L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 2 d’octubre del 2010

ACTUALITAT: El TSJCV anul·la la designació d'inspectors d'Educació per il·legal. FETE-UGT creu que la designació seguia criteris polítics

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha declarat nul el nomenament de 34 inspectors d'Educació en estimar l'apel·lació del sindicat FETE UGT-PV que considera que el nomenament del tribunal de l'oposició de setembre de 2007 no estava ajustat al dret.
El TSJCV ha dictat nul el nomenament del tribunal de l'oposició, de manera que, en conseqüència, els 34 aspirants que van accedir a través del procés d'aquest procés d'oposició "perden ara la condició d'inspectors ".
La formació sindical va sol.licitar "una suspensió cautelar" del procés d'oposicions, però no va arribar a acordar-se i ara poden haver complicacions en l'execució de la sentència, que s'ha de produir en el termini màxim de dos mesos.
El sindicat ha assenyalat que, entre els opositors aptes, es troben "càrrecs polítics molt importants de la Conselleria d'Educació", com la inspectora general d'Educació, Susana Sorribes, i els directors territorials de València i Castelló, Nieves García i Alejandro santiago Amposta, respectivament.

Càrrecs 'polítics'
El sindicat ha dit que la Conselleria d'Educació "ha utilitzat de manera injusta el procediment de l'oposició a la inspecció educativa per consolidar, donar carta de naturalesa i blindar jurídicament de manera definitiva als inspectors accidentals-no funcionaris-o afins políticament" i ha recalcat que en el procés de selecció no s'han garantit els "precepte constitucionals d'igualtat, mèrit i capacitat", sinó que respon a un "intent de control polític" de la inspecció educativa per part de la conselleria d'Educació.
"La conselleria d'Educació només ens deixa la via de la denúncia pública i la judicialització dels temes més importants", han reconegut els dirigents sindicals en referència també a altres sentències guanyades al departament autonòmic d'Educació.
En aquest sentit, han destacada la sentència que declarava nul l'obligació d'impartir Educació per a la Ciutadania en anglés.


http://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-tsjcv-anula-nombramiento-34-inspectores-educacion-denunciar-ugt-tribunal-estaba-designado-dedo-20101001141302.html

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/10/02/tsj-anula-nombramiento-dedo-34-inspectores-educacion/744029.html

http://www.elmundo.es/elmundo/2010/10/01/valencia/1285948475.html

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com seria de grossa perquè el tribunal que presideix l'amic de l'ànima, de la Rua, haja fallat en contra del PP.