L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 2 de setembre del 2010

La Federació de Bandes manté la manifestació del dia 17 d'octubre


El PP té por de les bandes. L'arrelament en la societat, la proximitat de les eleccions i la preocupació de molts ajuntaments popularistes perquè els esclate una crisi al seu municipi ha fet que Francisco Camps, ja amb prou problemes judicials, haja posat fins a quatre interlocutors davant el col·lectiu per abordar l'escandalós retall de pressupost que obligarà a tancar desenes d'escoles de música. Però el problema no és la persona, sinó que la Generalitat està totalment arruïnada pel gran endeutament i la baixada d'ingressos.
Dimarts li tocava a Serafín Castellano, després de Font de Mora (Educació), Trini Miró (Cultura) i Blasco (Solidaritat). El conseller sembla que no acaba de convéncer-les i la junta directiva de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va considerar "insuficient" la proposta d'acord per al finançament del col·lectiu oferida per Castellano perquè "no resol els problemes que tenen plantejats les societats musicals i les seues escoles de música".
La federació manté en peu la manifestació convocada per al proper 17 d'octubre a València, a la qual podrien acudir desenes de milers de persones si tenim en compte les xifres de la música a la Comunitat, 200.000 socis, 40.000 músics i 60.000 alumnes de les escoles de música. I això a un polític li fa molta por.
El dia 13 del mes que ve, Castellano tindrà una nova ocasió per a frenar esta manifestació però s'haurà d'estirar en el pressupost, i diners no n’hi ha.

La quantitat total destinada a les societats musicals en 2010 va quedar en 2,6 milions
Al novembre de 2009, la Federació va presentar al grup parlamentari popularista unes esmenes als pressupostos de 2010 en les quals proposava dotar les partides vinculades a les societats musicals i les seues escoles de música amb 15.750.000 euros, davant dels menys de tres milions i mig que contemplava l'esborrany dels comptes de la Generalitat; les esmenes van ser rebutjades.
El passat mes de març, després de la reunió amb Rafael Blasco, la Federació va rebaixar les pretensions inicials fins als 8,1 milions d'euros, tot ajornant la resta fins a 2014. El Consell no va respondre a aquesta nova oferta, i en el mes de maig va aplicar una retallada addicional al pressupost destinat a les escoles de música de quasi un milió d'euros, la qual cosa deixava la quantitat destinada a aquests centres un 55% per sota de la rebuda en 2009. La quantitat total destinada a les societats musicals en 2010 va quedar en 2,6 milions, denuncien les bandes.
Per la seua banda el diputat del grup parlamentari Compromís, Josep Maria Pañella, va criticar l’actitud del govern del PP de no acceptar les peticions, ja rebaixades al màxim, de la Societats Musicals per a la seua subsistència. Pañella va assegurar que “és vergonyós que des del govern valencià no es reconeguen les necessitats de les Societats Musicals i se’ls negue un finançament tan ajustat com el que reclamen”

-Resum de "L'Informatiu". Fotografia: "Reunió de Castellano dimarts amb les bandes" (L'Informatiu)

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He trobat això relacionat

http://www.youtube.com/watch?v=ua9ieXttk90&feature=player_embedded

un tocaor ha dit...

Després de les darreres informacions aparegudes a la premsa en les que sembla les coses han prés el camí de la solució, segons anuncia el conseller Castellano, no em fie. Sospite que el que volen ara es jugar al despiste i guanyar temps per a poder plantejar una contraoferta bastant atractiva i què difícilment puga rebutjar la FSMCV vespres de la manifestació que les societats musicals valencianes han previst per al 17 de setembre i així l'anulen. Una vegada passe això, plantejaran problemes o altres artimenyes per tal d'estalviar-se diners i deixar les societats musicals i les escoles de música amb el cul a l'aire.