L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 8 d’octubre del 2010

INFORME: Nou escàndol a les Corts: La informació de les ONGD desapareix del web de la conselleria de Blasco després de l’escàndol dels pisos.


El directori d’organitzacions, els projectes i les estadístiques ja no apareixen quan fa dos dies, abans que es revelara la compra de pisos, es podia consultar tot. Això passa després que El País revelara que una fundació havia destinat 1,6 milions d’euros de diners per al Tercer Món a la compra de pisos y baixos en lloc de ha projectes de cooperación, un fet que ha fet trontollar la cartera dirigida per Rafael Blasco.
Ahir, sense cap explicació, el directori d’organitzacions, projectes i estadístiques de subvencions va desaparèixer del web de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania. Eixa informació va ser “esborrada” justament ahir, car dimecres es podia consultar sense cap problema i es podia veure totes les partides que van anar a les fundacions pertanyents al suposat entramat: Fundación Solidaria Entre Pueblos, Fudersa, Ceiba, Esperanza Sin Fronteras, ASA de África i Asamanu.
La desaparició de les dades complica la informació per al ciutadà, en un moment en que els diferents escàndols que han esclatat al voltat de la conselleria posen en solfa el repartiment dels diners per al Tercer Món.
En les informacions es revelava com les fundacions relacionades amb Solidaritat Entre Pueblos han rebut de la conselleria de Blasco més de 4 milions d’euros per a projectes de cooperació, només en 2009 i 2010. Crida l’atenció, que cap de les sis ONGD havia rebut un sol euro fins a 2008. Rafael Blasco va arribar a Solidaritat i Ciutadania en 2007.
A més, Fudersa, dirigida per Rafael Barrera Cuquerella, ja va rebre subvencions de la Conselleria de Sanitat en 2006, justament quan Blasco dirigia esta cartera.

Blasco rebutja que Compromís consulte avui els expedients de les ONGD
El diputat de Compromís Josep Maria Pañella va sol·licitar, per la via oficial, visitar la seu de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadana per a comprovar els expedients relacionats amb les ONG de Nicaragua a les quals, presumptament, no els ha arribat tota la part de la subvenció que el govern valencià els havia destinat i que eixos diners que manquen, s’han destinat a comprar immobles.
El conseller Blasco, en la sessió de control al president de la Generalitat d’ahir, va convidar al diputat de Compromís Josep Maria Pañella, ha visitar les instal•lacions i revisar els expedients. Pañella va fer la petició oficial i li ha comunicat telefònicament al conseller que, de poder ser, els parlamentaris de Compromís anirien hui divendres a la conselleria, opció rebutjada per Blasco.
El portaveu del PSPV a Les Corts, Ángel Luna, va dir ahir de matí que s’havien esborrat arxius de la conselleria, segons li va informar un funcionari de la pròpia institució dirigida per Rafael Blasco. Tal volta, esta informació revelada per la premsa podria ser part d’eixos documents “esborrats”.
La diputada socialista Clara Tirado ha presentat un escrit en les Corts en què sol·licita al conseller de Solidaritat i Ciutadania la còpia completa de cadascun dels expedients de concessions de subvencions atorgades a la Fundació Cultural i d'Estudis Socials (Fundació Cyes), des de la seua constitució, incloent les corresponents justificacions de realització dels projectes per les quals han estat concedides.


- De la premsa d'avui. Fotografia: El conseller Blasco i el president del TSJ, de la Rua.

-