L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 17 de setembre del 2010

Pañella de Compromís: “L’afirmació de Serafin Castellano és cínica quan diu que vol arribar a un acord amb les bandes de música"

Pañella, diputat de Compromís diu que “és hora d’exigir-li al PP menys paraules i més fets. I més fets vol dir clarament més diners per a les bandes de música”.

El diputat del BLOC i candidat per Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “em sembla una autèntica mostra de cinisme que el conseller Serafín Castellano diga ara que té “voluntat d’arribar a un acord” amb les bandes de música, com si es tractara de dues postures a negociar. I cal remarcar i dir que l’únic conflicte existent s’ha originat quan el Consell del PP ha fet marxa enrere en els acords a què havia arribat amb la Federació de Bandes, perquè s’ha estimat més destinar els diners a altres activitats, ells sabran quines, abans que no a mantindre’ls per a una de les principals manifestacions de la cultura popular valenciana".
El diputat de Compromía afirma que "no hi ha res a negociar ni a regatejar, l’únic que ha de fer el Consell és acomplir les seues promeses i mantindre les ajudes necessàries per al bon funcionament d’una activitat que afecta directament o indirecta milers i milers de persones de tot el nostre territori”.

Compromís ha denunciat de manera continuada a les Corts aquesta retallada injustificable per part del PP, ha fet un seguiment de la situació en contacte constant amb els directius de la Federació i ha interpel.lat reiterament el govern valencià sobre què estava passant i sobre les raons, si és que hi havia alguna, que els duien a fer marxa enrere en les seus promeses a aquest col.lectiu; però sempre hem obtingut la callada per resposta. I només ara, quan han comprés que el malestar per la retallada irritava milers de persones -possibles votants- només ara el conseller Castellano diu que “vol negociar i arribar a una acord”.
Compromís reitera que no hi ha més negociació ni més acord possible que l’acompliment pel Consell del que en el seu dia va prometre. Perquè cal evitar com siga el “negre futur” que els mateixos músics i entitats li auguren a la cultura musical del nostre país.
- Remés per Compromís-Bloc
-

2 comentaris:

falcó ha dit...

Tot em sembla molt bé. És molt lloable la postura del Compromís però crec que van a quedar-se més sols que la una, amb la paraula a la boca i la raó al cor perquè, els dirigents de la FSMCV van a caure en el parany, com sol passar a la nostra societat i per exemple pot servir-nos un cas molt a prop nostre: els barracons per a l'institut.
Quan les AMPA's en van manifestar davant l'Ajuntament de Tavernes, reclamant una solució digna al tema del retard en la posada en marxa del nou institut, segons una component d'una de les AMPA's, l'alcalde havia eixit per donar-los el seu suport i que no permetria la seua col·locació. No sé si amb això es referia a no permetre la seua instal·lació en un altre lloc que no fóra el propi centre educatiu. Però no van tardar massa a vindre els barracons. De tota manera, en l'ambient ha quedat que l'ajuntament i el seu alcalde recolzava les AMPA's i aquetsa senyora, membre d'una de les AMPA's, encara manté que l'alcalde ha fet tot el possible "ha estat una acció exemplar" i ha aconseguit una solució digna. Té collons la cosa! Igual que va passar amb les manifestacions de l'alcalde anterior que va arribar a dir, en campanya elactoral, que: "mentre jo siga alcalde, la línia d'alta tensió no passarà aèria". I és veritat, xe. Jo no veig cap línia d'alta tensió aèria per cap lloc. Jo el que veig són una gran tirada de cables sospesos sobre una pinada de belles torres d'acer. No veig cap cable volant pels aires. la línia no és aèria doncs. És una línia aterrada, no soterrada. Sembla que va equivocar els termes i en lloc de soterrada va entendre aterrada.
En el cas de la FSMCV, podeu estar ben segurs que passarà dos pams del mateix i si no, poc viurà el qui no ho veurà. Amb les manifestacions Castellano ha aconseguit, al menys a priori, tres punts al seu favor:
• Primer i més important. Pasar la pedra a la teulada dels representants musicals. Ara són ells els que han de dir la seua i si no negocien, quedarà que no han volgut solucionar el problema de cara a la opinió pública, cosa de la que ja se n'ocuparan els mitjans de manipulació afins al règim.
• Segon. Aturar el procés de cara a la manifestació prevista per al 17 d'octubre.
• Tercer. Confondre als dirigents i masses socials de les diferents societats musicals ja que, des del PP, saben que entre ells hi han militants, simpatitzants i votants seus (i no pocs) i això podria desencadenar una fuita de vots molt important. També hi han molts pares i mares d'alumnes de les escoles de música i conservatoris descontents i entre ells també hi han militants, simpatitzants i votants del PP.
Si se sumen els possibles vots que podrien perdre's per una decisió tan injusta, inexplicable i imperdonable en un país com el nostre, el Valencià, possiblement el PP perdria la majoria absoluta i això suposaria un canvi del que ens beneficiariem tots i totes.
Desl dirigents de la FSMCV depén doncs que el PP pague, d'una vegada per totes, les malifetes, els abusos i desgovern al que està sometent el poble valencià.
Quan el PSOE va perdre les eleccions van dir que era perquè havien convertit les institucions en la seua finca particular. Es pensaven que eren els amos i feien el que els venia en gana. I què fan ara els del PP?

Anònim ha dit...

Tens tota la raó. I ho sent per Compromís perquè em tem que passarà el que dius. Potser algun dia els valencians escarmentem.