L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Gràcies al PP i al PSOE ¿ens quedarem els valencians sense TV3? El PSOE de Madrid de nou deixa amb el cul a l’aire als socialistes valencians.

Compromís ha acusat al PSOE de rebutjar el debat per facilitar la llei que permeta les emissions de TV3 en terres valencianes. Els valencianistes afirmen que el govern socialista del Sr. Zapatero s’escuda en qüestions econòmiques per a refusar la ILP que va promoure Acció Cultural i no permet ni tan sols que arribe a ser debatuda al Congrés.

Mentrestant, ací a terres valencianes, el PP continua amb expedients de tancaments de reemissors de TV3 i multes a Acció Cultural per mantindre'ls, mentre Aragó, Balears i Catalunya han firmat convenis de reciprocitat de les emissions de la TV3.

Recordem que Acció Cultural va arreplegar més de 500.000 firmes perquè es tramitara una Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres per a garantir les emissions de TV3 a tot el territori valencià. I ja que estem i dit siga de passada, hem de suposar que tots vosaltres lectors i lectores firmareu de forma majoritària com férem la gent de la Cotorra.

Compromís ha dit que “és una excusa molt poc consistent perquè açò no necessita cap inversió desmesurada, és tracta de tindre voluntat política per a garantir les emissions de TV3 al País Valencià, una voluntat, que com s’ha comprovat el govern de Rodríquez Zapatero no té”.

El candidat a la Generalitat i secretari general del BLOC Enric Morera ha afirmat que “es constata, una volta més, que el PSOE i el PP tenen un objectiu comú, que valencians, catalans i balears no compartim un espai comunicatiu”.

Per a Morera queda clar que “Zapatero ha desautoritzat novament als socialistes valencians, que veuen com una postura defensada per ells ací no es tinguda en compte a Madrid. El pes d’Alarte al partit socialista és nul i la falta de respecte de la direcció amb la federació valenciana arriba a tal extrem que ha de fer repensar-se a als socialistes de bona fe si té sentit seguir donant suport a una formació que contravé els seus interessos”.


- Redactat a partir de nota de premsa de Compromís.

-


NOTA D'ACCIO CULTURAL

Acció Cultural ha fet una nota aquesta vesprada on ve a dir:

1. Que l'argumentació econòmica en exclusiva que usa el Govern Zapatero és una acceptació implícita que el projecte de llei està ben fonamentat jurídicament i tècnicament, i que per aquestes bandes no se'l pot atacar
2. L'argumentació econòmica és un nyap, en tant que parla de xifres molt alegrement, sense cap pressupost amb partides ni cap detall
3. Davant eixa inconcreció, la Mesa del Congrés espanyol no ha acceptat la proposta del Ministeri de Presidència i li ha retornat l'informe amb la petició que amplie l'argumentació i explique millor el suposat cost econòmic.

Per tant, de moment la ILP continua el seu tràmit. I ara Accio Cultural espera el text de la resolució de la Mesa abans de fer cap pronunciament.
-

Esquerra Republicana ens ha enviat la nota següent:

El President d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha declarat aquest matí, en referència al criteri del Govern espanyol pel qual es denega la tramitació de la Proposició de Llei d'Iniciativa Legislativa Popular sobre la Televisió Sense Fronteres que "des de Madrid s'ha utilitzat una excusa tècnica per eludir un problema polític". El ministeri de Presidència ha alegat per escrit, per justificar la seua negativa, que l'aplicació de la ILP "provocaria perjudicis econòmics derivats de la impossibilitat d'utilitzar el dividendo digital per prestar serveis a les comunicacions electròniques, que s'estimen entre 12.000 i 15.000 milions d'euros" a més de suposar per a l'Estat "un cost recurrent anual entorn als 15 milions d'euros". Per a Cerdà, aquestes són "excuses amb les que el Govern ha passat per damunt de la voluntat de 651.650 ciutadans". En contra del que es diu des de Madrid, el dirigent republicà ha manifestat que "el volum de costos derivats no seria aquest, es tracta de pretextos tècnics que demostren una falta de voluntat política i que, com a conseqüència, deixen sense veu a més de mig milió de persones". Els únics motius pels que el Govern por rebutjar una ILP són, o bé una disminució dels ingressos o bé un increment del crèdit pressupostari. Per això, ha dit Cerdà, "el Govern espanyol s'ha acollit a aquests arguments tècnics, traient-se de la màniga unes xifres absolutament desproporcionades i passant per damunt de la voluntat ciutadana". El dirigent republicà ha assegurat que "des d'Esquerra farem tot el que estiga en la nostra mà per tal que s'admeta a tràmit aquesta ILP que recull el sentir de tants valencians de gaudir d'una televisió sense fronteres, centenars de milers de ciutadans que no acceptaran aquesta mentida i aquesta excusa de cap manera".
-