L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 7 de setembre del 2010

Iberdrola augmentarà a 220 KV la línia d'alta tensió per la Valldigna


El Butlletí Oficial de la Província nº 211 del dia d’ahir, 6 de setembre (vore fotografia. Clic damunt per engrandir-la), inicia el tràmit d’informació pública d'un nou projecte que afecta al traçat de la línea d’alta tensió entre Castelló de la Ribera i Gandia, és a dir, la línea elèctrica que creua la Valldigna de oest a est i ompli el paisatge d’altes torres metàl·liques, especialment el terme de Tavernes. Al document podeu vore com és Red Elèctrica d'Espanya qui fa la petició.
I que es vol amb aquest nou projecte? Doncs simplement confirma el que sempre s’ha dit: que al cap d’un poc de temps s’augmentaria la potencia fins convertir-la en una “molt alta línea d’alta tensió”. Ara es demana incrementar de 132 KV que té la línea a 220 KV per a la qual cosa invertirà un poc més de 14 milions d’euros.
I… si no vols caldo, dues tasses! Si tota la Valldigna en ple – excepció feta del PP – estava en contra i adduïa fortes afeccions a la salut en una línea de 132 KV és de suposar que l’afecció s’incrementarà també proporcional a la nova potència elèctrica.
Però no passa res! Què a tots ens en toca una, de mort, en aquesta vida…

-

2 comentaris:

La Cotorra de la Vall ha dit...

Agraïm a Esparrow les matisacions que ens ha fet sobre l'empresa peticionària. Ja ho hem rectificat.

NO A LA MAT ha dit...

Les zones cremades de la Vall d'Albaida han estat en la picota els últims anys perquè s'havia autoritzat la construcció d'una línia d'alta tensió, concretament en la zona del Torrater. A més, el Pla Eòlic de la Comunitat també tenia previst instal·lar aerogeneradors en estes muntanyes, les mateixes que es van cremar en el 1994.