseller.

El primer certificat " justifica que en realitat les despeses d'edificació i urbanització s'han destinat a la redacció del projecte, les despeses destinades a mitjans personals i materials s'han destinat a personal laboral, despeses corrents, assistències tècniques i lloguer de local, despeses de seguretat i vigilància". Res del que se li havia dit al Ministeri per a poder cobrar.

La diputada Mollà va destacar que segons el nou certificat "el que estava construït i urbanitzat va deixar d'existir, les persones reallotjades, afectades per esta urbanització, mai es van moure de les seues cases, i les despeses pagades a determinades persones per gestionar l'edificació, urbanització i reallotjaments, en realitat mai es van pagar". Tot açò amb un mes de diferència.
La diputada de Compromís ha advertit que totes i cadascuna de les "irregularitats" comeses té possibles conseqüències jurídiques i ha assenyalat que a més, segons el nou certificat, la redacció del projecte anava a costar el mateix que l'edificació i urbanització, “la qual cosa és un despropòsit, a més de no justificar-se els fons destinats a reallotjaments dels veïns", diners que, de moment, Medi Ambient no ha sabut explicar on han anat a parar.

Mollà ha assenyalat que si això ha passat amb els 2 milions d'euros destinats a un barri d'Elx "què ens hauran de dir on estan els 37 milions que contempla el total d'actuacions del Programa del Pla d'Habitatge 2005-2008".
Informació i foto: L'informatiu
-