L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 d’octubre del 2010

Podem sentir la llengua del poble en els actes religiosos

Ens hem preguntat moltes vegades ¿farà en valencià les misses el nou rector de Sant Pere? Doncs, podem dir que sí. Ahir, divendres, al soterrar que hi hagué a la parròquia més gran de la Vall, Sant Pere, pogurerem escoltar valencià correcte per dirigir-se a Déu i a les persones en boca de don José, el nou rector.
Sembla ser que queda ressolt el tema que esperaven molts cristians catòlics valencians: conéixer si el valencià normatiu se sentiria de nou a l'església, tal com s'havia fet servir habitualment en aquests darrers dèsset anys.
La Cotorra, i com nosaltres molts, tdiu que es pot. Podem sentir la llengua del poble en els actes litúrgics. Saludem-nos tots i totes. I esperem - i desitgem- que no siga flor d'un dia.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

No cal cantar victòria. He de dir-vos que de les dos vegades que he anat a missa, perquè volia parlar amb ell, les dos han estat en castellà. Les lectures en castellà. Les misses que són entre setmana, estan sent totes en castellà, i ell, quan parla, quan fa l'homilia, també la diu en castella.

Anònim ha dit...

¿Está prohibido decir misa en español? Me parece mejor que sedigan en una lengua u la otra según las circunstancias, y cada uno que vaya a la que quiera

Anònim ha dit...

No, es pot dir en castellà i en valencià i tot normal i molt bonico. El problema és que només 1 de cada 1000 es diu en valencià.... EN LA COMUNITAT VALENCIANA I EN ZONES DE PARLA VALENCIANA!!!
I no cal que te'n vages molt lluny per comprovar-ho: coneixeràs gent de Gandia, Oliva, Simat, Benifairó, Xeraco... pregunta'ls-ho. I després ens dius la resposta.

algú ha dit...

No cal anar-se'n a eixos pobles. A Tavernes hi ha una altra parròquia on sembla que la llengua vehicular i oficial és el castellà 100%.

algú ha dit...

No cal anar-se'n tan lluny. A Tavernes hi ha una altra parròqui on la llengua vehicular és el castellà, 100%.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem arribat a una situació on, el fet de celebrar una missa en valencià, ja és fins i tot un fet destacable.
Només cal que mireu la pàgina 2 del Levante d'avui. És una nota sobre el casament d'una exredactora del diari i com a NOVETAT diu que la missa serà en valencià.
Simplement demostratiu de la situació de la llengua en l'Esglesia Valentina

Anònim ha dit...

Vaig a provar d'anar,ja no a Madrid, sino a un poble del País Valencià de parla castellana, a preguntar quan fan la missa en valencià per anar... a vore que em diuen

de fora vindran i de casa ens trauran

anònim ha dit...

No cal vinguen de fora per traure'ns de casa perquè no saltres, els valencians i valencianes, som prou.