L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 1 d’octubre del 2010

Ha passat més d'any i mig ¿De la nova depuradora què?


No sabem què haurà passat amb el projecte de nova macrodepuradora per a Tavernes. L’anunci del projecte es va fer a bombo i plateret el mes de febrero de l’any passat, el 2009, i no s’ha sabut res més, fora del lloc que s’havia triat.
Ens han contat que el plantejament inicial sembla ser que s’ha deixat a banda després de vore quan difícil és, per no dir imposible, aquelles superurbanitzacions del PAI Bancaixa i que estaria pensant en un projecte més modest..
I a més està el problema afegit de la falta de diners de la nostra Generalitat, que tot s’ha de dir.
El problema està que tots els sectors nous de la platja – excepte el 12, en fase d’urbanització- han de connectar d’una forma o altra amb la nova depuradora, siga al final més gran o més menuda, i per tant… a esperar. El sector 12, ens diuen, és l’únic que ha de connectar amb la vella de la Goleta i per això es pot executar.

¿Serà una nova venta de fum del PP la macrodepuradora?
Mentrestant cal recordar que en febrer del 2009 el conseller Jose Ramón García Antón en nom de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge firmava un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Tavernes (vore la fotografia) per fer la nova depuradora amb un pressupost total estimat de 36.667.297,56 euros. (Es correcte: més de 36’5 milions d’euros).
La nova depuradora amb una capacitat de 18.000 m3 diaris triplicaria la capacitat de les tres actuals (Tavernes, Bassa i Goleta), i tractaria les aigües residuals dels nuclis de població, les àrees industrials existents i les urbanitzacions projectades pel Pla General.
El conveni de col•laboració estableix actuacions en dues fases. La primera preveu la nova EDAR de Tavernes per a un cabal de 12.000 m3/día, xarxa de col·lectors, nous bombatges, la readaptació dels bombatges existents i l'eliminació de les depuradores Tavernes-Casc urbà, Bassa i Goleta, amb una inversió que superaria els 28 milions d'euros.
La segona fase serán obres d'ampliació de l'EDAR de Tavernes, amb la construcció d'una nova línia de tractament que completarà la capacitat total prevista per a la depuradora, és a dir 18.000 m3/día. El pressupost d'aquesta segona fase ascendeix a 8,6 milions d'euros.

-