L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 19 d’octubre del 2010

INFORME: La paralització de la Torre de la Música torna a evidenciar l'enfonsament de la política de grans projectes de Camps.


Ahir es va fer públic que es paralitza la Torre de la Música que haguera costat 100 milions d'euros. Una nova prova del fracàs dels grans projectes que s'afig a la Ciudad de las Lenguas, Mundo Ilusión, la pell de l'IVAM o l'Àgora.

100 milions d'euros, més de 1.000 estudiants i la Comunitat Valenciana com a "referent mundial" de la música popular. Eixe va ser l'anunci del president Francisco Camps quan en maig de 2007, a uns quants dies de les eleccions, presentava la Torre de la Música, amb el suport de la cantant de Miami Gloria Estefan. Tres anys després, la Generalitat reconeix la paralització del projecte, un més a afegir al gran llistat de fracassos de grans esdeveniments i edificis anunciats que acaben en el racó de l'oblit.
Ofegat pels deutes, el Consell de Camps ha hagut de renunciar a la Torre de la Música, el Centre de Convencions de Calatrava de Castelló, també valorat en 100 milions d'euros, la Ciudad de las Lenguas, Mundo Ilusión, l'Àgora o la pell de l'IVAM. Això sí, en tots va haver-hi foto i primera pedra a les eleccions. Quan es paralitzen els projectes, els anuncis no són tan sonats com els actes de col·locació de primera pedra. Ha sigut també el cas de la Torre de la Música, revelat per la Cadena SER.
La torre, de 100 metres d'altura, amb 70.000 metres quadrats i 25 plantes, torna a ser un nou castell en l'aire. Els festivals amb 15.000 persones a l'aire lliure que s’hi van preveure hauran d'esperar.

Les altres paralitzacions

Centre de Convencions de Calatrava. L' edifici havia de convertir-se en la Ciutat de les Arts i les Ciències de Castelló. De moment, està paralitzat perquè no es disposa dels terrenys. En poc mesos va passar de costar 60 milions a valdre’n 100 per unes modificacions de l'arquitecte de Benicalap. I sense haver-s’hi col·locat ni una pedra.

Mundo Ilusión. Un dels projectes més personals del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. Volia ser el Terra Mítica de Castelló, però s'ha quedat en un castell en l'aire.

Ciudad de las Lenguas. Un edifici que la Generalitat va anunciar que costaria 200 milions d'euros. No s’hi disposa ni dels terrenys i allà s'anava a fomentar l'ús del castellà. Anava acompanyat d'un projecte urbanístic en primera línia de platja, en l'actual aeròdrom de Castelló.

La pell de l'IVAM. Es tracta d'una superestructura sobre l'actual Institut Valencià d'Art Modern realitzat pels guanyadors del 'Nobel' d'arquitectura, els japonesos Kazuyo Sejima y Ryue Nishizawa. Es va presentar en 2003 i tenia un cost de 45 milions d'euros.

L'Àgora. Amb un cost que ja supera els 80 milions d'euros, encara no es sap que fer amb este edifici. De moment, només ha acollit un màster de tenis. A hores d’ara, es troba paralitzat.

- Fotografia: Torre de la Musica
-