L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 10 de setembre del 2010

INFORME: Els forats de les butxaques de la Generalitat

La presidència de la Generalitat anuncià ahir al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana una adjudicació, amb un pressupost base de licitació de 137.200 euros (més 21.952 euros de l'IVA), per a l'empresa madrilenya d'estudis d'opinió Simple Lógica Investigaciones SA. Amb aquesta adjudicació, Francisco Camps inverteix, prop de les eleccions autonòmiques, en “la realització d'estudis trimestrals d'opinió pública en l'àmbit de la Comunitat Valenciana”, cosa que no ve a dir res de l’objecte de l’adjudicació.
Per aquest motiu, la diputada Marga Sanz, d’EU, demanava ahir que Presidència explique en què consisteixen aquests estudis i les raons de la despesa de quasi 160.000 euros en el temps de crisi. Sanz considera “que es tracta d’una despesa absurda que té, a simple vista, un caràcter marcadament electoralista en una època de retalls com la que estem vivint”.
La diputada preguntava si els estudis es faran públics, com fa el CIS. “Esperem que siga així, perquè si no ho és i el PP es queda amb els resultats, seria un clar ús partidista dels fons públics”, afig.

Per la seua banda, el conseller d’Economia, Gerardo Camps, no ha volgut facilitar a la diputada de Compromís, Mireia Mollà, quin és el deute acumulat per l’empresa pública Aeroport de Castelló SL (Aerocas), participada en un 99% per la Generalitat, però reconeix, en resposta a una pregunta parlamentària, que sols en 2009 es van aplegar a gastar més de sis milions d’euros en patrocini a equips esportius.
Mollà feia aquestes preguntes després que el Castelló CF diguera que la falta de pagament del patrocini és el motiu de l’endarreriment de pagament d’alguna nòmina dels esportistes. Segons el conseller Camps, l’import dels patrocinis esportius corresponent a l’exercici 2009, va ser de 6.002.689,67 euros.
La diputada de Compromís ha recordat que en 2009, el deute acumulat de l’empresa pública era superior als 14 milions, per tant, ara, en 2010, serà clarament superior, encara que el conseller no vulga donar-ne les dades. Sols en 2009, per tant, la despesa en patrocinis del Vila-real CF, CD Castelló, de l’equip de futbol sala Playas de Castellón, del Benicarló FS, o el conveni amb el pilot Àlex Debon, es van gastar eixos sis milions d’euros, quantitat que caldria multiplicar pels anys que la marca de l’aeroport virtual està gastant aquests diners, almenys des de principis de la dècada.
Per a Mollà “". estem parlant d’una despesa inútil; no té cap sentit que una infraestructura, que du una dècada de retard, es dedique a patrocinar equips esportius, ja que per més publicitat que duguen els equips, en el cas que aquest aeroport entre en funcionament, no suposarà un major ús; si la gent utilitza l’aeroport serà perquè és útil i té vols programats, no perquè l’equip de Futbol de Vila-real duga des de fa anys propaganda de l’aeroport
Segons la diputada, “en plena època de crisi, d’ajustaments i retalls, mantindre la despesa de sis milions d’euros en patrocinis, i la resta que puguen haver-ne en publicitat, tot eixits dels impostos dels valencians, és simplement una indecència”.
I afegim nosaltres: després no hi ha diners per a més professorat, ni per millors centres, ni per hospitals i personal sanitari, ni per ajudes a persones dependents, ni per a bombers i programes de prevenció d'incendis, ni per al Parc de Cantalot o la ronda de circumval·lació de Tavernes... entre molts altres.
- L'informe ha estat elaborat a partir de les dades de L'informatiu.
-