L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 d’octubre del 2010

Tavernes fa un pla per atraure turisme mentre deixa abandonat i sense atenció tot allò que hauria de ser motiu i objecte de protecció en el pla


El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València en col·laboració amb l’ajuntament de Tavernes va iniciar ahir dimarts un taller de treball per recollir opinions sobre el Pla de Recuperació i Posada en Valor dels recursos culturals que vol fer l'ajuntament.
L’objectiu inicial del Pla és potenciar el patrimoni local per tal d’atraure turisme Tavernes i en cert aspecte desestacionalitzar la platja.
Un bons objectius que no es corresponen gens amb la realitat perquè mentre es fan plans per recuperar i posar en valor els recursos culturals, la realitat ens diu:
- que el PP té abandonada la Torre de Guaita i el seu entorn (la torre està declarada BIC nacional).
- estan deixant que el molí del Camí del Pla es caiga a trossos poc a poc.
- les ruïnes dels Castellets (ibèriques i mores) ni se sap que existeixen.
- no ha fet el govern del PP (ni farà) cap estudi per crear un Centre d’Interpretació sobre Bolomor amb una visita guiada al jaciment més important valencià i un del món per a estudiar l’evolució del foc en la Humanitat. Ni tan sols una saleta a la Casa de la Cultura amb una exposició permanent i uns pannells explicatius.
- han deixat perdre per complet les ruïnes del Rafol.

Avui la premsa en parlar del taller, arreplega unes manifestacions del nostre alcalde, Manuel Vidal, on diu que «Tavernes no renunciará al crecimiento, pero nos comprometeremos a labrar un futuro basado en el respecto al medio ambiente y a la sostenibilidad».
Bravo! I potser per això els millors exemples que tenim d'aquesta voluntat siga l’abandó dels ullals, completament deixats de la mà de Deu i del govern del PP, a pesar de ser el del Gat reserva de samaruc i, en el cas del Gran-Penyetes, haver gaudir fa dos anys d’una remodelació-neteja, o potser per eixe respecte al mediambient varen aprobar que una línea d’alta tensió travesse ben aèria el terme municipal i destrosse tot el paisatge.
Això sense oblidar-nos que el nostre alcalde continua “erre que errre” amb el projecte PAI, una destrossa de l’espai natural del litoral i del terme de Tavernes.
I això de la destrossa no ho diu La Cotorra, sino la Generalitat, els Tècnics d’Urbanisme de la Generalitat que s’han manifestat en contra per ser totalment inviable, I més des del punt de vista economic i social per als temps que corren.
Ara, pensant-ho bé, ¿què en sabran els tècnics urbanístics de la Generalitat? ¿I per què els ha de fer cas el govern municipal del PP ?

Per cert i parlant de plans: què s'ha fet de l'Agenda 21? Algu en sap alguna cosa?

- Fotografia del molí del Cami del Pla. Exemple de l'interés pel patrimoni i recursos culturals.
-