L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 22 de setembre del 2010

Poc a poc es cau.


El Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana, vaja el denominat Pla Camps, contemplava a Tavernes dur a cap la rehabilitació del Moli del Pla, prèvia compra de l’ajuntament dels terrenys.
El Pla Camps s’havia d’engejar durant el 2009. Sí, està ben escrit: durant l’any 2009. Sí també ho sabem: anem cap a la fi del 2010, però nosaltres no podem fer-hi res!! I ells, la Generalitat, totalment arruinats, sembla que tampoc.
Mentre no hi ha diners pel patrimoni dels valencians i tants i tans monuments calen de reformes, millores i consolidación, va i resulta que la nostra Generalitat ha firmat un conveni de col·laboració de restauració de manuscrits…. amb el Marroc!!! Sí amb el Marroc, haveu llegit bé. I el bo i millor de tot és que els diners ixen tots de les arques valencianes, els paguem nosaltres, segons ha denunciat el grup Compromís-Bloc
El conveni obliga a la conselleria a finançar seminaris i edicions, organitzar jornades culturals al Marroc i a editar els resultats dels treballs en àrab i en castellà, això si de valencià res de res. Segons Compromís “suposarà una despesa econòmica de la Generalitat, que es veu obligada per conveni a finançar seminaris, edicions i jornades culturals de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals en el país nordafricà i mentre, moltes peces i edificis del patrimoni cultural valencià està perdent-se o totalment abandonades”.
Per a Enric Morera, el conveni “és un greuge per a la cultura valenciana, com per exemple les societats musicals, que no reben el que els correspon i mentre la Conselleria de Cultura es gasta els diners públics en altres països per a potenciar el patrimoni cultura de fora, que no el nostre”.
I afegim nosaltres: mentres tant el Moli del Pla, cada mes que passa, té més perill d’ensorrar-se. I nomes cal vore les fotografies i el sostre: els forats han augmentat de grandària i nombre en gran mesura el darrer anys. Per cert, tots els forats que veieu a les fotos va uns anys no existien. El sostre estava perfecte.

-