L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 d’octubre del 2010

Compromís exigeix límits a l'activitat creditícia per evitar "abusos" bancaris

La coalició reclama que els particulars insolvents que siguen deutors "de bona fe", de la mateixa manera que ho fan les empreses, "puguin liquidar els seus deutes i començar de zero".

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha registrat a les Corts una proposició no de llei per introduir "límits i regles clares" a l'activitat creditícia per "evitar abusos per part de les entitats financeres i el sobreendeutament familiar"
Segons publica el Butlletí Oficial de les Corts Valencianes (BOCV), consultat per Europa Press, la coalició Compromís exigeix també en el text que els particulars insolvents que siguen deutors "de bona fe", de la mateixa manera que ho fan les empreses, "puguen liquidar els seus deutes i començar de zero ".
Per això, Morera reclama fer extensiva la dació de l'habitatge habitual en pagament del deute hipotecari, és a dir, "amb l'entrega de l'habitatge, la persona pot saldar el deute amb l'entitat financera i no se li embarga cap altre patrimoni familiar; amb el lliurament de les claus queda resolta el deute ".
En la seua opinió, "no és just" que la persona insolvent per causes sobrevingudes es veja "abocada a l'exclusió social i financera, quan, d'altra banda, el banc ja es queda amb el seu habitatge habitual".
D'aquesta manera, Morera demana incorporar a les administracions autonòmiques i locals la implementació de fórmules mitjançant les quals aquestes administracions tinguen "dret de tempteig i retracte" en les subhastes d'habitatges executades per poder paralitzar el desnonament.
Així mateix, reclama que l'administració tinga prioritat en l'adquisició d'aquells habitatges desnonats per crear un parc de VPO en una zona concreta i problemàtica d'un determinat municipi o per oferir-los en lloguer als antics propietaris en condicions assumibles per aquests.
-