L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 5 d’octubre del 2010

INFORME: El mig milió d’aturats deixa en evidència el Pla Confiança de Camps


El Consell Valencià de Francisco Camps té les competències en matèria d'ocupació però és incapaç de demostrar que pot oferir una línia diferent a la del govern central. Fins i tot n’empitjora els resultats. Això sí, anuncia en els seus mitjans afins que ha creat 30.000 llocs de treball.

La realitat, només a setembre, és que tal com va dir ahir La Cotorra són 5.000 valencians més els que engreixen les llistes de l’atur, és a dir un de cada quatre valencians està aturat. En realitat les receptes i apostes del PP, com la Ciutat de la LLum (fotografia) no creen llocs de treball.
La retòrica té això: si tens un interlocutor vàlid i mínimament hàbil, pot tirar els teus arguments pel terra. No obstant això, a Ferraz semblen no tindre eixa persona i des de fa anys, cada atac del PP titllant Zapatero de ser el president de l'atur, podria haver estat respost pel PSOE traient al president Francisco Camps a la palestra.
Si José Luis Rodríguez Zapatero és el president dels 4 milions d'aturats, el president valencià és el del mig milió; si Zapatero ha triplicat el nombre dels aturats amb què es va trobar a l’arribada al govern, Camps l’ha quadriplicat .
I això passa des de l'estiu de 2007, en plena Copa de l’Amèrica, quan el nombre d'aturats va començar a pujar al País Valencià, mentre seguia a la baixa en la resta de l'Estat. I ara, més de tres anys després, el panorama no ha canviat. Les xifres oferides pel Ministeri de Treball tornaven a situar el nombre de persones sense ocupació a les terres valencianes en 502.237, la segona autonomía amb més aturats en el mes solament per darrere d'Andalusia. El total de l'últim any són 42.513 aturats més.
Davant la cruesa de les dades, 100% objectives i demostrables, la política del Consell de Camps ha sigut respondre amb propaganda, repetida constantment per seus mitjans afins, encapçalats per Canal 9. Així, ahir a la televisió pública valenciana es parlava del Pla Confiança. Sense cap tipus de vergonya apuntaven que “gràcies a esta inversió pública” s’havien pogut crear i mantindre fins a 30.000 llocs de treball. Sens dubte, unes dades difícils de demostrar si s’analitza l’Enquesta de Població Activa.
Els números tornen a deixar en evidència la incapacitat del Consell dirigit pel PP per a plantejar alternatives d'ocupació, matèria en la qual té assignades moltes competències.
Al País Valencià no es perceben les desenes de milers de llocs de treball que segons paraules del president Camps, genera la seua "política de grans esdeveniments". Més aviat al contrari, des que va prendre les regnes de l'autonomia, la desocupació creix en les nostres terres a una velocitat més alta que en la resta de l'Estat.
-


-